Piotr Sonido Napisano Sobota o 07:55 Udostępnij Napisano Sobota o 07:55 nie mówie o kreceniu na maksa. Ale na godzinie 2? W jakim wzmacniaczu i kolumnach słychac już niekształcenia? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano Sobota o 10:28 Udostępnij Napisano Sobota o 10:28 (edytowany) Dnia 7.03.2025 o 01:08, Lansik napisał: zacząłem się bawić equalizerem w wiim pro plus, miałem wrażenie jakby ktoś kręcił w lewo i prawo potencjometrem głośności, tragedia.. Jak się źle bawisz to i stalową kulkę można zepsuć. Ja to robisz z głową to efekty są bardzo dobre. Ten peq w wiim potrafi uratować nie jeden problem. Edytowano Sobota o 10:29 przez Palmos 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansik Napisano Sobota o 16:25 Udostępnij Napisano Sobota o 16:25 10 godzin temu, S!N! napisał: Przewinęły Ci się stare modele czy już współczesne( bo w tych starych lepiej to działało) ? Przykładowo w denkach , miałem całą rodzinę serii NE i regulacja niestety degradowała brzmienie, a szkoda, najlepiej chodziło na hybrydach, ale też nie jakoś perfekcyjnie, idealnie było zawsze w aucie oraz na jakiś wieżach tam eq było dostrojone perfekcyjnie , że zmiany dawały frajdę, przede wszystkim na basie. A to przecież szmelc , więc nie ma co oczekiwać... Regulacja fajnie działała w NAD 3240pe i miała bardzo szeroki zakres, wgl fajny wzmak. Teraz w Magnacie mr780 jest spoko ale to nie to samo co w NADzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano Sobota o 18:16 Udostępnij Napisano Sobota o 18:16 (edytowany) @LansikTego Nada nie słyszałem, ale jak wspomniałem na hybrydach było całkiem znośnie jak np. Mr780 ( w porównaniu do innych) tylko, że mocowo to słabiak w nim fajne jest to, iż posiada korekcje Mid, jeśli się mylę to mnie poprawa, ale pewnie ten Nad ma większego kopa niż tego co słyszałem gra podobnie do pionka a-858 😜 Edytowano Sobota o 18:22 przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansik Napisano Sobota o 21:09 Udostępnij Napisano Sobota o 21:09 2 godziny temu, S!N! napisał: @LansikTego Nada nie słyszałem, ale jak wspomniałem na hybrydach było całkiem znośnie jak np. Mr780 ( w porównaniu do innych) tylko, że mocowo to słabiak w nim fajne jest to, iż posiada korekcje Mid, jeśli się mylę to mnie poprawa, ale pewnie ten Nad ma większego kopa niż tego co słyszałem gra podobnie do pionka a-858 😜 Tak mr780 ma regulacje mid. Nad na papierze ma tylko 40w ale w praktyce wydaje się jakby był mocniejszy. Gdyby nie fakt że, to bardzo stary model to chętnie bym do niego wrócił, jednak troche szkoda kasy na serwis. Podobna sytuacja ze starym cd nad502, bardzo przypadł mi do gustu w połączeniu z 3240pe i b&w 601 ale się psuł... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano Sobota o 21:53 Udostępnij Napisano Sobota o 21:53 Dnia 7.03.2025 o 01:08, Lansik napisał: Nie jestem jakiś mega osłuchany ale kilka wzmacniaczy przewinęło mi się przez ręce i generalnie regulacja tonów się przydawała, chociażby dlatego że, można dostosować dźwięk pod swoje pomieszczenie lub preferencje. Generalnie degradacji dźwięku nie było ale za to jak zacząłem się bawić equalizerem w wiim pro plus, miałem wrażenie jakby ktoś kręcił w lewo i prawo potencjometrem głośności, tragedia... Ja akurat bawię się Wiim Pro Plus ze wzmakiem Eversolo AMP-F2. Dzięki temu Wiimowi zmieniłem totalnie moje podejście do korekcji. Obecnie nie wyobrażam sobie urządzenia bez korektora parametrycznego. Wiim ma swoją korekcję pokoju, ale przyzwyczaiłem się do połączenia aplikacji HouseCurve na Iphonie i mikrofonu Dayton IMM-6C. Pomiary wprowadzam do korektora Wiima. Korekcja całkowicie na płasko. I dopiero teraz mam to, czego chcę. Dla mnie rewelacja! A do skorygowanego płaskiego grania przywykłem. Gdy w nagraniu jest na przykład mocny bas to jest a jak nie ma to znaczy, że tak jest nagrane i tak ma być. Zaakceptowałem nagrania takimi, jakie są i przestałem się tym przejmować. Przynajmniej od razu wiadomo, na jakim poziomie technicznym i w oparciu o jaką estetykę utwory powstawały 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano Niedziela o 09:02 Udostępnij Napisano Niedziela o 09:02 @Lansik U mnie taka sama sytuacja z Toscą, malutka moc na wykresikach i papierach, które w sumie zawsze mam w dupie, ale niektórzy nimi żyją i jak podpinałem jakieś drogie piece to daj spokój grały jak wykastrowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansik Napisano Niedziela o 10:21 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:21 3 minuty temu, S!N! napisał: @Lansik U mnie taka sama sytuacja z Toscą, malutka moc na wykresikach i papierach, które w sumie zawsze mam w dupie, ale niektórzy nimi żyją i jak podpinałem jakieś drogie piece to daj spokój grały jak wykastrowane. Swój kolejny wzmacniaczy czyli NAD C316BEE sprzedałem, parę dni później facet dzwonił że jest w szoku jak gra w porównaniu z heglem h80. Kiedyś spotkałem się ze stwierdzeniem że NADowckie waty są mocniejsze, może coś w tym jest 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts