Farmer Mike Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca Witam, Jak wyżej szukam jakiejś kolumny centralnej pod następujące kolumny. Posiadam dwie kolumny Dankol JDD 200 [moc znamionowa 140W, impedancja 8ohm, pasmo przenoszenia 40-20000Hz, efektywność 90dB] na froncie. Z tyłu grają na razie 2x Wharfedale Crystal 40 [6ohm, 150W]. Tyły do zmiany kiedyś tam. Mam zamiar zakupić ampli Onkyo tx-nr7100 i suba Klipsch R-115SW bo na razie Dankole i Crystale lecą sobie na leciwym Pioneerze. Do tego myślę nad jakimiś kolumnami surround i instalacyjnymi na sufit pod atmosa do formatu 7.1.2 Samo ampli i sub to wydatek 8k i wolałbym nie przekraczać całkowitej kwoty 10k więc całość chcę zbudować na poczciwych JDD. Pokój to poddasze 50m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Cześć, czy budżet 2k to całość na centralny, surroundy i instalacyjne? Jeśli tak to będzie bardzo ciężko, poszukałbym używanej centralki z Klipscha (optymalnie seria RP), Wharfedale na surroundzie zostawił i poszedł w jakieś niedrogie instalacyjne, jak Heco INC 62. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Mike Napisano Czwartek o 17:30 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 17:30 Dwa koła to nie ostateczna granica ale wolałbym nie przeginać w drugą stronę. Najważniejsze, żeby centralna kolumna dobrze się zgrała z frontami. Wiem, że najlepszy by był komplet z tego samego modelu, a jeszcze lepiej z tej samej serii ale to na przyszłość. Teraz chcę w miarę dobrze zacząć ze sprzętem, a w przyszłości kompletować by grało i wyglądało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 07:16 Udostępnij Napisano Sobota o 07:16 Głośników centralnych? Liczna mnoga? O co tu chodzi? Dnia 6.03.2025 o 18:30, Farmer Mike napisał: Najważniejsze, żeby centralna kolumna dobrze się zgrała z frontami. no właśnie to jest najcześciej powielany mit na grupach, forach i innych internetach. On gra co innego. Jesli nie bedzie jakimś dziwnie skrajnym w brzmieniu centralnym od frontów to absolutnie nic temu nie przeszkadza. Na surround wez sobie FX. Aha tylko tam jest 4 kolumny efektów w warstwie dolnej, To w sumie moga byc punktowe. Co kto woli. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Mike Napisano Niedziela o 18:10 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 18:10 Ciężko jest jeżeli chodzi o używane centralki Klipscha. Zastanawiam się nad RP 400c (używany ale za nieco ponad 1000zł) albo dołożyć 5 stów na R-30c tylko... czy to nie będą za małe głośniki na 50m2? W sumie pokój ze skośnym sufitem więc to też swoje robi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 08:45 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:45 RP-400C będzie ciekawszy od R-30C moim zdaniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Mike Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu Padło na RP-400C Jezcze pytanie o kabel RCA-RCA do suba. Wiem, że na tym kablu lepiej nie oszczędzać ale sam nie wiem jaki brać. Często pada hasło "Melodika". Jakiś konkretny model pod 115SW Klipscha? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts