elektron6 Napisano wczoraj o 12:46 Napisano wczoraj o 12:46 Nikt tego nie robi i dobrze:) ale jak konstrukcja jest tak sobie obliczona to i usterkowość wysoka...Co to wzmacniacz, który po kilku godzinach grania powiedzmy na 70% max mocy, zagotuje sie i uszkodzi. Odpisz, cytując
Kraft Napisano wczoraj o 13:05 Napisano wczoraj o 13:05 17 minut temu, elektron6 napisał: Co to wzmacniacz, który po kilku godzinach grania powiedzmy na 70% max mocy, zagotuje sie i uszkodzi. Tranzystor w klasie A? Lampa? Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano wczoraj o 13:41 Napisano wczoraj o 13:41 (edytowany) 56 minut temu, elektron6 napisał: Nikt tego nie robi i dobrze:) ale jak konstrukcja jest tak sobie obliczona to i usterkowość wysoka...Co to wzmacniacz, który po kilku godzinach grania powiedzmy na 70% max mocy, zagotuje sie i uszkodzi. A spotkałeś się z takim gdzie "konstrukcja jest tak sobie obliczona" ? taki co po kilku godzinach już jest uszkodzony ? Jakbyś mógł wskazać jaki to model to go będę unikał Edytowano wczoraj o 13:43 przez Tomasz S. Odpisz, cytując
elektron6 Napisano wczoraj o 15:29 Napisano wczoraj o 15:29 Nie spotkałem się … Piszesz kilka postów wcześniej Przeciążenia: Zbyt duża impedancja głośników (np. poniżej 4 ohm dla wzmacniaczy zaprojektowanych dla 8 ohm) lub gra z bardzo wysoką głośnością przez długi czas może prowadzić do przegrzania i uszkodzenia tranzystorów MOSFET w module wzmacniającym. Odbijam piłeczkę, który to model przegrzewa się i dochodzi do uszkodzenia tranzystorów mocy? Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano wczoraj o 16:56 Napisano wczoraj o 16:56 (edytowany) 1 godzinę temu, elektron6 napisał: Nie spotkałem się … No widzisz , a piszesz o takich. Jakbyś przeczytał cały mój post, to byś wiedział,że wziąłem go z internetu. Mi się nigdy,żaden wzmacniacz nie uszkodził. Znowu bazując tylko na dostępnych danych jakiś vintage Denon PMA-480R ma zaznaczone,że nie powinien pracować z kolumnami schodzącymi poniżej 4. Żeby było nowocześniej to powiedzieć Indiana Line Tesi 241. Znowu przykładu nie mam bo moim zdaniem wzmacniacze są teraz dosyć niezawodne. Jeżeli ma byc konkretnie klasa D to np ( znowu z internetu) Wzmacniacze oparte na TPA3116D2/TPA3118D2 bez dodatkowych zabezpieczeń Edytowano wczoraj o 17:12 przez Tomasz S. Odpisz, cytując
Recommended Posts