S Komp Napisano 19 marca Napisano 19 marca Witam. Mam "pełnoletnie" Yamahę RX-797 i CDX 497 jestem z nich zadowolony, ale latka lecą i pomyślałem o czymś nowszym. Czy "zamiana" RX-797 i CDX-497 na Marantza PM7000N i CD6007 przyniesie mi "korzyści", czy będzie to zmiana na plus czy niewiele zmieni? Z góry dziękuję i pozdrawiam: Paweł Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 marca Napisano 19 marca 1 godzinę temu, S Komp napisał: Witam. Mam "pełnoletnie" Yamahę RX-797 i CDX 497 jestem z nich zadowolony, ale latka lecą i pomyślałem o czymś nowszym. Czy "zamiana" RX-797 i CDX-497 na Marantza PM7000N i CD6007 przyniesie mi "korzyści", czy będzie to zmiana na plus czy niewiele zmieni? Z góry dziękuję i pozdrawiam: Paweł Cześć, Zrobisz krok na przód, to na pewno. A czy nie rozważyłbyś alternatywę w Yamaszce? Jest kontynuator w postaci RN800: https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAAD3sgsE2I13iLeAaGuFxvE7YCTKz6&gclid=Cj0KCQjw1um-BhDtARIsABjU5x4Hw-RYE0_1ZE3frSu3gw1jcnlrvxlQz1jazKtFrrKR_POtzJNbA7kaAlMyEALw_wcB Jest również dedykowany do tego odtwarzacz CD, model CDS 303 https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-cd-sacd/yamaha-cd-s303.html Zainteresowany:)? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 19 marca Napisano 19 marca Nie rób tego błędu, pm 7000n gra lepiej od rn800. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 20 marca Napisano 20 marca tez jestem zdania że jednak PM 7000n i to za 3000zł to lepszy biznes niz RN800. Co byś chciał zmienić w brzmieniu obecnego RX-797? Odpisz, cytując
S Komp Napisano 20 marca Autor Napisano 20 marca Yamaha RN-800a z tego co się zorientowałem, poza funkcjami sieciowymi, w niczym nie będzie lepsza od RX-797, jako wzmacniacz chyba nawet nieco gorsza. Marantza PM7000N nie znam, stąd moje pytanie, jak gra w stosunku do Yamahy? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 20 marca Napisano 20 marca 1 godzinę temu, S Komp napisał: Marantza PM7000N nie znam, stąd moje pytanie, jak gra w stosunku do Yamahy? Cieplej Odpisz, cytując
Q21 Napisano 20 marca Napisano 20 marca 1 godzinę temu, S Komp napisał: Marantza PM7000N nie znam, stąd moje pytanie, jak gra w stosunku do Yamahy? Równiejszy, spokojniejszy, posiadający więcej detalu, ale przedstawia go spokojniej. Jakbyś chciał pójść nieco wyżej, to warto sprawdzić też Audiolaba 7000A i 7000CDT W zestawie możemy przygotować bardzo atrakcyjną wycenę Odpisz, cytując
S Komp Napisano 28 marca Autor Napisano 28 marca Nie wiem czy kogokolwiek to zainteresuje ale napiszę swoje spostrzeżenia na temat Marantza PM7000N w stosunku do starej Yamahy RX-797. Pomijając kwestie sieciowe, których Yamaha oczywiście nie ma, biorąc pod uwagę sam wzmacniacz. W kwestii ogólnej "jakości" dźwięku - są to urządzenia bardzo porównywalne, grają bardzo dobrze w sposób stosunkowo neutralny, brzmienie się nieco różni - Yamaha gra nieco równiej, precyzyjniej, bardziej detalicznie, Marantz jest odrobinę cieplejszy. Nie są to jednak różnice duże, i tak naprawdę nie można powiedzieć na korzyść którego, przy niektórych utworach na korzyść jednego, przy innych na korzyść drugiego, zaznaczam jest to różnica bardzo niewielka, zależnie od ustawień i pomieszczenia odsłuchiwane osobno spokojnie można je pomylić. W kwestii mocy wzmacniacza - Yamaha RX-797 jest duuuużo mocniejszym wzmacniaczem, tam gdzie Marantz brzmi już w sposób nieakceptowalny, Yamaha dalej brzmi dobrze. P:rzy dużych pomieszczeniach może to mieć istotne znaczenie, choć może nie dla każdego. Mając Yamahę RX-797, Marantz PM7000N jako sam wzmacniacz nie wnosi poprawy. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts