Patryk Chęć Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Witam, po 5 latach korzystania z Beyerdynamic DT 880 600 ohm chciałbym je zamienić na coś innego. Interesują mnie te 3 modele: Rode NTH-100 Sennheiser HD 560S Audio-Technica ATH-M50X Będą one podłączone do SoundblasteraX G6, używane do gier single i multiplayer. Muzyka której słucham to cięższy rap (JPEGMafia, Playboi Carti) Wolałbym aby były to słuchawki półotwarte/zamknięte Edytowano 20 marca przez Patryk Chęć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Dnia 20.03.2025 o 11:18, Patryk Chęć napisał: ATH-M50X Expand Te miałem więc się wypowiem. Mocny, podkręcony, sprężysty bas, neutralny środek, mocna, dosadna góra. Nie ma nudy. Mają troszkę wspólnych cech z Beyerdynamic jeśli chodzi o dźwięk. Grają mniej przestrzennie, bardziej do przodu (o ile można tak mówić o słchawkach). Niestety AT nie nadają się wg mnie do długiego noszenia. Są bardzo niewygodne. Silnie dociskają małżowiny, uszy potrafią się spocić. Dzięki temu dobrze izolują, ale to wszystko kosztem komfortu. Sennheisery będą całościowo spokojniejsze w brzmieniu, zagrają cieplej. To raczej skok w bok niż progres. Rode nie znam. A co Ci nie pasuje w obecnych DT 880? I dlaczego wybrałeś wersję 600 Ohm? Edytowano 20 marca przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Chęć Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca Dnia 20.03.2025 o 11:43, lpomis napisał: Te miałem więc się wypowiem. Mocny, podkręcony, sprężysty bas, neutralny środek, mocna, dosadna góra. Nie ma nudy. Mają troszkę wspólnych cech z Beyerdynamic jeśli chodzi o dźwięk. Grają mniej przestrzennie, bardziej do przodu (o ile można tak mówić o słchawkach). Niestety AT nie nadają się wg mnie do długiego noszenia. Są bardzo niewygodne. Silnie dociskają małżowiny, uszy potrafią się spocić. Dzięki temu dobrze izolują, ale to wszystko kosztem komfortu. Sennheisery będą całościowo spokojniejsze w brzmieniu, zagrają cieplej. To raczej skok w bok niż progres. Rode nie znam. A co Ci nie pasuje w obecnych DT 880? I dlaczego wybrałeś wersję 600 Ohm? Expand Prawa słuchawka przy niższych częstotliwościach zaczyna "brzęczeć' wersja 600 Ohm, ponieważ tylko taka wtedy była dostępna na x-komie. Noszę ok. 6-7h dziennie Airpods max więc dla mnie problem z naciskiem nie istnieje, ponieważ jestem po prostu przyzwyczajony do tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Dnia 20.03.2025 o 11:18, Patryk Chęć napisał: Witam, po 5 latach korzystania z Beyerdynamic DT 880 600 ohm chciałbym je zamienić na coś innego. Expand Co chciałbyś zmienić w brzmieniu najbardziej? Jeśli tylko to brzęczenie, to każda opcja będzie rozsądna, ale może masz nieco większe oczekiwania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bramowicz1 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Niewiele droższe ale wykonaniem i basem przebijają te które wymieniłeś i wiele innych w tej półce cenowej. https://www.pioneerdj.com/pl-pl/product/headphones/hdj-x7/silver/overview/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Chęć Napisano 21 marca Autor Udostępnij Napisano 21 marca Dnia 20.03.2025 o 15:30, Q21 napisał: Co chciałbyś zmienić w brzmieniu najbardziej? Jeśli tylko to brzęczenie, to każda opcja będzie rozsądna, ale może masz nieco większe oczekiwania Expand Mam wrażenie że Beyerdynamic pomimo świetnej sceny nie nadawały się do cięższych brzmień, możliwe że przez pół-otwartą budowę. Oczekuję czegoś bardziej z bassami i środkiem niżeli górą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Sim Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Dnia 21.03.2025 o 09:43, Patryk Chęć napisał: Mam wrażenie że Beyerdynamic pomimo świetnej sceny nie nadawały się do cięższych brzmień, możliwe że przez pół-otwartą budowę. Oczekuję czegoś bardziej z bassami i środkiem niżeli górą Expand Mam podobne Bayerdynamic, fakt niezbyt nadają się do cięższych brzmień. Może w tej cenie Hifiman sundara CB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Chęć Napisano 21 marca Autor Udostępnij Napisano 21 marca Dnia 21.03.2025 o 10:19, San Sim napisał: Mam podobne Bayerdynamic, fakt niezbyt nadają się do cięższych brzmień. Może w tej cenie Hifiman sundara CB Expand Do gier fps gdzie ważne jest ustalenie pozycji przeciwnika po słuchu będą dobre? Beyerdynamic robiły to świetnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Sim Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Raczej nie, mają na 3.5 mm dość "zbitą" scenę, otwierają sie na 4.4mm ale nie masz gniazda zbalansowanego. Z ciekawości mogę je wypróbować i porównać do np. Arya st magn. Wydaje mi się , że "cywilne" słuchawki do gier będą loterią i poszukałbym czegoś sprawdzonego, np. Logitech Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Chęć Napisano 21 marca Autor Udostępnij Napisano 21 marca (edytowany) Dnia 21.03.2025 o 11:41, San Sim napisał: Raczej nie, mają na 3.5 mm dość "zbitą" scenę, otwierają sie na 4.4mm ale nie masz gniazda zbalansowanego. Z ciekawości mogę je wypróbować i porównać do np. Arya st magn. Wydaje mi się , że "cywilne" słuchawki do gier będą loterią i poszukałbym czegoś sprawdzonego, np. Logitech Expand Tak, ale jednak więcej słucham muzyki we flac na pc niż gram w gry, mikrofon mam osobno na usb więc to też nie jest ważne. Czasami też podłączam je do amplitunera w salonie (Marantz NR1200) Edytowano 21 marca przez Patryk Chęć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Sundary będą fajnym kierunkiem, ale szczególnie dużo basu też nie mają. Na pewno sprawdziłbym Meze 105 AER za to Zauważalnie droższe, ale do gier naprawdę fajnie się sprawdzają i mają fajny dół Więcej w filmie, zachęcam do obejrzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioMłot Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Zainteresowałbym się również słuchawkami Meze 99 neo, które są bardzo dobrej jakości, oferują przyjemne brzmienie i z pewnością basu nie zabraknie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Dnia 20.03.2025 o 11:18, Patryk Chęć napisał: Witam, po 5 latach korzystania z Beyerdynamic DT 880 600 ohm chciałbym je zamienić na coś innego. Interesują mnie te 3 modele: Rode NTH-100 Sennheiser HD 560S Audio-Technica ATH-M50X Będą one podłączone do SoundblasteraX G6, używane do gier single i multiplayer. Muzyka której słucham to cięższy rap (JPEGMafia, Playboi Carti) Wolałbym aby były to słuchawki półotwarte/zamknięte Expand Hej, Z naszej strony proponujemy Ci posłuchać wspomniach wcześniej AT M50X. Są to bardzo precyzyjne słuchawki, z dobrze kontrolowanym dołem oraz lekko pchniętą górą do przodu. Nawiązują do Twoich obecnych DT ale z drugiej strony dają coś innego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca (edytowany) Dnia 20.03.2025 o 11:18, Patryk Chęć napisał: Wolałbym aby były to słuchawki półotwarte/zamknięte Expand Chodzi o bas, czy o "przeciek" dźwięku? Bo z mojej strony propozycja na otwartą konstrukcję - philips fidelio x2hr. Używam czesto właśnie do gier i dla mnie są lepsze od AT 50-tek, które też posiadam. Ps: jak na otwartą konstrukcję, to byłem miło zaskoczony ilością basu Philips-ów. Edytowano 21 marca przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 21:08 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:08 Dnia 21.03.2025 o 21:56, Chyba Miro 84 napisał: Chodzi o bas, czy o "przeciek" dźwięku? Bo z mojej strony propozycja na otwartą konstrukcję - philips fidelio x2hr. Używam czesto właśnie do gier i dla mnie są lepsze od AT 50-tek, które też posiadam. Ps: jak na otwartą konstrukcję, to byłem miło zaskoczony ilością basu Philips-ów. Expand Dwa pytania: Czy używasz M50X czy M50Xbt2? Oraz czy masz jeszcze podłączony jakiś DAC/Wzmacniacz pomiędzy komputerem a słuchawkami? Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avant_2K Napisano Niedziela o 21:18 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:18 Philips Fidelio X2hr. Dołóż od razu do X3 (mieścisz się w budżecie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Niedziela o 21:33 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:33 (edytowany) Dnia 23.03.2025 o 21:08, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Dwa pytania: Czy używasz M50X czy M50Xbt2? Oraz czy masz jeszcze podłączony jakiś DAC/Wzmacniacz pomiędzy komputerem a słuchawkami? Dzięki Expand M50x. Słucham z: - wzmacniacz słuchawkowy (osobny moduł) w cd marantz. - DAP - w grach z dziurki pada (playstation) z kompa poprzez wyjście słuchawkowe (tym razem wzmacniacza) marantz. To odpowiedz do zapytań powyższych. Jednak jeśli mam wybierać, to w kazdym z przypadków jednak preferuję to co prezentuje "otwarty" Philips fidelio. Edytowano Niedziela o 21:39 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Chęć Napisano Poniedziałek o 10:00 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:00 Dnia 21.03.2025 o 10:19, San Sim napisał: Mam podobne Bayerdynamic, fakt niezbyt nadają się do cięższych brzmień. Może w tej cenie Hifiman sundara CB Expand a czy np Fiio FT1 byłyby dobry wyborem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 16:06 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:06 Ciekawa opcja, fajne wykonanie, równe granie z bdb detalem i ciekawą sceną jak na zamknięte dynamiki w tym budżecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 21:32 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:32 Dnia 23.03.2025 o 21:33, Chyba Miro 84 napisał: M50x. Słucham z: - wzmacniacz słuchawkowy (osobny moduł) w cd marantz. - DAP - w grach z dziurki pada (playstation) z kompa poprzez wyjście słuchawkowe (tym razem wzmacniacza) marantz. To odpowiedz do zapytań powyższych. Jednak jeśli mam wybierać, to w kazdym z przypadków jednak preferuję to co prezentuje "otwarty" Philips fidelio. Expand Ok, pytanie nie było do końca przypadkowe, bo uważam że wersja M50Xbt2 od M50 różni się. Dopóki nie mieliśmy u siebie produktów "ze studia" to ciężko było ocenić. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Sim Napisano wczoraj o 09:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:42 Dnia 24.03.2025 o 10:00, Patryk Chęć napisał: a czy np Fiio FT1 byłyby dobry wyborem? Expand Nie mam Fiio FT1. Przymierzałem się żeby zobaczyć jak grają moje słuchawki nauszne w grach, może przez weekend to zrobię. FT1 mają dość odmienną charakterystykę (wykres). Jesli masz komfort grania w cichym otoczeniu to otwarte mogą być dobrym wyjściem. Jeśli nie, to zamknięte. Jakie gry FPP są dobre do sprawdzenia dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Chęć Napisano wczoraj o 09:47 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 09:47 Dnia 27.03.2025 o 09:42, San Sim napisał: Nie mam Fiio FT1. Przymierzałem się żeby zobaczyć jak grają moje słuchawki nauszne w grach, może przez weekend to zrobię. FT1 mają dość odmienną charakterystykę (wykres). Jesli masz komfort grania w cichym otoczeniu to otwarte mogą być dobrym wyjściem. Jeśli nie, to zamknięte. Jakie gry FPP są dobre do sprawdzenia dźwięku? Expand Póki co nie mieszkam sam więc słuchawki otwarte niestety się nie sprawdzą, może za parę miesięcy. Aby sprawdzić dźwięk "przestrzenny" typu gdzie jest przeciwnik itp to najlepiej odpalić cod:warzone, deathmatch w cs2 albo battlefielda. Tak naprawdę cs2 to gra która wymaga jak nabardziej dokładnego umiejscowienia dźwięku postaci. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Sim Napisano wczoraj o 10:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:02 (edytowany) Ja gam "namiętnie" (czyli jak mnie najdzie) online w UT 99 na serwerze: https://cache.gametracker.com/server_info/108.61.253.20:7777/ Fakt, jak chce się wygrać trzeba zdjąć słuchawki z muzyką i wsłuchać się w otoczenie. Mi wtedy wystarcza dźwięk z głośników. Edytowano wczoraj o 10:04 przez San Sim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Dnia 27.03.2025 o 09:47, Patryk Chęć napisał: Póki co nie mieszkam sam więc słuchawki otwarte niestety się nie sprawdzą, może za parę miesięcy. Aby sprawdzić dźwięk "przestrzenny" typu gdzie jest przeciwnik itp to najlepiej odpalić cod:warzone, deathmatch w cs2 albo battlefielda. Tak naprawdę cs2 to gra która wymaga jak nabardziej dokładnego umiejscowienia dźwięku postaci. Expand Wbrew pozorom tego typu gry są dość proste do odtworzenia sceny na słuchawkach Z mojego doświadczenia jest nawet lepiej na tańszych słuchawkach niż droższych Inna kwestia przy shooterach pokroju EFT, czy Hunt Showdown, gdzie silnik udźwiękowienia działa całkiem inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts