Gaara Mat Napisano Sobota o 09:04 Udostępnij Napisano Sobota o 09:04 witam. Posiadam obecnie zestaw MF M3si + Tannoy dc6t. Kable głośnikowe to Tellurium Q Black II. chciałbym wymienić moje paczki na coś lepszego w granicach do 5k PLN. mogą być używane a także z segmentu vintage to akurat nie stanowi problemu. lubię ciepłe analogowe brzmienie. zależy mi na tym by góra pasma posiadała sporo informacji, ale żeby to nie kuło w uszy przy dłuższych odsłuchach. Lubię po prostu ciepły analogowy sound, z miękkim ale kontrolowanym basem i bogatą, aksamitna góra. źródłem jest gramofon a 90% moich płyt to muzyka elektroniczna. Ma mi to fajnie zgrać się z moim Musicalem i zagrać w 27m2. Baaaardzo bardzo bym Was prosił o wskazówki czego szukać i na co zwracać uwagę. Mówimy o kolumnach podłogowych. z góry dziękuję, za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano Sobota o 10:26 Udostępnij Napisano Sobota o 10:26 A do jakiego metraży szukasz kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano Sobota o 10:34 Udostępnij Napisano Sobota o 10:34 6 minut temu, rms.pl napisał: A do jakiego metraży szukasz kolumn? 1 godzinę temu, Gaara Mat napisał: Ma mi to fajnie zgrać się z moim Musicalem i zagrać w 27m2. ! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano Sobota o 10:46 Udostępnij Napisano Sobota o 10:46 To do rozważenia polecę KEF Q950 , góra precyzyjna, wysoka przestrzenność grania, nawet przy wysokich poziomach głośności nie atakuje słuchacza. Średnica rozdzielcza, wokale bardzo przyjemnie podane. Dół mięsisty, nisko schodzący, ale dla utrzymania kontroli zalecałbym odsunięcie z około 40-50cm i unikał stawiania w rogach pomieszczenia, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Sobota o 10:55 Udostępnij Napisano Sobota o 10:55 (edytowany) 12 minut temu, rms.pl napisał: To do rozważenia polecę KEF Q950 , góra precyzyjna, wysoka przestrzenność grania, nawet przy wysokich poziomach głośności nie atakuje słuchacza. Średnica rozdzielcza, wokale bardzo przyjemnie podane. Dół mięsisty, nisko schodzący, ale dla utrzymania kontroli zalecałbym odsunięcie z około 40-50cm i unikał stawiania w rogach pomieszczenia, To chyba nie będzie żaden skok na plus w stosunku do Tannoy dc6t. Trzeba by ostro szukać by znależć coś podobnie lub lepiej grającego w budżecie 5tys zł. Może @Piotr Sonido będzie potrafił coś mądrego doradzić w tej kwestii. Ewentualnie w klubie Tannoya coś mądrego podppowiedzą. Edytowano Sobota o 10:59 przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano Sobota o 11:03 Udostępnij Napisano Sobota o 11:03 Zmiana stylu grania, które się wpasowuje w nasze wymagania może być taką zmianą na plus, na pewno warto posłuchać i samemu ocenić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano Sobota o 11:07 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 11:07 9 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Trzeba by ostro szukać by znależć coś podobnie lub lepiej grającego w budżecie 5tys zł. czyli one, aż tak trzymają poziom? rozmawiałem z jednym ze sprzedawców i rzucił takie propozycje: Tannoy xt6f, xt8f, Pylon Audio diamond 28, Dali Opticon 6. Ja od siebie zapytam jeszcze o MA silvery 200. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Sobota o 11:11 Udostępnij Napisano Sobota o 11:11 1 minutę temu, Gaara Mat napisał: czyli one, aż tak trzymają poziom? rozmawiałem z jednym ze sprzedawców i rzucił takie propozycje: Tannoy xt6f, xt8f, Pylon Audio diamond 28, Dali Opticon 6. Ja od siebie zapytam jeszcze o MA silvery 200. No nie wiem, raczej Dali i MA Silver to nie powinno być granie , które ci odpowiada. Może Fyne 501 lub 502 ale w wersji SP, tylko nie wiem czy cenowo znajdziesz. Może Piotr ci coś mądrego doradzi, ja nie mam takiego osłuchania kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano Sobota o 11:28 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 11:28 16 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Może Fyne 501 lub 502 ale w wersji SP, tylko nie wiem czy cenowo znajdziesz. słyszałem o nich wiele dobrego, ale budżet zbyt wysoki.. nawet jeśli sprzedam obecne paczki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano Sobota o 18:55 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 18:55 Panowie a Snell E3 lub Spendor a5? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano Sobota o 19:22 Udostępnij Napisano Sobota o 19:22 Dozbieraj pieniędzy a nie kombinuj na siłę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano Sobota o 20:47 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 20:47 do ilu i na co:)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano Niedziela o 11:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:29 16 godzin temu, Gaara Mat napisał: Panowie a Snell E3 lub Spendor a5? Snell'a nie znam, ale Spendor A5 na pewno będzie za mały na 27 metrów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano Niedziela o 17:49 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 17:49 wprowadziłem Was w błąd! nie wiem skąd mi się wzięło te 27m². dokładnie zmierzylem pokój to wyszło ok. 21m². to chyba robi różnicę na korzyść tych Spendorow A5 co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 05:18 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 05:18 Dnia 29.03.2025 o 11:46, rms.pl napisał: To do rozważenia polecę KEF Q950 , góra precyzyjna, Góra precyzyjna ze sporą dawką informacji? Ze swojej strony Dlaczego takiego grania nie daje Ci DC6T? Co Ci w tym połączeniu brakuje? problem polega na tym że Musical każde kolumny stonuje z z zakresu informacji w górze pasma. Ale sprawdził bym Focal Aria 948 uzywane Focal Vestia N2 nowe Monitor Audio RX8 uzywane Tannoy XT8F uzywane Heco Celan GT 502/702 uzywane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts