Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 056 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  1. czy wart swojej ceny

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  2. kino domowe 2.1, stereo

• 11 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  3. Buczenie w głośnikach

• 3 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
  4. Cykanie w onkyo tx-sr307

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  5. klipsch F3 ?

• 5 odpowiedzi
    • 8,4k wyświetleń
  6. Problem z dzwiękiem.

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  7. YSP 4100

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  8. Zanikający sygnał cyfrowy.

• 10 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  9. Amplituner Philips

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 11,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dobra po wczorajszym dniu mogę stwierdzić, że jestem basolubem i to chyba trochę skreśli już kolumn powyższych, ale o tym za chwilę ..  1. Wiem miałem ich nie tykać jak pisałem wcześniej, ale odsłuchałem (w sumie za sporą namową w sklepie) Klipsch RF-7 - bas, kop/moc mi się podobały baaaardzo.  W sumie bardzo spoko granie, ale brakowało mi trochę średnicy.... Nie wiem czy fizykę jakoś bym oszukał i na moim sprzęcie by to bardziej zagrało podemnie... Ich wykonanie to wiem, że sporo osób pewnie obrażę ale no bez jaj - na pierwszy rzut oka design (nie biorę pod uwagi wagi kolumn, bo ta jest mega) i gniazda (one to jakiś ala plastik?) to poziom moich starych kolumn lub kapke lepiej (a przynajmniej mam takie osobiste odczucia). Mam Ceneo pod ręką, ale ile realnie można za nie wołać lub po ile najlepiej stały cenowo? Gwarancja 2 letnia też nie zachęca, gdzie u konkurencji przeważnie jest 5 letnia...  2. Skoro już doszedłem do wniosku, że jestem stety/niestety basolubem w dużym stopniu to raczej żaden przetwornik niskotonowy mniejszy niż 20cm mnie nie zadowoli (więc raczej przykładowo Kef i Acoustic co mają do 16,5cm głośniki mnie nie zadowolą bo na logikę nie zejdą tak nisko, głęboko) i dobrze jednak by kolumna miała też średniotonowy głośnik więc konstrukcje bez niego raczej odpadają. Być może przyzwyczajenie do dużych niskotonowych i średniotonowca wywodzi się z obecnych B&W.  3. Focal a raczej producent to naprawdę dziwny jest - Arie sprawdzałem i praktycznie każdy magazyn/recenzent pisał, że zawieszenie głośników to Poron (pianka) - ale producent twierdzi, że jednak w Ariach (moze chodzi mu o nowe X'y?) i Vestach to zastosowano butyl (kauczuk syntetyczny). I teraz nie wiem czy wyszła jakaś inna wersja tych kolumn na zawieszeniu kauczukowym a stara to poron czy może poron tyczy się tylko wysokotonowca w tych kolumnach czy sami nie wiedzą co dają lub kto to tam ich wie. Co ciekawe zawieszenie z poronu do Focala widziałem u któregoś francuskiego dealera jako zestaw naprawczy więc chyba coś w tym jest jednak prawdy... W każdym razie skoro mają tam taki bajzel to chyba już nie zawracam sobie ich produktami głowy. Naczytałem się też sporo, że przy wysyłce na paletach i tak mogą dojść walnięte, bo producent oszczędza na opakowaniu(kartonie) /wypełnieniu...a jak jeszcze czasami wyślą DPD to już w ogóle mogę się z kasą pożegnać (w końcu paczka według nich ma przeżyć upadek z 1 metra - pozdro jak 30kg by to przeżyło...).  4. Audiovector QR5/QR7 a jak to wypada w porównaniu do chociażby Heco? Nie wiem ile udałoby się utargować na nich, więc bardziej obecnie to jako z ciekawości pytanie. Widziałem, że parę razy tu na forum się przewijały QR5... No i jak by one pasowały do Nada mojego?  Heco będę próbował odsłuchać lub wypożyczyć niedługo. 
    • Nie, czasem kłuje po uszach, Roksan k3 dobrze sobie z  nimi radzi,  bas jest ale brakuje mi głębi i czuć ze więcej już nich nie wycisnę. Zastanawiałem się nad zmiana wzmacniacz lub kolumny. Padło na kolumny. Chciałem kef r 900 ale tu nie ma aktualnie żadnej oferty ale za to są dostępne r700 i zastanawiam się czy nie stracę na nich jak podmienię pod silvery ? Jaka jest różnica między tymi dwoma ? 
    • Nie słuchałem tych modeli. Ogólnie wszystkie które wymieniłeś mają swoje mocne jak i słabe strony. Tu coś zyskasz, tam stracisz. Ciężko wskazać faworyta. Bowersy zapewne zachwycą przestrzenią i detalem (podobnie zresztą jak Audiovectory). Nie dadzą z kolei ciepła którego oczekujesz. Kefy popiszą się potężnym basem. Spendory mogą mieć najwięcej do powiedzenia w środku pasma. Swoje MA Silver odbierasz jako ciepło grające?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...