Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 840 tematów w tym forum

• 14 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  1. Prośba o pomoc w wyborze kina

• 10 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,5k wyświetleń
  2. kino do 2500

• 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  3. Opinia o zestawie Kina Domowego

• 6 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 12,7k wyświetleń
  4. kabel wtyk

• 4 odpowiedzi
    • 10,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
  5. Porada dla nowicjusza

• 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
  6. grzejące się onkyo

• 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  7. Zestaw głośników 5.0 do 2000zł Jaki?

• 3 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  8. IMPEDENCJA NOMINALNA

• 6 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  9. DENON AVR 1508

• 4 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  10. DENON AVR-1708 + DVD-1940

• 9 odpowiedzi
    • 10,1k wyświetleń
  11. Problem z ustawieniem:)

• 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Ja bym się tak nie rozpędzał z tymi propozycjami. Nie wiem jak faktycznie nisko schodzą Aurora 700. Według specyfikacji niżej niż moje Quadrale, aczkolwiek nie jestem przekonany czy tak jest faktycznie. Niemniej, wiem że potrafią zejść dość nisko.  W specyfikacji jest podane, że schodzą do 25Hz. Obawiam się, że potrzebny tu będzie zdecydowanie inny kaliber subwoofera niż te polecane. Przypomnę historię tego jak się zachował u mnie JL Audio d108. Najpierw zaczął chodzić po pokoju, a jak się już zaczął być słyszalny to nie dało się tego słuchać. Chyba żaden ze wskazanych wyżej subwooferów nie da rady się tutaj przebić przez kolumny by miało to jakiś sens. No chyba, że tak bardzo jest nakłamane w specyfikacji tych kolumn. Tu potrzebny subwoofer schodzący w okolice 20Hz, a nie 27-30Hz jak te zaproponowane. 
    • Z pewnością nie dorastam do pięt osłuchaniem kolegom @KrólKiczu i @Rafał S,ale na podstawie własnego skromnego doświadczenia mogę tylko wesprzeć ich sugestie ws.standów . Gdy słuchałem na szafce niby grało ,była moc,ale jakoś tak...spodziewałem się więcej po pierwszym stereo . Kiedy dotarły standy,monitory się rozsunęły,odjechały od ścian ,powiedziałem,no teraz to gra😀. Dodam,że mam nieco podobną sytuację do Ciebie w sensie asymetrii,a standy mają dwie pozycje :1codzienna komunikacja,2odsłuch . Do odsłuchu monitorów w domu przed zakupem sugeruję postawić nawet na książkach,z pewnością usłyszysz różnicę,a potem po standy...😀
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...