Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 078 tematów w tym forum

1. Problem Panasonic SC-PT175

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  2. Ogólny wybór Kina domowego

• 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  3. Yamaha RX-V1065

• 9 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  4. dobry zestaw do xbox360 i do tv

• 15 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  5. Mission M64i oraz MV6

• 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
  6. Kolumny do Onkyo 605?

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  7. jak to skonfigurować??

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  8. Yamacha RX - V2065

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  9. harman kardon avr 255 i b&w 683 1 2

• 40 odpowiedzi
    • 22,7k wyświetleń
  10. Harman Kardon AVR 445

• 2 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 14,5k wyświetleń
  11. onkyo 605 dvd onkyo 405

• 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  12. YAMAHA RX-V640 znacie?

• 15 odpowiedzi
    • 11,4k wyświetleń
  13. Zestaw kina domowego

• 7 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  14. dvd bellwood

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  15. Jaki Sub?

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  16. kino do 2000 euro

• 18 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Streamer Cambridge doszedł i zanim przejdziemy do porównania z WiiM Pro to parę zdań o czym innym a mianowicie iż powiedzmy w subiektywnych 90% rozwiązał problem z Coaxem - teraz tnie/przerywa tylko pliki na 192 (niby ich dużo nie mam na playliście, ale będzie mnie to gnębić)... Co ciekawe po zmianie sygnału w DAC'u z Coax na Optyka i z powrotem na Coax to nagle utwór gra dobrze do czasu aż się włączy kolejny utwór i zabawa od nowa...    A teraz co do porównania z WiiM Pro - zdecydowanie czuć tu jakość materiałów i wykonanie. Bez problemu poradził sobie z wtykami Neotecha, zakręcane Ricable RCA też nie były dla niego problemem (na WiiM to była męczarnia).  Bezproblemowa szybka konfiguracja i połączenie z WiFi.  Gra przejrzyście, naturalnie tak jak Q21 pisał.  Niestety są też spore bolączki, przeszkadza mi bardzo kilka mankamentów w nim... Po pierwsze primo brak wyboru manualnego wejść/wyjść w aplikacji (coś co jest w WiiM), przy podłączonym RCA skurczybyk wali mi dźwięk jednocześnie do DAC'a po optyku/coaxie i do głośników aktywnych półkowych które nie mają fizycznego wyłącznika (mogę je usypiać z pilota) ale i tak po paru minutach znów je wybudza co mnie cholernie irytuje bo zamiast stereo to robi się 4.0 i o różnej jakości oraz głośności... Tak wiem, że mógłbym wyciągać wtyczkę niby z gniazdka lub zamontować smart gniazdko jest to jakieś wyjście niby, albo mogę też zupełnie przyciszyć półkowe z pilota lecz to nadal leci sobie prąd niepotrzebnie w eter.  Po drugie brak możliwości kontroli głośności na Coaxialu/Optyku (a to również jest w WiiM) - ściszanie/podgłaśnianie z telefonu to była mega wygoda i bardzo mi tego brakuje.  Cambridge ma tylko regulacje głośności po RCA.  Z pierdół mało wręcz istotnych to brak możliwości wyłączenia diod, brak pilota.  1. Poleci ktoś gotowy kabel coaxial? Żadna samoróbka - chce wypożyczyć tylko aby rozwiązać tą zagadkę... Zaraz się czasami okaże że WiiM jest dobry tylko bardziej wrażliwy od Cambridge a problem leży w moim DAC'u lub w kablu..... Jak jakiś tutejszy sklep byłby skłonny wypożyczyć na dzień lub dwa sprawdzonego coaxa za pokrycie kosztów wysyłki to będę  dłużny i w przyszłości pamiętał o tej przysłudze.  2. Poleci ktoś inne streamery gdzie jest możliwość jak na WiiM wyłączania, wybierania sygnału (patrz wyżej) i ewentualnie regulacja głośności z aplikacji przy podłączonym  coaxie/optyku? Czy wcześniejszy wymieniony Bluesound Node 2024 ma takie funkcje? 
    • Tu mogło zaważyć nie dopasowanie, Jaspery to ciemniej grające kolumny od Dali z wyższych serii. Naim też raczej po ciemniejszej stronie, to w sumie razem mogło dać kiepskie efekty.
    • W serii 6 poświęcili to co najpiękniejsze w muzyce. Oczywiście moim zdaniem. 
    • Miałem, użytkowałem, sprawdzałem. 701-ka to dobry wzmacniacz za te pieniądze. Nie pojaśnia dźwięku. Gra dosyć detalicznie, ale w Twoim przypadku prawdopodobnie za "brak ciepełka" odpowiadają kolumny. W modelach "5" membrany są małe i nie potrafią wygenerować "basowego ognia". Spróbuj siódemek, a ciepło zagości w twoim domu (miałem 701 z Zensorami 7).  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...