Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 714 tematów w tym forum

• 13 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
  1. mini zestaw 500-1500

• 14 odpowiedzi
    • 10,8k wyświetleń
  2. Mińi zestaw do mini sypialni.

• 10 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  3. mini-wieża do 300 zł

• 14 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  4. Mini-Wieża do 550zł

• 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  5. MiniAudio...

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  6. Minijack czy BT?

• 1 odpowiedź
    • 729 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 508 wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  7. Minisystem do około 40 m kw

• 6 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  8. miniwieża

• 8 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  9. MiniWieża

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  10. Miniwieża a komputerowe Creativy

• 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  11. Miniwieża do 1000 PLN

• 2 odpowiedzi
    • 674 wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 22,1k wyświetleń
  12. Miniwieża do 1000 zł

• 4 odpowiedzi
    • 992 wyświetleń
  13. miniwieża do 1000PLN

• 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 47 odpowiedzi
    • 22,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  14. Miniwieża do 500 zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wreszcie dotarły subwoofery, i jutro testy, ale o ile mogę uznać, że o zwykłych kablach, gniazdach i wtyczkach mam "jakieś" pojęcie (nie jestem elektrykiem) to wszystkie inne gniazda oprócz Prawy i Lewy kanał w w świecie audio video jestem "cienki Bolek" więc zgłaszam się z problemem. Na dołączonych zdjęciach widać dwa wyjścia na subwoofer w moim wzmacniaczu, i gniazda w subie. Do zakupionych subwooferów dostałem dwa kable typu Y, więc moja wiedza kończy się na tym że pojedynczy koniec kabla wpinam do wzmacniacza a jedną z dwóch wtyczek na drugim końcu wpinam w gniazdo LFE w subwooferze, no i drugą wtyczkę w to gniazdo obok które zaznaczyłem na zdjęciu.  Ale co do gniazda LFE jestem pewny, to już co do gniazda obok (zaznaczone na zdjęciu) to nie za bardzo, więc stąd moje pytanie, czy niczego nie "zjaram" jeśli podłączę tak jak opisałem ? A druga prośba o podpowiedź, to ten schemat w instrukcji od SVS, gdzie sub jest podłączony kablami RCA Prawy i Lewy kanał. O ile widać wyraźnie które to są gniazda w subwooferze, to we wzmacniaczu już nie koniecznie kojarzę. A pytanie brzmi: czy jest w ogóle sens podłączać w ten sposób jesli mam już kable ? (dodatkowy koszt zakupu kabli) i czy  (jeśli miałby być lepszy dźwięk) i jednak opłacało by się kupić nowe kabelki, jestem w stanie podłączyć dwa suby do wzmacniacza który posiadam, czyli Advane Acoustic A10?
    • Trzymam kciuki!! 😛
    • A tak z ciekawości, jaki odtwarzacz CD służył do tych porównań?   
    • Czesc produkowana w Gent, w Belgii. Ale już nie wiem co dokładnie. S40, V50 i V40 na pewno tam bylo produkowane. S60 i V60 chyba tez. Potem XC40 i teraz chyba ktorys z elektryków. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...