Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 588 tematów w tym forum

• 18 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 45 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 18,1k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 14,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  1. Wzmacniacz z phono do 1500zł

• 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  2. Wzmacniacz z pilotem

• 9 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  3. wzmacniacz z pre aut

• 9 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  4. Wzmacniacz z tunerem

• 10 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 756 wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 858 wyświetleń
  5. wzmacniacz z wifi plus kolumny

• 14 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 53 odpowiedzi
    • 17,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 704 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Czołem ! Odświeżę temat bo ocieram się o podobny problem. Niedawno zacząłem się bawić w budowanie pierwszego kina domowego. Nie jestem audiofilem, ale złożyłem 7.1 na ampli Yamaha rx-v6a i zestawie Teufel 2x Ultima 40 + 4x surround Ultima 20 + sub i centralny. Gra to fantastycznie, pokój jest pełen dźwięku, czuje się że się w nim pływa. Obiecałem sobie zbudować całą fajną ścianę z TV i oprócz tego zestawu chcialem jeszcze dołożyć 2 podsufitowe teufela. Ampli jak widać ma jeszcze dwa wyjścia, ale obsługuje tylko 7 kanałów + pre out (amp 9.1 lub 11.1 to nie moja liga cenowa - a liczą sie jeszcze walory estetyczne). Jak rozwiązać ten problem żeby dla Dolby Atmos móc podłączyć jeszcze te sufitowe? Nie znam się na tym ale słyszałem że mógłbym dokupić jakiś wzmacniacz stereo (lub końcówkę mocy, choć nie rozumiem czym to się różni) i wtedy fronty podpiąć pod tego wzmaka (wtedy reszta głośników skorzysta) a potem tego wzmaka pod wejście pre out. Tym sposobem "uwalniam dwa gniazda w apli, ale są to gniazda frontowe - jak więc uszeregować podłączenie surroundów i górnych żeby na filmach działało Dolby prawidłowo i nie głupiało? Muzyki słucham dużo z wbudowaną w yamahe opcją "all Channel stereo", a filmy oczywiście na sterowniku dolby. taki wzmak/końcówka będzie ok? https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/hi-fi-audio/wzmacniacze-zintegrowane/wzmacniacz-wiim-amp-szary
    • Tak szczerze ? Jakichkolwiek. Wiem , ze chłop nie ma lekko , bo jest w koalicji , PO nie wygrało wyborów. Wszyscy po kolei z Hołownią na czele , przypominają mu codziennie , że oni są najważniejsi , bo dzięki nim jest na tym stołku. Nawrocki za moment jak to zresztą już oficjalnie powiedział zasypie rząd projektami ustaw pro społecznych , a raczej pro socjalnych . Czyli zrobi dokładnie to, czego nie zrobili panowie z KO w stosunku do Dudy. Pułapka wręcz idealna , jak parlament te ustawy przegłosuje ,to Nawrocki wyjdzie na bohatera narodowego , a jak nie przegłosuje to rząd wyjdzie na kanalie , a pis będzie miał gotowy scenariusz na wybory. 
    • Mozecie posluchać w przerwie miedzy Dianą Karall, a Nora Jones. Nie dla wszystkich. Mixował Wieloryb z wybrzeża.
    • Jeśli nie chcesz/nie możesz zmienić miejsca odsłuchu to najprostszym rozwiązaniem jest zmiana ustawienia kolumn - i to zarówno w osi własnej, jak przód-tył oraz na boki. Naprawdę niewiele potrzeba - 1, 2, 3 cm (na tej półce to pewnie max), a zmiana odczuwalna właśnie w zakresie basu najbardziej, no i sceny przy okazji. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...