Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 816 tematów w tym forum

1. Kolumny PSB czy warto?

• 1 odpowiedź
    • 735 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 735 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 734 wyświetleń
  2. Jakie kable

• 3 odpowiedzi
    • 734 wyświetleń
  3. Wzmacniacz hk3700

• 0 odpowiedzi
    • 734 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 733 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 733 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 733 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 733 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 731 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 731 wyświetleń
  4. Jaki odtwarzacz cd

• 0 odpowiedzi
    • 731 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 731 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 731 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 731 wyświetleń
  5. Atoll AM100

• 2 odpowiedzi
    • 730 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 730 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 730 wyświetleń
  6. Denon M38 + streaming?

• 0 odpowiedzi
    • 729 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 729 wyświetleń
  7. Duński Lyngdorf

• 2 odpowiedzi
    • 729 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 728 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 728 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 728 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 728 wyświetleń

• Ostatnie posty

• To ja mam dodatkowe wyzwanie. Łatwo przesuwane po wykładzinie, może na kółkach. Żeby zrobić dancefloor, miejsce na gry VR albo się wsunie symulator wyścigowy.    a, no i w fancy stylu architektonicznym jakimś midcentury modern najlepiej
    • BS Node N130i ma wyjście optyczne na takiej samej zasadzie. Można również podłączyć po USB. Z Quadralem A9 grało to bardzo fajnie po USB. Dorzuciłem u siebie MX-DAC z zasilaczem od Nostromo i grało to jeszcze lepiej. Ostatecznie zdecydowałem się na Auralic Altair G2.1, który zastąpił mi MX-DACa, BS Node i preamp gramofonowy (MA LX2-LPS, też zasilaczem od Nostromo).  O ile dla preampa gramofonowego i BS Node mam jakąś wizje, tak zastanawiam się czy MX-DAC nie wystawić na sprzedaż. Jednym złączem ogarnia jacka stereo 3.5mm i albo za pomocą odpowiedniego kabelka lub przejściówki (BS Node ma ją w standardzie) już standardowym kablem masz połączenie optyczne. Dużo mniej miejsca zabiera.  W Vifa Copenhagen 2.0 mam takie samo rozwiązanie.
    • Gdybym miał budować swoje nieoptymalne kino raz jeszcze i wiedział to co wiem teraz to najpierw kupiłbym Diraca a potem końcówkę mocy (i to pewnie tańszą niż Atoll). Nie chce mi się dokładnie liczyć ale myślę, że wydałem 30-40k na zestaw 5.3.4. Dla jednego będzie to bardzo dużo, inny wyda 30k na same subwoofery. 
    • Będzie ciężko zbudować przyzwoite 5.1 w takim budżecie. Rozważ przestawienie kanapy tak jak piszesz albo zrobienie kina na dłuższej ścianie. Tę wnękę gdzie teraz planujesz ekran przeznaczyłbym na kącik/szafkę ze sprzętem a kino starał się budować na dłuższej ścianie tak aby zachować możliwie symetryczne ustawienie i nie wciskać żadnego głośnika (oprócz suba) w kąt. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...