Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 011 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  1. Kolumny Diory Polaris 200

• 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
  2. Sprzęt audio do 700 zł

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  3. Stereo do oceny

• 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  4. proste pytanie

• 5 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  5. Wzmak do 400zł

• 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  6. Wharfendale Diamond 9.3

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  7. Teac AX 800 DC

• 2 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
  8. Przedwzmacniacz gramofonowy

• 1 odpowiedź
    • 3,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  9. pomocy!!!!

• 8 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  10. Jaki zestaw stereo?

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  11. tannoy m5

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
  12. Pioneer PD-D6-J - problem

• 9 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
  13. Amplituner+ wzmacniacz

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  14. sub jbl prównanie

• 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  15. Altus 140

• 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dzięki tomek za pomoc, bo Twoje wskazówki są najtrafniejsze. Przeczytałem już wcześniej Twoje wyjaśnienia, ściągnąłem tak jak mi napisał klor wszystkie pliki z krzywymi i tutaj pojawił się zonk. Albo ja nie rozumiem (i zakładam, że w 99% właśnie tak jest) działania Diraca albo robię coś źle. Żeby móc wykorzystać plik z krzywymi w menu Diraca muszę wybrać "mikrofon", który jest podpięty do amplitunera. Nie mam możliwości załadowania tych plików poprzez rozwijane menu w głównym oknie i jedyne , gdzie się udaje je załadować, to okienko z mikrofonem. Następnie chcę przejść do tych krzywych, a Dirac każe mi przeprowadzić krok po kroku całą kalibrację. I najwyraźniej absolutnie nie rozumiem, o co biega temu programowi i po co są te krzywe? Myślałem, że ściągając krzywe od razu mam głośniki ustawione zgodnie z tymi krzywymi, a tu się okazuje, że chyba nie do końca. Myślałem, że mogę sobie od razu zapisać te krzywe do wolnych slotów, ale tu chodzi o coś zupełnie innego, tak więc chyba się poddam i będę odpalał film na takich ustawieniach, które mi najbardziej odpowiadają, nawet jak to nie będzie atmos. I tak efekty są takie sobie, a jak mam za to mieć gorszej jakości odsłuch dolnych głośników, to skórka za wyprawkę. Tak czy siak dziękuję za sugestie i porady.
    • Porownalem yamaha rn800a i magnata ma900 podpiete do Elipson facet 34f. Pewnie ze duzo zalezy od gustu ale jak na moje ucho magnat jest wyraznie przyjemniejszy. Bass jest glebszy, bardziej monumentalny i tak jakby siegał niżej , wysokie tony w yamaha bardziej szpiczaste, srednica bardziej taka sucha bez barwy. Generalnie yamaha na plus ze ma wbudowany tuner internetowy. Ale i tak do magnata dokupilem odtwarzacz sieciowy taga. Jedyne co moze od magnata odstraszac to brak wejscia na subwoofer. Kompletnie bez sensu ruch ze strony producenta. Jednak w moim przypadku sub jest zbedny poniewaz elipson facet 34f sam z siebie generuje bardzo duże ilości niskiego, fizycznie odczuwalnego basu. Normalnie masaż basowy nawet przy cichym odsluchu przy odpowiednich utworach oczywiscie, takich typowo z niskim basem. Kolumny polecam bo graja bardzo fajnie, bass bassem ale średnie tony jak i wysokie to inna liga w porównaniu z aurora 1000 którą miałem. Jednak na heco aurora 1000 złego słowa nie powiem bo to bardzo dobre kolumny i szczerze je polecam. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...