kaczadupa Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) Postanowiłem założyć temat aby poznać opinie osób mających doświadczenie z głośniami krajowego producenta głośników tj. Akustyk. Nie jest żadną tajemnicą i chyba nikomu nie trzeba przedstawiać kto jest ojcem marki. Ogromne, długoletnie doświadczenie oraz wiedza techniczna. Wielu z nas każdego miesiąca czeka na nowy Magazyn Audio, żeby z przyjemnością przeczytać nowe testy autorstwa p. A. Kisiel. Bardzo popularni krajowi producenci tacy jak YB Audio, Pylon Audio wysyłają swoje głośniki na testy do Magazynu Audio. To o czymś świadczy. A jednak… na forach audio panuje zupełna cisza w temacie głośników od Akustyka. Wybór głośników na stronie producenta dość bogaty, bardzo dokładne techniczne specyfikacje, najbardziej atrakcyjne ceny patrząc przez pryzmat zastosowanych przetworników, często topowe przetworniki a jednak na forach audio o produktach Akustyka nic się nie mówi. Może znajdą się osoby chętne podzielić swoim doświadczeniem z produktami przedmiotowego producenta? Przecież nie samymi gigantami branży audio jak Focal, Dynaudio czy B&W audiofil żyje. Prawda? Serdecznie zapraszam do dyskusji. Edytowano 12 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Minusem tej manufaktury jest niemozność odsluchu przed zakupem. Dość proste skrzynie. Plusem, mozliwość zakupu zestawu diy i zrobienie samemu skrzynek. Sluchałem wielu konstrukcji Akustyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu I jak wypadają na Twoje ucho i na tle Kudosa? Konkretnie to zerkam na ten model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Wiekszość kolumn Akustyka jest strojona w delikatną Vkę. Adam, kup sobie w koncu te Kudosy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 17 minut temu, kaczadupa napisał: Konkretnie to zerkam na ten model. Hej, Ja zerkałem na ten jakiś czas temu. Jest podobna konstrukcja na eliptikorach tylko nie na moją kieszeń. Firma ma przeogromny wybór. Każdy coś znajdzie dla siebie o ile jest świadomy czego oczekuje. Mi/mnie oczywiscie leży lampa, na stoliku ... więc tylko w ten deseń celowałem 😉 Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Witold, czy to grzecznie ukryta odpowiedź? BR tylko z minimonitorka u mnie i dla mnie. OZ to co innego. No i tu mam OZ. Może ktoś ma ten konkretny model Akustyka ? Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Sam bym bardzo posłuchał czegoś od AkustyKa. Co do Kudosów Super to wątpię żeby przypasowały Adamowi. Dziura na wyższym środku to coś na co często narzekał. Wydają się też być jednak rozjaśnione. Edytowano 3 godziny temu przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Nie znam osoby, ktorym nie spasowalyby Kudosy. Oczywiscie mowię o osobach, ktore spedzily z nimi trochę czasu. Tu nie ma efektu wow. Nie Adam tu nie ma ukrytej odpowiedzi. Akustyki graly czasem lepiej czasem gorzej. Niestety nie slyszalem ich w dopracowanym torze. 34 minuty temu, MariuszZ napisał: Hej, Ja zerkałem na ten jakiś czas temu. Jest podobna konstrukcja na eliptikorach tylko nie na moją kieszeń. 😉 Jeśli lubisz dociążony dźwięk to nie są kolumny dla Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts