Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
11 minut temu, tomek4446 napisał:

Tym wszystkim obecnym kandydatom dużo brakuje do tego gościa.

Jedyny jego błąd jaki pamiętam to zlekceważenie możliwości Borysa Nikałajewicza Jelcyna przy kielichu😁

Napisano
1 minutę temu, Nowy75 napisał:

Jedyny jego błąd jaki pamiętam to zlekceważenie możliwości Borysa Nikałajewicza Jelcyna przy kielichu

Społeczeństwo mu wybaczyło , mało tego wyszło na plus " niby prezydent , a popatrz swój chłop , każdy ma prawo się narąbać "

Napisano
Przed chwilą, tomek4446 napisał:

Społeczeństwo mu wybaczyło , mało tego wyszło na plus " niby prezydent , a popatrz swój chłop , każdy ma prawo się narąbać "

Wszyscy byśmy chcieli,żeby nasi prezydenci popełniali tylko takie błędy! Ja mam do A. Kwaśniewskiego szacunek za to,że miał odwagę podjąć to wyzwanie z Jelcynem😁. Jak sobie przypomnimy gafy następców,to dopiero żenada! Olo swój chłop! A całkiem poważnie,to jest w nim jakaś klasa,a tego brakuje obecnym politykom

Napisano
2 minuty temu, Nowy75 napisał:

A całkiem poważnie,to jest w nim jakaś klasa,a tego brakuje obecnym politykom

To stara klasa polityczna , mająca już sporą praktykę zanim demokracja do nas trafiła. Cenię go za niezależność i własne zdanie o czym przekonał się boleśnie Miller . Tak to powinno wyglądać. 

Napisano
13 godzin temu, Nowy75 napisał:

Gdy Urban startował z rzecznikowaniem miałem 6 lat jeśli przyjąć,że był to 81'. Parę lat później pamiętam jak przez mgłę,że dziwiłem się oglądając TV, że pan rzecznik mówi jedno,a ja na ulicy widzę drugie. Tyle. Później,co zrozumiałe nie politykowałem,bo gdy walnęła komuna nieźle zawirowało w moim domu rodzinnym ,a zatem i u mnie.  Potem jeszcze przed moją 20tką zacząłem czytywać regularnie "NIE",które jako jedyne waliło bez pardonu we wszystkie afery,bez względu na pochodzenie polityczne.

Czyli w 1989 miałeś 14 lat, to nie pogadamy o latach 80-tych.

12 godzin temu, soberowy napisał:

Tuż za nim znalazł się Karol Nawrocki z wynikiem 29,1 proc. Na trzecim miejscu znalazł się Sławomir Mentzen - zagłosowało na niego 15,4 proc. Czwarta pozycja należy do Grzegorza Brauna - 6,2 proc.

50,7% zagłosowało na gangusa/faszystę/ruską onucę. Jprdl 🤦 

Napisano
11 godzin temu, tomek4446 napisał:

To stara klasa polityczna , mająca już sporą praktykę zanim demokracja do nas trafiła.

Tak się zastanawiam: czy wynika z tego, że praktyka sprzed demokracji była więcej warta? Czy to dlatego, że brak konkurencji politycznej przekładał się na mniej agresywny polityczny marketing?

Napisano
13 godzin temu, soberowy napisał:

Na trzecim miejscu znalazł się Sławomir Mentzen - zagłosowało na niego 15,4 proc.

Ale wśród najmłodszych wyborców (18-29 lat) już około 36 procent. I to mnie najbardziej przeraża.

Napisano
12 godzin temu, tomek4446 napisał:

W związku z tym , że nie darłem się Rafał , Rafał i na sygnał nie machałem chorągiewką ,to dwie Panie zaczęły mnie pokazywać palcami a ich partnerzy stali się nerwowi :) 

To tylko pokazuje, jak się można zafiksować na punkcie jakiegoś polityka czy/i partii politycznej. Chore.

Napisano
3 godziny temu, Rafał S napisał:

że praktyka sprzed demokracji była więcej warta? Czy to dlatego, że brak konkurencji politycznej przekładał się na mniej agresywny polityczny marketing?

Rafał , myślę , że czynników było więcej. Po pierwsze człowiek , jego charakter , swoboda komunikacji ,piszę o Kwaśniewskim. Wierchuszka komuny , to nie byli głupi ludzie / oczywiście były wyjątki / , musieli lawirować między Moskwą a społeczeństwem. Pamiętajmy , że to rząd postkomunistyczny wprowadził nas do UE i NATO. Wyobrażacie sobie dzisiaj takie negocjacje w wykonaniu Nawrockiego , Sasina , Błaszczaka .....