Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
35 minut temu, tomek4446 napisał:

Nawet trochę podobny do jednego z kandydatów :)

Żeby chociaż była pewność,że kandydat ruszał w pierwszej linii na tej ustawce to byłby plus, ale "uczestniczył" to niewiele znaczy😁. Kto jeździł gościnnie na prowincjonalne dyskoteki za młodu, wie o czym mówię 😁. Mnie najmniej martwią te ustawki, bardziej pozostałe "zalety".

Napisano (edytowany)
12 godzin temu, Nowy75 napisał:

@pairtick nie malujmy na kolorowo Donalda Tuska .Był dorosły wchodząc do polityki,sam jest w dużej mierze autorem obecnego burdelu,bo do spółki z PiS wprowadzali przez lata przepisy umacniające istnienie duopolu i marginalizujące partie mniejsze. 

Dzięki czemu sam się nie dostał do Sejmu w 1993. Bo Sejm z wyborów 1991, to dopiero był rozdrobniony burdel.

Jest dorosły i wyjść z polityki też ma prawo. Po powrocie do polskiej polityki, wygrał wybory parlamentarne w 2023. A jak ludziom mało, to znowu będzie rządził PiS.

12 godzin temu, Nowy75 napisał:

Także do kryształu bardzo daleko. Być może sam Donald Tusk, będąc zabezpieczonym finansowo i mając jakieś poczucie sprawczości po latach pełnienia ważnych funkcji w UE, chciałby teraz lepszej Polski. Niestety/ również dla nas/ na przeszkodzie stoi bałagan,którego jest współtwórcą,mam na myśli wychowanie społeczeństwa roszczeniowego i bez elementarnej świadomości gospodarczej. I do tego spolaryzowanego politycznie. Co nie zmienia faktu,że jest lepszą opcją niż Prezes i jego ekipa

Zasada większości parlamentarnej, aby utworzyć rząd, sama w sobie prowadzi do jakiejś tam formy polaryzacji.

Co do wychowania społeczeństwa roszczeniowego przez Tuska, to właśnie dlatego że jest liberałem, PiS wygrał w 2015 dzięki 500+.

A co do kryształu... 

Dyv-xypWkAIn1zg.jpeg

8 godzin temu, MarcKrawczyk napisał:

Niedawno był TVPIS, a teraz…

A teraz, trwa nieustanny festiwal Dudy... Strach lodówkę otworzyć 😛 

----- 

https://x.com/IIAnnaMagdalena/status/1927646690741244401

Screenshot_20250529-172650~2.jpg

Kaczyński w odpowiedzi opisał własną przeszłość. - Nie potrafię policzyć, ile razy ja byłem we wczesnej młodości pacjentem pogotowia ratunkowego. Nie dlatego, że się wywracałem na ulicy czy podczas jakichś meczów piłkarskich, tylko dlatego, że nawet na Żoliborzu było bardzo dużo bardzo różnych ludzi, a walki wtedy toczyły się w sposób w najwyższym stopniu zdecydowany - powiedział Kaczyński.

Prezes PiS: Lech Kaczyński brał udział w ustawkach i niebezpiecznych bójkach

Kaczyński powiedział też, że jego brat również brał udział w bójkach i bywał pacjentem pogotowia. - Powoływaliście się na Lecha Kaczyńskiego. On co prawda w młodszym wieku, ale w tego rodzaju ustawkach czy bójkach, też często niebezpiecznych, brał udział. I co? - zapytał Jarosław Kaczyński.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31980468,tak-kaczynski-bronil-nawrockiego-mowil-o-bojkach-swoich-i-brata.html

Czekam co powie Morawiecki 😁

Edytowano przez pairtick
Napisano

@pairtick za bystry jesteś by przeciwstawiać moją krytykę duopolu wizji rozdrobnionego parlamentu😁. Dobrze wiesz, że chodziło mi o to, że obie partie były bardziej zajęte cementowaniem swojej przewagi nad innymi, niż pracą dla dobra państwa . Liberał Tusk podniósł wiek emerytalny ,co niestety jest konieczne,ale w żaden sposób nie zatrzymano produkcji bzdurnych przepisów hamujących gospodarkę i umożliwiających liczne nadużycia. To,że na stacji paliw pytają jaką pijesz kawę wynika z różnych stawek podatkowych dla kawy z mlekiem lub bez,to tylko kropla w morzu bzdur funkcjonujących w naszym państwie. O! W Danii praktycznie przegłosowano przedłużenie wieku emerytalnego do 70- taki! Nawet tam, państwo socjalne pomału kosztuje zbyt dużo 

37 minut temu, pairtick napisał:

Czekam co powie Morawiecki 😁

Tak,on i Obajtek wyglądają mi na dawnych fajterów😁

Napisano
4 godziny temu, Nowy75 napisał:

Podobno socjaldemokraci zapowiedzieli, że kolejne próby podnoszenia wieku oprotestują. Niemniej jednak to ,że tak się dzieje ma swoje konkretne przyczyny

Już widzę 70-letniego ratownika medycznego dygającego pacjentów po schodach.

Napisano

„Gdy Jerzy siedział w więzieniu, dotarli do niego koledzy Nawrockiego z mafii przejmującej mieszkania. Powiedzieli, że jeśli nie sprzeda kawalerki, to ujawnią współwięźniom, że napastował kobietę z dzieckiem w wózku i zdejmą z niego ochronę. Wtedy Jerzy Ż. podpisał umowę z Nawrockim".

https://wyborcza.pl/7,75398,31974993,co-abw-wiedziala-o-niebezpiecznych-zwiazkach-nawrockiego.html

Screenshot_20250530-022904~2.jpg

Napisano

@pairtick na koniec artykułu wkradł się błąd. "Na ochronkach" nie oznacza ochrony przez nieformalne struktury więzienia.  "Ochronka" to zwykle blok więzienny lub jego część, gdzie siedzą ludzie, którzy potencjalnie mogliby stać się ofiarami przemocy ze strony współwięźniów,pedofile, gwałciciele ,sprawcy przemocy domowej,a też więzienni kapusie, a w największej ilości niewypłacalni dłużnicy,którzy mają długi u nieformalnych struktur więzienia,czyli grypsujących. Jeśli nie ma miejsc na takim bloku fałszuje się dokumentację, żeby osadzony mógł siedzieć w zwykłej celi za rzekomo inne paragrafy, niż te,za które faktycznie otrzymał wyrok. 

Napisano

Taki oto polityczny komentarz trafiłem na X. Oddaje moje niepokoje 😎

"Na koniec – może trochę przewrotnie, ale boleśnie trafnie:

Jeśli wybierzemy Nawrockiego na Prezydenta, to nie będzie ani resetu, ani odwetu, ani cudu – będzie klincz. Taki z tych politycznych: bez ruchu, ale z dużą ilością wrzasku. Będzie tak samo - jak do tej pory z Dudą.

Bo co realnie się wydarzy? Nic, co miałoby znaczenie dla zwykłego człowieka.

Prezydent bez zaplecza to strażnik żyrandola z kontem na X. Nawrocki może sobie pokrzyczeć, zawetować, poużywać w mediach, ułaskawić – ale bez większości sejmowej nie ruszy niczego istotnego. A i chęci, jak pokazuje jego dotychczasowy dorobek, raczej brak. Tu nie ma mowy o budowaniu – to raczej demolka bez planu odbudowy.

Koalicja rządząca władzy nie odda – bo czemu miałaby? Kto przy zdrowych zmysłach rezygnuje z większości tylko dlatego, że prezydentowi się coś nie podoba? Teraz też rządzą z Dudą w pałacu.

A za dwa lata? Kolejne wybory parlamentarne. Kolejny reset bez resetyzatora. Kolejna kampania – tym razem już totalnie na sterydach. Więcej emocji, mniej treści. Więcej podziałów, mniej wspólnoty. Może ktoś coś "rozliczy" – ale nie z troski o państwo, tylko z chęci rewanżu.

A w tym całym cyrku – kto naprawdę zapłaci? Nie ci na szczycie. Nie politycy, którzy i tak sobie poradzą – z dietą, z immunitetem, z kontraktem medialnym albo spółką w Luksemburgu. Nie bogaci, którzy kupią sobie prywatne państwo / usługi w abonamencie.

Zapłacą zwykli Polacy.

Nie billboardami, nie tweetami, nie marszami – tylko realnym chaosem instytucji, brakiem decyzji, pogłębiającym się konfliktem i kompletnym rozpadem sensu państwowości.

Bo oto wybierzemy sobie chaos – i zdziwimy się, że nie zapanował ład."

Pozdrawiam. M

Napisano (edytowany)

Ustawka, w której uczestniczył Karol Nawrocki, była skrajnie brutalna. Grupa z Gdańska złamała w niej kodeks honorowy kiboli. Wzięli kryminalistów i uzbroili się, choć walka miała być na gołe pięści.

https://oko.press/ustawka-nawrocki-pseudokibice-prokurator 

20250528-demokracja-Nawrocki-ustawki-pseudokibice-ilu-IK-3.jpg

-----

https://x.com/gfkot/status/1928098839304561099 

Screenshot_20250529-2112442.jpg.a29afa68dde5a7c3ac059406e1ac89f5.jpg

kwg.png.093b4cdda9d3c7c150d451666e1099a7.png

Edytowano przez pairtick