tomek4446 Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu 50 minut temu, Sipo napisał: długie pejsy. I właśnie tego nie rozumiem. Goście odnieśli sukces w dziedzinie handlu , a potem finansów, bo ich tak naprawdę do tego zmusiliśmy zabraniając zajmowania się czymkolwiek innym. A jak odnieśli sukces / umówmy się , że nie wszyscy / to się ich nienawidzi. W Łodzi , gdzie społeczność żydowska była dość liczna , antysemityzm tak naprawdę pojawił się po wojnie , gdy żydzi stracili już majątki i status. To też dziwne 12 minut temu, soberowy napisał: A ja lubie słuchać Pana Zandberga. Ba , ja nawet uwielbiam. Jak słyszę co mówi , to mam ochotę się z nim nawet ożenić , tylko mam takie przebłyski , skąd weźmie ten posag o którym mówi Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, tomek4446 napisał: I właśnie tego nie rozumiem. Goście odnieśli sukces w dziedzinie handlu , a potem finansów, bo ich tak naprawdę do tego zmusiliśmy zabraniając zajmowania się czymkolwiek innym. A jak odnieśli sukces / umówmy się , że nie wszyscy / to się ich nienawidzi. W Łodzi , gdzie społeczność żydowska była dość liczna , antysemityzm tak naprawdę pojawił się po wojnie , gdy żydzi stracili już majątki i status. To też dziwne Dlaczego nienawidzi ich cały świat? Hmm🤔... Ach tak, przypomnialem sobie. Moze dlatego ze przejeli 90% sektora bankowego i znaczna czesc ubezpieczeniowego? Moze dlatego ze korzystajac z wplywow polityczno-finansowych doprowadzili do ruin wiele dobrze funkcjonujacych firm, przedsiebiorstw itp. zeby przejac je za bezcen lub zniszczyc zeby osiagnac monopol? Ten sam scenariusz, inne rynki, inne państwa. Pewnie dlatego 😉 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 7 minut temu, tomek4446 napisał: Ba , ja nawet uwielbiam. Jak słyszę co mówi , to mam ochotę się z nim nawet ożenić , tylko mam takie przebłyski , skąd weźmie ten posag o którym mówi Tylko, że on niewiele w polityce osiągnął, jest tam gdzie jest i tam pozostanie. Szanse to on ma do kolejnej edycji jakiegoś filmu o Frankensteinie, nie trzeba bedzie charakteryzacji robić. 2 Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 10 minut temu, Mikelas76 napisał: Wypowiadam sie na temat TVNu, nie Republiki. Gdzies napusakem cos o Republice? Nie widze... cytuje: TVN to najbardziej zaklamana stacja w historii polskiej telewizji. Dlatego zaproponowałem poszerzenie wiedzy o rynku medialnym w Polsce jak już budujemy sformułowania jak ''w historii''(dziś rano zjadłem obfite śniadanie; głód na świecie nie istnieje). Na TVN i TVP świat się nie kończy, a według niektórych analiz - żeby nie było że wyskakuję z niszową stacją - to już trzecia siła. Dlatego myślę że czasem warto odpalić i tych z lewej, i tych z prawej strony barykady aby wiedzieć co w trawie piszczy 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, marcinmarcin napisał: Bo młodzież widzi co się dzieje na zachodzie i nie jest aż tak głupia jak nasze starsze pokolenie. Na szczęście coraz mniej patrzą w tvp, onety, wyborcze itp media. Stąd taki pęd do wprowadzania cenzury i ograniczania niezależności i wolności mediów. Młodzież widzi jedynie krótkie rolki na TikToku, FB i Instagramie, konfederacja pięknie to potrafi wykorzystać i w przeciwieństwie do KO dobrze sobie z tym radzi, większość tej mlodzieży nie zna do końca poglądów i programu konfederacji-Bosaka, czy Mentzena. Do nich przemawiają obrazki, memy, rolki, a te nie wyczerpują i nie zagłębiają się w konkrety, to tylko kompilacja jakiś wyrwanych z kontekstu treści. Niestety tak to wyglada i nie ma nic wspólnego z tym, że młodzież przejrzala na oczy, bo nie przejrzała i nie do końca ma pojęcie. Edytowano 17 godzin temu przez DiBatonio 5 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu 7 minut temu, Mikelas76 napisał: Moze dlatego ze przejeli 90% sektora bankowego i znaczna czesc ubezpieczeniowego? Tak wiem , ale pytanie dlaczego przejęli ? Dlaczego to nie Polacy np. są właścicielami finansów światowych tylko naród , który jeszcze kilkadziesiąt lat temu nie miał nawet swojego kraju. Przecież nie są dziedzicami starych fortun. Zdaniem mojego dziadka sukces Żydów polegał na ich konsolidacji we współdziałaniu. Już na etapie szkolnym żydzi wyłaniali najzdolniejsze dzieci i cała Gmina Żydowska składała się na ich edukacje. W Polskich rodzinach było to nie do pomyślenia , by pomagać obcemu dziecku , kosztem swojego. Ten stworzony łańcuszek zobowiązań musiał zaprocentować. Ci wykształceni Żydzi przy poparciu finansów Gminy budowali fabryki , kamienice i pomnażali majątek. Mosad jest najbardziej skutecznym wywiadem właśnie dlatego , że historia rzuciła Żydów niemal do każdego państwa na świecie. A każdy Żyd ma wpojone zobowiązanie wobec swojego narodu. @Mikelas76 a co do niszczenia , przejmowania firm to robią to wszyscy. Na tym polega biznes , aby " został tylko jeden ". w Europie np. nie ma lepszych w tej dziedzinie od Francuzów 3 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 33 minuty temu, Pitt39 napisał: Na TVN i TVP świat się nie kończy, a według niektórych analiz - żeby nie było że wyskakuję z niszową stacją - to już trzecia siła No bądźmy poważni. Republika to taka piaskownica pisiorów. Tam nic ciekawego nie ma. Uprawia sie tylko pierdoletto jaki to Tusk jest niedobry itp. To nie jest zadna telewizja 20 minut temu, tomek4446 napisał: Tak wiem , ale pytanie dlaczego przejęli ? Trzeba by sie zaglebic w historie troche. Z tego co mi sie kolacze gdzies z tylu glowy, wychodzi ze tym sie nikt z chrzescijan zajmowac nie chcial. Lichwa byla wtedy BE. 22 minuty temu, tomek4446 napisał: w Europie np. nie ma lepszych w tej dziedzinie od Francuzów Zgadza sie. W Polsce zdaje sie zajechali Telekomunikacje Polska. Pracowalem tam przez pol roku i pamietam jak ludzie kur.. i rzucali gdy zabojady zaczeli wyprzedawac co bardziej reprezentatywne budynki i caly zysk leciaj do Francji. Orange zwijal raczej TPSA niz ja modernizowal. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Bo trudno tam o dziennikarzay, to raczej funkcjonariusze PiSu, do rzetelnego dziennikarstwa to tam każdemu daleko. Niektórzy to nie wiadomo z jakiego desantu z nieba spadli, malo znani i nie wiadomo do czego to przyczepić. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu (edytowany) Problem wg. mnie leży w naturze człowieka i media o tym wiedzą. Każda strona manipuluje i każda znajdzie zwolenników. Hearst mawiał , że jak nie ma o czym pisać to temat trzeba stworzyć samemu. Jak nie ma wojny to trzeba ją wywołać. Nikt nie chce czytać o szczęściu innych , pokoju na świecie i powszechnym dobrobycie. To nudne. Dlatego , np. przechodziły paszkwile na paskach tvpisu , nieważne czy to prawda, ważne że budzi emocje. Od lat przeglądałem w pracy Onet jako szybkie źródło informacji. ten czas przeszły nie jest przypadkiem. Wyjęte z kontekstu tytuły doprowadzają mnie do szału. Poziom Onetu sięgnął dna , spokojnie zrównali się z Faktem i może są o oczko przed Pudelkiem. Edytowano 16 godzin temu przez tomek4446 Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 23 minuty temu, Mikelas76 napisał: No bądźmy poważni. Republika to taka piaskownica pisiorów. Tam nic ciekawego nie ma. Uprawia sie tylko pierdoletto jaki to Tusk jest niedobry itp. Czyli poniekąd przyznajesz, że są gorsi od TVN 😉 Dla Ciebie może pierdolety... dla innych stacja ta może być pierwszym i jedynym źródłem informacji o świecie. Ktoś to ogląda, liczba widzów przybywa, wiec ja bym nie lekceważył jej jako telewizji, patrząc choćby przez pryzmat liczbowy. Na szczycie zestawienia rankingu oglądalności kanałów telewizyjnych w maju pojawiła się TVP1. Ten kanał znacząco zwiększył udział w rynku — zyskał 7,4 proc. Wśród tytułów, które pomogły w tym wzroście, znalazły się zarówno Eurowizja, jak i debata prezydencka — podają Wirtualne Media na bazie danych Nielsen Audience Measurement. Tuż za nim, przesuwając się z ósmej pozycji, uplasowała się Republika. Stacja ta transmitowała wydarzenia związane z kampanią wyborczą, a także przygotowywała własne debaty. Jej końcowy wynik poszybował w górę aż o 133 proc., sięgając 6,93 proc. W dalszej części rankingu znalazł się Polsat. Kanał odnotował spadek z 6,62 proc. do poziomu 6,50 proc., ale wciąż uplasował się na podium. Za nim znajduje się TVN24 z rezultatem wynoszącym 6,34 proc. Myślisz że wszyscy to oglądają dla beki? Ja nie byłbym taki pewny. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu 37 minut temu, Mikelas76 napisał: W Polsce zdaje sie zajechali Telekomunikacje Polska. Nie tylko. Rozwalili kilka fabryk soków , rynek przetwórczy. Z większych Stomil Olsztyn. Michelin nie chodziło o produkcje opon w Polsce, tylko o setki gotowych punktów sprzedaży. Oddaliśmy im to za bezcen. Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 43 minuty temu, DiBatonio napisał: Bo trudno tam o dziennikarzay, to raczej funkcjonariusze PiSu, do rzetelnego dziennikarstwa to tam każdemu daleko. Niektórzy to nie wiadomo z jakiego desantu z nieba spadli, malo znani i nie wiadomo do czego to przyczepić. Danka by się obraziła na te słowa. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) 44 minuty temu, Pitt39 napisał: Myślisz że wszyscy to oglądają dla beki? Ja nie byłbym taki pewny. A da sie to oglądać? Niejednokrotnie dla porównania co gadają tam w przeciwieństwie do innych stacji próbowałem, to nie dało się tego chłamu dłużej jak kilka minut oglądać. Pomijam już poziom programów w TVPis był to "W tyle wizji" w Republice nie pamiętam, to ichnia kontra do "Szkła kontaktowego" w TVN. Te ich programy i sposób prowadzenia, silący się "redaktorzy" na stworzenie humoru i żartu zresztą średnio inteligentnego, do tego brak merytoryki to poziom żenujący. Dość prostacki przekaz, ale ma przemawiać do prościuchów, więc może sie sprawdza nie wiem. Żal pl 46 minut temu, Pitt39 napisał: dla innych stacja ta może być pierwszym i jedynym źródłem informacji o świecie Niestety tak jest i to jest najgorsze, później się dziwimy jakie mamy społeczeństwo. Edytowano 15 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 49 minut temu, Pitt39 napisał: Czyli poniekąd przyznajesz, że są gorsi od TVN Absolutnie nie. Dla mnie szczyt szamba to TVN. Taka poważna stacja, z zachodnim kapitałem, taka niezaściankowa. Wymioty mam widzac nawet ich logo. I to wszystko nie bedac pisiorem. Jestem normalnym gosciem, ktory ma juz dosc POPISU i reszty ich pociotkow. Ale najgorsze ze nie ma alternatywy. W doopie mam tez EU. Dlaczego? Bo zadnej z tych partii i instytucji zwanej EU nie zalezy kompletnie na normalnych ludziach. Stosuje sie te same stare zasady zeby ludzi podzielic, dac im igrzyska, troche chleba (lub rozpic jak bywalo za komuny), bo taka tepa masa lepiej sie rzadzi. Kto chce jest swiadomy i nie do konca szczesliwy z tego powodu. Ktoś inny ma to wszystko w doopie. Włączy sobie jakies debilne teleturnieje czy koncert Zenka, nałupie sie w wikend i zasypia szczesliwy. A potem znowu tyrka od poniedziałku. Takie " on and on" przez caly rok. A TV ma oglupiac, dzielic i "pomagac" w wyborach. Czas wyłączyć TV a włączyć mózg. 2 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 54 minuty temu, Pitt39 napisał: Danka by się obraziła na te słowa. Mało mnie to obchodzi mówiąc szczerze. To ta sama, co kilka lat temu dziękowała Owsiakowi za WOŚP i uratowanie jej syna, później coś jej wypadło spod czaszki i odwróciło się o 180°. Zatem chyba rozumiesz ...? 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 3 godziny temu, pairtick napisał: https://x.com/alojjola/status/1935753324134809670?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1935753324134809670|twgr^befb98cc936811f92ef6594d260bfb6956a9ff27|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.audiostereo.pl%2Findex.php%3Fapp%3Dcoremodule%3Dsystemcontroller%3Dembedurl%3Dhttps%3A%2F%2Fx.com%2Falojjola%2Fstatus%2F1935753324134809670 1 Odpisz, cytując
jackov15 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 40 minut temu, Mikelas76 napisał: Absolutnie nie. Dla mnie szczyt szamba to TVN. Taka poważna stacja, z zachodnim kapitałem, taka niezaściankowa. Wymioty mam widzac nawet ich logo. I to wszystko nie bedac pisiorem. Jestem normalnym gosciem, ktory ma juz dosc POPISU i reszty ich pociotkow. Ale najgorsze ze nie ma alternatywy. W doopie mam tez EU. Dlaczego? Bo zadnej z tych partii i instytucji zwanej EU nie zalezy kompletnie na normalnych ludziach. Stosuje sie te same stare zasady zeby ludzi podzielic, dac im igrzyska, troche chleba (lub rozpic jak bywalo za komuny), bo taka tepa masa lepiej sie rzadzi. Kto chce jest swiadomy i nie do konca szczesliwy z tego powodu. Ktoś inny ma to wszystko w doopie. Włączy sobie jakies debilne teleturnieje czy koncert Zenka, nałupie sie w wikend i zasypia szczesliwy. A potem znowu tyrka od poniedziałku. Takie " on and on" przez caly rok. A TV ma oglupiac, dzielic i "pomagac" w wyborach. Czas wyłączyć TV a włączyć mózg. W doopie masz EU, bo nie wiesz ile daje oczywiście, ma też swoje wady, jak każde związki państw, są kompromisy ( a więc z założenia nikt nie będzie nigdy w pełni usatysfakcjonowany) ale też nie można robić z Unii czarnego charakteru czy jakiejś złowieszczej instytucji. 1 Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Absolutnie nie. Dla mnie szczyt szamba to TVN. Taka poważna stacja, z zachodnim kapitałem, taka niezaściankowa. Wymioty mam widzac nawet ich logo. No logo, to jest argument nie do przebicia. 53 minuty temu, DiBatonio napisał: Mało mnie to obchodzi mówiąc szczerze. To ta sama, co kilka lat temu dziękowała Owsiakowi za WOŚP i uratowanie jej syna, później coś jej wypadło spod czaszki i odwróciło się o 180°. Zatem chyba rozumiesz ...? Ale to tłumaczenie było zbyteczne. Z zamieszczanych treści można wywnioskować, że nie jestem zwolennikiem, a jeśli czasem obejrze to jak pisałem; warto wiedzieć co każda ze stron ma do powiedzenia. Stricte ironicznie. 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Dość prostacki przekaz, ale ma przemawiać do prościuchów, więc może sie sprawdza nie wiem. Lubisz i polecasz Matczaka, więc mimo wszystko ja bym nie stygmatyzował tak mocno ludzi, bo finalnie kończy się jak w tych wyborach. Edytowano 14 godzin temu przez Pitt39 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, Pitt39 napisał: Ale to tłumaczenie było zbyteczne. Z zamieszczanych treści można wywnioskować, że nie jestem zwolennikiem, a jeśli czasem obejrze to jak pisałem; warto wiedzieć co każda ze stron ma do powiedzenia. Piotr rozumiem, nie zmienia to faktu, że mam swoje wyrobione zdanie o Holeckiej również, zatem chciałem się nim podzielić i przy okazji przypomnieć jak zmienił się punkt widzenia tej pani. 5 minut temu, Pitt39 napisał: Lubisz i polecasz Matczaka, więc mimo wszystko ja bym nie stygmatyzował tak mocno ludzi, bo finalnie kończy się jak w tych wyborach. Sorry, nie widzę związku. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) 31 minut temu, marcinmarcin napisał: https://x.com/alojjola/status/1935753324134809670?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1935753324134809670|twgr^befb98cc936811f92ef6594d260bfb6956a9ff27|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.audiostereo.pl%2Findex.php%3Fapp%3Dcoremodule%3Dsystemcontroller%3Dembedurl%3Dhttps%3A%2F%2Fx.com%2Falojjola%2Fstatus%2F1935753324134809670 To jest wypowiedź z października 2022 czyli kiedy jeszcze pis rządził. Skoro wtedy według Pana Romana było niemożliwe sfałszowanie wyborów to co się zmieniło? Tu jest cały film. Edytowano 13 godzin temu przez soberowy Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Bo zadnej z tych partii i instytucji zwanej EU nie zalezy kompletnie na normalnych ludziach. Aż dziw bierze że wszyscy się tu tak pchają, do tej niedobrej Europy Edytowano 13 godzin temu przez Pitt39 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 2 godziny temu, marcinmarcin napisał: https://x.com/alojjola/status/1935753324134809670?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1935753324134809670|twgr^befb98cc936811f92ef6594d260bfb6956a9ff27|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.audiostereo.pl%2Findex.php%3Fapp%3Dcoremodule%3Dsystemcontroller%3Dembedurl%3Dhttps%3A%2F%2Fx.com%2Falojjola%2Fstatus%2F1935753324134809670 Najwyraźniej nieuważnie słuchałeś 😛 16qPm7n99_85C-rr~2.mp4 1 godzinę temu, soberowy napisał: To jest wypowiedź z października 2022 czyli kiedy jeszcze pis rządził. Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 9 godzin temu, jackov15 napisał: W doopie masz EU, bo nie wiesz ile daje TAAAAAA, Unia magicznie daje ze swojego. Nie, czekaj, daje z czwartego wymiaru... 🤭. Ktos za to placi, a wkrotce my zaczniemy placic wiecej niz dostajemy i skoncza sie inwestycje itp. 9 godzin temu, jackov15 napisał: ale też nie można robić z Unii czarnego charakteru czy jakiejś złowieszczej instytucji. poczekajmy... Temat z innego forum, z innym uzytkownikiem 😉. Pracuje w firmie zarzadzajacej budynkami wspolnot i miasta. Ostatnio (tydzien temu) przyszla do administratora kobieta samotnie wychowujaca dziecko. Dostala rachunek za prad - wyrownanie roczne (ogrzewanie elektryczne) okolo 7000zl. Oczywiscie nie ma kasy zeby zaplacic. Przeklinala urzad miasta i EU. To jest jeden z bardzo glupich pomyslow Unii, a jest ich wiecej. Zaznaczam ze ta rodzina to zadna patologia. 9 godzin temu, Pitt39 napisał: Aż dziw bierze że wszyscy się tu tak pchają, do tej niedobrej Europy Masz na mysli dzicz afrykańską i bliskowschodnią? masz na mysli slumsy Paryża, Amsterdamu, Hagi, Brukseli, Antwerpii, czy moze chodzi tobie o Berlin, Londyn, Marsylie i inne??? Mieszkalem przez 5 lat w UK "wzbogaconej kulturalnie" przez to bydlo. 90% z nich nie pracuje i stanowi koszt dla podatnika. Dziwisz sie ze wala drzwiami i oknami do Europy??? 🤦 1 Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Masz na mysli dzicz afrykańską i bliskowschodnią? masz na mysli slumsy Paryża, Amsterdamu, Hagi, Brukseli, Antwerpii, czy moze chodzi tobie o Berlin, Londyn, Marsylie i inne??? Mieszkalem przez 5 lat w UK "wzbogaconej kulturalnie" przez to bydlo. 90% z nich nie pracuje i stanowi koszt dla podatnika. Dziwisz sie ze wala drzwiami i oknami do Europy??? 🤦 Ale wiesz, że dla Faraga byłeś tym samym? Ogolnie wypisuję się z dyskusji w której o innych ludziach piszę się w kategorii bydła. Pozdrawiam. ps. i dobrze że Europa niosła zawsze kaganek oświaty: By zebrać kauczuk, należało wejść na drzewo, naciąć odpowiednie pnącze i zlać do naczynia wypływający sok. Następnie należało go lekko wysuszyć i dostarczyć w miejsce skupu. Brzmi całkiem prosto, ale w kongijskiej rzeczywistości nic nie było takie, jak pisały o tym przychylne królowi Belgii gazety. Afrykańczycy wcale nie chcieli ryzykować wysokiej wspinaczki, należało więc ich zmusić. Całe wioski były zamykane w prowizorycznych zagrodach, zmuszając mężczyzn do pracy. Gdy odmawiali wykonywania pracy, gwałcono ich żony i matki, mordowano całe rodziny. Motywacje do zbierania surowca mieli więc zapewnione. Na tym nie koniec. Każda wioska była zobligowana do wyrobienia minimalnej normy kauczuku. Gdy jej nie wypełniono, zbieraczy karano batami i pozbawiano ich diet, podobnie cierpieli zakładnicy. Głód pogłębiał fakt, że pozbawione pracy pola uprawne leżały odłogiem i zarastały, a cały inwentarz tubylców został zarekwirowany przez kolonistów. To działało jak reakcja łańcuchowa. Osłabione organizmy były bardziej podatne na choroby, tym bardziej, że europejczycy przytargali ze sobą nieznane wcześniej w Afryce odmiany grypy. Edytowano 3 godziny temu przez Pitt39 1 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 58 minut temu, Pitt39 napisał: Ale wiesz, że dla Faraga byłeś tym samym? Pewnie tak, Polacy popsuli im rynek pracy dokumentnie. Wcale sie im nie dziwie. Angole pracowali sobie na luzie po 8h, nadgodziny nadal na mega luzie, a wschodnio i srodkowo europejczycy zapier..... No i sie pozmienialo. Nawet mi sie to nie podobalo jak widzialem polaczkow biegajacych po hali zeby zrobic norme na bonus. 58 minut temu, Pitt39 napisał: Ogolnie wypisuję się z dyskusji w której o innych ludziach piszę się w kategorii bydła. Ech, nie byles i nie wiesz jak bylo. Doswiadczylbys epitetow ktorymi czarni i pakusy okreslali polakow, zrozumialbys... Ale czesciowo rozumiem Cie. Przez pierwszy rok pobytu probowalem ich rozumiec i byc do nich mily. Na dluzsza mete nie dalo sie. Gdy slyszysz ze jestes polskim H czy innym epitetem, robisz sie rasista. Zreszta w UK najwiekszymi rasistami paradoksalnie sa czarni. Ale to tak na marginesie 😉. Edytowano 2 godziny temu przez Mikelas76 Odpisz, cytując
Recommended Posts