Grzesiek202 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 26 minut temu, marcinmarcin napisał: a nie ciekawi Cie taka nagonka akurat na nich? W tzw "mediach"? Ja jestem ciekaw. Dawaj. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 10 minut temu, Grzesiek202 napisał: Ja jestem ciekaw. Dawaj. Co tu więcej dawać - jakby to była niemiecka firma nawet byśmy się o tym nie dowiedzieli.... mało tego nikt nie śmiał by wezwać innego serwisu. A Newag jest polski, więc poszła nagonka gdzie się tylko dało... i prawie zniszczono firmę Ale 1650 pracowników Newaga i płacenie podatków w Polsce to przecież nic... plus oczywiście pewnie z 10tys zatrudnionych w firmach kooperujących Edytowano 7 godzin temu przez marcinmarcin Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @marcinmarcin Szczerze - okej? Czy przypadkiem nie jeździsz autem jakiegoś niemieckiego koncernu? Skoda też się tu zalicza A może masz jakieś AGD, w którym łapy maczali Niemcy? Ciuchy? Choć sam staram się patrzeć na to co kupuje, i kto oraz gdzie to produkuje, to tej fobii nigdy nie zrozumiem. Sprawdź też jakiego proszku do prania używasz. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, marcinmarcin napisał: jakby to była niemiecka firma nawet byśmy się o tym nie dowiedzieli.... mało tego nikt nie śmiał by wezwać innego serwisu. Marcin , k...a , skończmy z takimi właśnie dywagacjami. Jak by była ....to by .... Ani Ty tego nie wiesz , ani ja. Po co to ? 6 minut temu, marcinmarcin napisał: A Newag jest polski, więc poszła nagonka gdzie się tylko dało... i prawie zniszczono firmę Jest. Owszem , ale czy to oznacza , że stoi ponad prawem ? Fatalne jest to , że znowu opieramy się na jakiś własnych domysłach. Spójrzmy na fakty. W czasie procesu NEWAG nagle wycofał swoje oskarżenia przeciw hakerom , jako by to oni unieruchomiali pociągi. Nie potrafił odpowiedzieć szczegółowo na pytanie jak to jest , że serwis nie potrafi uruchomić ich pociągów , a jak tylko trafiają do Newagu to cudownie odżywają. 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: Co tu więcej dawać - jakby to była niemiecka firma nawet byśmy się o tym nie dowiedzieli.... mało tego nikt nie śmiał by wezwać innego serwisu. Hej, ale sprawa wyszła za rządów PiS. Jakby to był niemiecki producent to problem byłby przemilczany? Ja jestem pewien, że byłby rozdmuchany jak tylko się da i gdzie tylko się da. W TVP opatrzony by był jeszcze zapętlonym Tuskiem mówiącym "Fur Deutschland". W Parlamencie Europejskim co chwila by była o tym mowa. @marcinmarcin, jeśli chcesz faktycznie dyskutować, to postaraj się wyjść ze strefy komfortu i nie ograniczaj się tylko do przekazu partyjnego. Bo to nie jest dyskusja tylko przepychanka. Pomyśl jak faktycznie sytuacja wygląda, a nie tylko przez pryzmat jej efektu, który CI nie odpowiada. 1 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Mamy polską motoryzację? Nie mamy... (choć moje ostatnie auta to akurat japan/korea.) Ale tu mamy nasz polski przemysł - który wykluczamy z możliwości wystartowania w przetargu (warunki formalne tak naprawdę). Po co nam, zawsze możemy kupić od najlepszego sąsiada... BTW - ostatnia ciekawy temat - sprawa z krytyką Dudy za Bąkiewicza (czytam że Bąkiewicz był ukarany przez niezawisły sąd za zrzucenie babci Kasi ze schodów). Czy ktoś z Was widział jak to wyglądało? Nie było żadnego zrzucenia dodam... warto obejrzeć za to jak się zachowywała b. Kasia.... i warto wiedzieć że w kolejnym zdarzeniu gdzie pogryzła policjanta została uniewinniona za małą szkodliwość... ot takie tam wybiórcze ocenianie... Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 13 minut temu, marcinmarcin napisał: Mamy polską motoryzację? Nie mamy, ale mamy mnóstwo firm dostarczających, lub składających do sektora germańskiej motoryzacji. Dlatego właśnie to nie jest takie proste, z tym (nie) kupowaniem od Niemców :) 15 minut temu, marcinmarcin napisał: korea Ja też doceniam i lubię koreańskie auta :). 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Czym innym jest wyrok uniewinniający sądu, a czym innym ułaskawienie przez prezydenta gdy zapadł sądzie wyrok skazujący. Prezydent Duda z niektórymi ułaskawieniami nie potrafił poczekać do czasu uprawomocnienia się wyroku, czym wywołał kolejny problem prawny. Cholera, to podobno doktor prawa jest. Patrząc jednak na to co będąc prezydentem podpisywał i do jakich problemów prawnych to doprowadziło, to przy tym doktoracie to mu chyba zapomnieli dopisać, że doktor Prawa i Sprawiedliwości, a nie PRAWA. 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 35 minut temu, marcinmarcin napisał: Mamy polską motoryzację? Nie mamy... Izera padła zaraz po wycięciu drzew pod Jaworznem Za te drzewa Morawiecki też powinien beknąć. Ta lokalizacja miała ponoć tylko za zadanie ładnie wyglądać w statystykach , bo bardzo wysokie koszty ,to wysokie liczby po stronie inwestycji i rząd mógł się pochwalić. A że my za to zapłaciliśmy , no cóż ? Terenów do postawienia tego typu fabryki jest w Polsce mnóstwo i to z gotową infrastrukturą. Ta budowa w lesie to generowanie gigantycznych kosztów uzbrojenia terenu + drug dojazdowych. Teraz będziemy mieli fabrykę samochodów europejskich. Ciekaw jestem co to będzie. Bo jak powstanie w pełni europejski , samochód to ....kto go kupi ? Bo koszt wytworzenia niewspółmiernie wysoki , w stosunku do gotowych chińskich platform. 2 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 22 minuty temu, tomek4446 napisał: Ta budowa w lesie to generowanie gigantycznych kosztów uzbrojenia terenu + drug dojazdowych. Eeee tam. Kto miał zarobić, to zarobił. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: drug Przepraszam za błąd. " dróg" oczywiście. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 5 godzin temu, marcinmarcin napisał: To nie wyjście tylko to byłby zamach stanu. Normalne jest że po takich rządach w państwie demokratycznym dostaje się kopa. Ale niektórzy mają wzorce białorusko ruskie. Jak na razie, to działania PiS przez ostatnie osiem lat ich rządów, w pełni wypełniają znamiona art. 128, a może i nawet art. 127, KK. Art. 127. Zamach stanu § 1. Kto, mając na celu pozbawienie niepodległości, oderwanie części obszaru lub zmianę przemocą konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje w porozumieniu z innymi osobami działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 10 albo karze dożywotniego pozbawienia wolności. § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności od lat 3 do 20. Art. 128. Zamach na organ konstytucyjny RP § 1. Kto, w celu usunięcia przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności od lat 3 do 20. § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 3. Kto przemocą lub groźbą bezprawną wywiera wpływ na czynności urzędowe konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. 4 godziny temu, tomek4446 napisał: politycy , czyli goście na naszym garnuszku I PO się o tym boleśnie przekona. 4 godziny temu, marcinmarcin napisał: A Newag jest polski, więc poszła nagonka gdzie się tylko dało... i prawie zniszczono firmę https://oko.press/newag-hakerzy-dragon-sector-pociagi-impuls Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 4 godziny temu, marcinmarcin napisał: BTW - ostatnia ciekawy temat - sprawa z krytyką Dudy za Bąkiewicza (czytam że Bąkiewicz był ukarany przez niezawisły sąd za zrzucenie babci Kasi ze schodów). Czy ktoś z Was widział jak to wyglądało? Nie było żadnego zrzucenia dodam... warto obejrzeć za to jak się zachowywała b. Kasia.... i warto wiedzieć że w kolejnym zdarzeniu gdzie pogryzła policjanta została uniewinniona za małą szkodliwość... ot takie tam wybiórcze ocenianie... Pokaż, dowód spoczywa po Twojej stronie. Ja mam tylko zachowania policji w stosunku do niej - na poniższych zdjęciach są dwa oddzielne zdarzenia. Edytowano 2 godziny temu przez pairtick Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, pairtick napisał: Pokaż, dowód spoczywa po Twojej stronie. Sąd zapewne bazował na jakichś dowodach gdy wydawał wyroki w obu tych sprawach. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 49 minut temu, pairtick napisał: Pokaż, dowód spoczywa po Twojej stronie. 2 sekundy szukania w google Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, marcinmarcin napisał: 2 sekundy szukania w google A teraz znajdź wyrok i go przeczytaj. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Nie mamy, ale mamy mnóstwo firm dostarczających, lub składających do sektora germańskiej motoryzacji. Dlatego właśnie to nie jest takie proste, z tym (nie) kupowaniem od Niemców :) Kolega Marcin i jemu podobni zresztą zapominają o korzyściach dla Polski ze współpracy handlowej z Niemcami, a jest to niemały kawalek "chleba". Cyt. "Polski eksport do Niemiec - Współpraca handlowa z Niemcami Niemcy odgrywają kluczową rolę w polskim eksporcie, stanowiąc największego partnera handlowego dla Polski. W 2024 roku udział Niemiec w polskim eksporcie jest szacowany na około 28% co oznacza, że blisko jedna trzecia wszystkich polskich towarów eksportowanych za granicę trafia właśnie na rynek niemiecki." https://www.poland-export.pl/g/wspolpraca-z-zagranica-47/articles/eksport-do-niemiec-wspolpraca-handlowa-z-niemcami-7034.html 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu Kaczyński sam preferuje niemieckie - a nawet hitlerowskie firmy - jak: BOSS Ubierał się też w BOSS, ale zmienił na bardziej ekskluzywną firmę - oczywiście, też niemiecką. https://www.harper-fields.de/ Volkswagen (VW) ist die Kernmarke der Volkswagen AG. Ursprung des Markennamens war 1937 das von Adolf Hitler geforderte Projekt zum Bau eines „Volksautos“. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu 56 minut temu, marcinmarcin napisał: 2 sekundy szukania w google Nie widziałem tego wcześniej. Faktycznie nie było zrzucenia ze schodów. Zwracam honor. Tu tylko dwóch osiłków w bardzo szybkim tempie stargało babcię po schodach na dół. Trochę zasłonięte, ale obstawiam, że jeszcze przed pierwszym schodkiem w dół babcia ni e utrzymywała się już na nogach, bo tempo było dla niej za szybkie. Kolejne schody to już tylko ryzyko powyrywania jej rąk ze stawów, połamania bioder, żeber czy uszkodzenia kolan. Całe szczęście, że trzymali ją mocno, ba jakby któryś nie utrzymał jej ręki to mogła rozbić na tych schodach głowę czy nawet złamać kark. Chłopaki mieli farta, że tak się to tylko skończyło. Rozumiem, że starsza pani, która być może ma już trochę nie po kolei w głowie, wykrzykująca słowa może irytować, denerwować , a nawet wku.wiać. Czy to jednak powód by jej zabierać flagę, szarpać i targać po schodach jak worek kartofli? Niech się młodzież uczy jak sobie radzić gdy coś im nie podpasuje, a będą mieli przewagę fizyczną.... Ja zostałem inaczej wychowany i mam nadzieję, że udało mi się podobnie wychować moje dzieci. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu (edytowany) Bąkiewicz został prawomocnie skazany z art. 18 kk, OIDP. https://arslege.pl/formy-zjawiskowe-czynu-karalnego/k1/a18/ Poniższa sprawa, nadal chyba czeka na wokandę. Zwróćcie zwłaszcza uwagę na chwyt Bąkiewicza - wbija palce w mięsień tej kobiety, tak aby wywołać ból - to jest kwestia szkolenia i powinna podlegać pod atak z wykorzystaniem niebezpiecznego narzędzia. Tak jak jest to praktykowane w sądach, w przypadku bokserów, karateków etc. Edytowano 19 minut temu przez pairtick Odpisz, cytując
Recommended Posts