Bart80 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Miał może ktoś z Was doczynienia z monitorami Fyne Audio F500?, może jeszcze razem z tym Maranzem? Czat GPT wskazał mi te akurat głośniki do tego wzmacniacza- najlepsza synergia. Co Wy na to.? Pod uwagę biorę jeszcze Monitor Audio BRONZE 6g 100 i Debut Reference B6 (DBR62). Teraz mam indiana nota 260x. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 1 godzinę temu, Bart80 napisał: Miał może ktoś z Was doczynienia z monitorami Fyne Audio F500?, może jeszcze razem z tym Maranzem? Czat GPT wskazał mi te akurat głośniki do tego wzmacniacza- najlepsza synergia. Co Wy na to.? Pod uwagę biorę jeszcze Monitor Audio BRONZE 6g 100 i Debut Reference B6 (DBR62). Teraz mam indiana nota 260x. Najlepiej to ich posłuchaj przed zakupem. Parę lat(4-5) temu zmieniałem sprzęt i ten starszy przeniosłem do sypialni i potrzebowałem do niego kolumny podstawkowe,najlepiej nie za wysokie i białe(by pasowały do mebli). Pojechałem do salonu na odsłuch, przesłuchiwałem różne sprzęty, i 3 pary kolumn.Na końcu podłączyli mi te Fyne Audio F500, nie powiem takie ładne były , i bardzo pasowały by mi do sypialni. Ale gdy puściłem muzę to byłem bardzo zawiedziony, w porównaniu do kolumn , które słuchałem wcześniej. Ludzie różnie opisują ich brzmienie, ale jak dla mnie tam nie było środka, góry(to znaczy była ale dla mnie jak by jej nie było), a ładnie tylko basik pykał. Odpisz, cytując
Webster.brd Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu A czat gpt słuchał tych kolumn? A tak całkiem serio. Miałem 502, mi sie podobały, ale zrobisz najlepiej jak przesłuchasz sam parę konfiguracji. Rozumiem ze maranza już posiadasz? Odpisz, cytując
Bart80 Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Maranza właśnie kupiłem. Za 3 tyś ciężko coś kupić nowego-lepszego. Wiem że GPT nie słuchał głośników :D, ale mimo wszystko on dużo wie:) -jest coraz "mądrzejszy" Tu przynajmniej mam pewność że to zestawienie nie jest sponsorowane:) 🎧 PODSUMOWANIE – najlepsze pary według preferencji Szukasz...Idealny wybór ✅ Najlepszej synergii z Marantz⭐ Fyne Audio F500 ⚡ Energetycznego brzmienia, głośnościMonitor Audio Bronze 100 / Klipsch R-50M 🎧 Wierności, analizy, detaliElac DBR62 / Elac UB52 / KEF Q150 🧘 Relaksu, komfortu słuchaniaIndiana Line 260X / Q Acoustics 3030i 🔄 Uniwersalności i dojrzałego dźwiękuFyne Audio F500 / Elac DBR62 💰 Najlepszy stosunek jakość/cenaQ Acoustics 3030i / Indiana 260X Odpisz, cytując
Q21 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Cześć Miałeś okazję posłuchać jakichkolwiek kolumn z tym Marantzem? Bo tu są skrajnie różne brzmienia w tych losowo dobranych kolumnach przez Chat GPT. Fyne F500 to będzie dość spokojne granie, ale ze sporą sceną, dobrym dołem. W świetnej cenie mamy obecnie System Audio Legend 5.2 i uważam, że warto byłoby je sprawdzić Osobiście za fajną parę do tego wzmacniacza uważam też Monitor Audio Bronze 100 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując
Recommended Posts