Bart80 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Miał może ktoś z Was doczynienia z monitorami Fyne Audio F500?, może jeszcze razem z tym Maranzem? Czat GPT wskazał mi te akurat głośniki do tego wzmacniacza- najlepsza synergia. Co Wy na to.? Pod uwagę biorę jeszcze Monitor Audio BRONZE 6g 100 i Debut Reference B6 (DBR62). Teraz mam indiana nota 260x. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Bart80 napisał: Miał może ktoś z Was doczynienia z monitorami Fyne Audio F500?, może jeszcze razem z tym Maranzem? Czat GPT wskazał mi te akurat głośniki do tego wzmacniacza- najlepsza synergia. Co Wy na to.? Pod uwagę biorę jeszcze Monitor Audio BRONZE 6g 100 i Debut Reference B6 (DBR62). Teraz mam indiana nota 260x. Najlepiej to ich posłuchaj przed zakupem. Parę lat(4-5) temu zmieniałem sprzęt i ten starszy przeniosłem do sypialni i potrzebowałem do niego kolumny podstawkowe,najlepiej nie za wysokie i białe(by pasowały do mebli). Pojechałem do salonu na odsłuch, przesłuchiwałem różne sprzęty, i 3 pary kolumn.Na końcu podłączyli mi te Fyne Audio F500, nie powiem takie ładne były , i bardzo pasowały by mi do sypialni. Ale gdy puściłem muzę to byłem bardzo zawiedziony, w porównaniu do kolumn , które słuchałem wcześniej. Ludzie różnie opisują ich brzmienie, ale jak dla mnie tam nie było środka, góry(to znaczy była ale dla mnie jak by jej nie było), a ładnie tylko basik pykał. Odpisz, cytując
Webster.brd Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu A czat gpt słuchał tych kolumn? A tak całkiem serio. Miałem 502, mi sie podobały, ale zrobisz najlepiej jak przesłuchasz sam parę konfiguracji. Rozumiem ze maranza już posiadasz? Odpisz, cytując
Bart80 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Maranza właśnie kupiłem. Za 3 tyś ciężko coś kupić nowego-lepszego. Wiem że GPT nie słuchał głośników :D, ale mimo wszystko on dużo wie:) -jest coraz "mądrzejszy" Tu przynajmniej mam pewność że to zestawienie nie jest sponsorowane:) 🎧 PODSUMOWANIE – najlepsze pary według preferencji Szukasz...Idealny wybór ✅ Najlepszej synergii z Marantz⭐ Fyne Audio F500 ⚡ Energetycznego brzmienia, głośnościMonitor Audio Bronze 100 / Klipsch R-50M 🎧 Wierności, analizy, detaliElac DBR62 / Elac UB52 / KEF Q150 🧘 Relaksu, komfortu słuchaniaIndiana Line 260X / Q Acoustics 3030i 🔄 Uniwersalności i dojrzałego dźwiękuFyne Audio F500 / Elac DBR62 💰 Najlepszy stosunek jakość/cenaQ Acoustics 3030i / Indiana 260X Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć Miałeś okazję posłuchać jakichkolwiek kolumn z tym Marantzem? Bo tu są skrajnie różne brzmienia w tych losowo dobranych kolumnach przez Chat GPT. Fyne F500 to będzie dość spokojne granie, ale ze sporą sceną, dobrym dołem. W świetnej cenie mamy obecnie System Audio Legend 5.2 i uważam, że warto byłoby je sprawdzić Osobiście za fajną parę do tego wzmacniacza uważam też Monitor Audio Bronze 100 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując
Recommended Posts