Maciej Rz Napisano Wtorek o 10:12 Napisano Wtorek o 10:12 Poproszę o pomoc w wyborze wzmacniacza stereo z rynku wtórnego w cenie do ok. 3000 zł. Mój obecny zestaw to kolumny Wharfedale Linton 85th, DAC Musical Fidelity V90, streamer Wiim mini, gramofon Audio Technica AT-LP120XUSB oraz aktualny wzmacniacz NAD C356. Niestety w obecnej konfiguracji mam trochę za dużo basu. Brakuje mi szczegółów. Poproszę o polecenie sprzętu który poprawi brzmienie w tych aspektach. Z nowych wzmacniaczy testowałem poniższe konstrukcje, obecny NAD C356 okazał się z nich wszystkich najlepszy: Rotel A11, Nad c316, Cambridge Audio AXR100D, CXA61. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Środa o 05:22 Napisano Środa o 05:22 Te kolumny tak grają. Z nich bardzo ciezko wydobyć szczegóły. Są po prostu łagodne. Możesz spróbować: Yamaha AX900 Primare I22 Hegel H200 może być deczko ponad 3K Lyngdorfa, podobnie jak wyżej. 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Dnia 17.06.2025 o 11:12, Maciej Rz napisał: Niestety w obecnej konfiguracji mam trochę za dużo basu. Brakuje mi szczegółów. Najlepsze efekty osiągniesz zmieniając kolumny na jaśniejsze, z mniejszym wooferem. Rozważałeś taką opcje? 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu A , pokaż kolego jak stoją Twoje głośniki . 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Jeden z kolegów z forum, długo szukał wzmacniacza pod Lintony. Skończyło się właśnie tym, że zmienił kolumny. Odpisz, cytując
Nie wszystko wiedzący Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Harman Kardon HK 980. Można go dostać za mniej jak 1000zł. Sprawdzi się. Przynajmniej mi się podobało. Trzeba pamiętać, że Amerykanie i Anglicy się dogadują. Hitlera usiekli. 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts