kaczadupa Napisano Niedziela o 21:23 Autor Napisano Niedziela o 21:23 (edytowany) 4 minuty temu, euter napisał: @kaczadupa Słuchałeś ich? To jednak zupełnie inne podejście do muzyki niż Falcon LS3/5a. Tak, miałem u siebie. Podobało się granie. Jednak wolę ProAc D2R. I pewnie z nimi skończę jak nie znajdę swojego wzmacniacza idealnego Edytowano Niedziela o 21:23 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano Poniedziałek o 08:04 Napisano Poniedziałek o 08:04 11 godzin temu, kaczadupa napisał: We wtorek odsyłam pieca. Jutro do 16:15 w pracy (muszę odrobić piątkowy koniec roku szkolnego :)) a potem pakowanie Regi. Szybciej mogliśmy się zgadać. Zostaje wypożyczenie z Q21, i posłuchasz u siebie, na spokojnie. Chociaż do ProAc na Twoim miejscu sprawdzałbym piece lampowe a nie Aethosa. Masz już trana ze świetnym basem. Aethos nie ma jakiejś wybitnej średnicy na mój gust. A może warto spróbować PMA 3000? Z lampą mam jeszcze jeden problem. ProAc zaleca do D2R wzmacniacz o mocy min.30W. Lampy o tej mocy są w cenie. Nie bardzo wiem w którą stronę pójść Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 08:12 Autor Napisano Poniedziałek o 08:12 (edytowany) Jakoś nie czuję mięty do Denona O lampach nie mam zielonego pojęcia. Wiem tylko, że Q21 chwali jakąś „Tytanię” od Fezza. Cenowo Fezzy nie rujnują jeszcze portfela, można sprawdzić bo na bank Q21 chętnie wyśle na testy. Edytowano Poniedziałek o 08:16 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Poniedziałek o 10:35 Napisano Poniedziałek o 10:35 (edytowany) 2 godziny temu, Slawko69 napisał: Z lampą mam jeszcze jeden problem. ProAc zaleca do D2R wzmacniacz o mocy min.30W. Lampy o tej mocy są w cenie. Niestety to prawda. I do tego te mocniejsze czasem trochę mniej czarują. Nie wiem, na ile Ci budżet pozwala, ale ja celowałbym w coś typu Primaluna Evo 300 z dwoma trybami pracy (jako trioda lub pentoda) do różnej muzyki. Akurat tej Primaluny miałem okazję posłuchać i bardzo mi się podobała. Edytowano Poniedziałek o 10:37 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano Poniedziałek o 10:40 Napisano Poniedziałek o 10:40 3 minuty temu, Rafał S napisał: Niestety to prawda. I do tego te mocniejsze czasem trochę mniej czarują. Nie wiem, na ile Ci budżet pozwala, ale ja celowałbym w coś typu Primaluna Evo 300 z dwoma trybami pracy (jako trioda lub pentoda) do różnej muzyki. Akurat tej Primaluny miałem okazję posłuchać i bardzo mi się podobała. Dzięki za radę. Będę próbował, ale to dopiero w przyszłym roku.. Myślałem też o czymś z Unison Research Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 16:42 Autor Napisano Poniedziałek o 16:42 (edytowany) I już tradycyjnie, na pożegnanie, muzyka w której moim zdaniem Rega Aethos i Rega Elex mk4 sprawdzają się najlepiej. https://tidal.com/browse/track/145434445?u Ps. porównałem 5 razy Aethosa z Elex mk4, zarówno pierwsze 1,5 minuty tego kawałka, potem oczywiście cały i GRATULUJĘ wyboru wszystkim posiadaczom Elex-r / Elex mk4. Do następnego, chociaż już nie mam pomysłu na kolejny wzmacniacz. Może Branża coś podpowie?. Edytowano Poniedziałek o 16:45 przez kaczadupa Odpisz, cytując
euter Napisano Poniedziałek o 16:49 Napisano Poniedziałek o 16:49 @kaczadupa Jeżeli średnica ma być numerem jeden, to sprawdź może Lavardin ISX Reference. Może być jedynie problem z wypożyczeniem… Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 16:53 Autor Napisano Poniedziałek o 16:53 (edytowany) 10 minut temu, euter napisał: Może być jedynie problem z wypożyczeniem… Nie, dzięki. Z wypożyczeniem od Pana Krzysztofa nie ma żadnego problemu, jeden sms i za dwa dni jest kurier z paczką ale za małego Lavardina podziękował Oczywiście pozdrawiam Pana Krzysztofa, jeżeli przypadkiem czasem tu zagląda. Zapomniałem, sąsiadka z parteru również wyraziła swój podziw dla Elexa grającego Metalikę podnosząc głowę do góry w kierunku mojego okna na drugim piętrze z miną jakby właśnie szatan się jej objawił. Jak nic czuje klimat. Napompuję jej koła w rowerze to jej przejdzie Edytowano Poniedziałek o 17:00 przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując
pavello Napisano Poniedziałek o 17:31 Napisano Poniedziałek o 17:31 47 minut temu, kaczadupa napisał: Do następnego, chociaż już nie mam pomysłu na kolejny wzmacniacz Rozważałeś/testowałeś może Sugden'a A21 ? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 17:48 Autor Napisano Poniedziałek o 17:48 Nie ale tu bym się skusił. Jednak to już klasyk wśród wzmacniaczy. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Poniedziałek o 20:19 Napisano Poniedziałek o 20:19 Dnia 29.06.2025 o 20:23, kaczadupa napisał: kobitki są już moim zdaniem za słodkie, pogrubione i lekko przytłumione - nie rozwijają się do końca w stronę wysokich tonów, no i góra pasma trochę cofnięta, delikatna i nasycona. Ostatnio dochodzę do wniosku, że to jest jednak dyskusyjna sprawa. Raz, że subiektywny gust, a dwa - różne "realizacje". Podam przykład. Otóż lubię sobie czasem latem posłuchać muzyki skrzypcowej. I tak słuchając ostatnio stwierdziłem, że mi czegoś w tym dźwięku brakuje. Za mało życia u góry, za mało blasku, zbyt gładko i spokojnie. Im dłużej słuchałem, tym bardziej mi to przeszkadzało. A korektora brak. Wciąż to mnie chodzi, nie daje spokoju. Co z tym zrobić? Z jednej strony, jakaś poprawa byłaby mile widziana. Ale z drugiej - sami rozumiecie: człowiek jest delikatny z natury i jakoś głupio mu powiedzieć młodej dziewczynie grającej przy plaży, że jej skrzypce nie brzmią jak trzeba... 2 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 13:38 Napisano wczoraj o 13:38 (edytowany) Dnia 30.06.2025 o 10:04, Slawko69 napisał: Z lampą mam jeszcze jeden problem. ProAc zaleca do D2R wzmacniacz o mocy min.30W. Lampy o tej mocy są w cenie. Nie bardzo wiem w którą stronę pójść 😉 1. 2. 3. Ad.1 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/copland-cta-405-a.html Ad.2 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/copland-cta-408.html Ad.3 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/copland-cta407.html Edytowano wczoraj o 13:53 przez DiBatonio Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano wczoraj o 14:22 Napisano wczoraj o 14:22 Też biorę Coplanda pod uwagę 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano wczoraj o 16:42 Napisano wczoraj o 16:42 23 godziny temu, kaczadupa napisał: sąsiadka z parteru również wyraziła swój podziw dla Elexa grającego Metalikę Sąsiadka wie co dobre 2 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano wczoraj o 16:52 Napisano wczoraj o 16:52 Fajne macie sąsiadki. Jak mawiał poeta " Nie da Ci ojciec nie da Ci matka tego co może dać Ci sąsiadka" Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 18:34 Napisano wczoraj o 18:34 Zresztą, cała płyta jest świetna. 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano wczoraj o 19:06 Napisano wczoraj o 19:06 Fajne podejście do muzyki. Jajcarze jakich mało Odpisz, cytując
Recommended Posts