Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 minuty temu, kaczadupa napisał:

@rajdek Panie, ja właśnie odpoczywam całkowicie padnięty po 80km rowerem słuchając cichutko polskich piosenek moich rodziców a Ty mnie tu jakimiś cudakami straszysz. :)

No nieźle  👍

Ja też spadam za chwilę na trening, ale nie zabieram muzyki ze sobą, tam jest muzyka i śliczne kobitki Adam 😉

Napisano (edytowany)
2 minuty temu, DiBatonio napisał:

śliczne kobitki Adam 😉

Chyba za ostro na swój wiek schodzę z wagi bo nawet jakby teraz  obok mnie trzy panny robiły fikołki to bym nie zareagował, znaczy tylko popatrzył i już :) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
1 minutę temu, kaczadupa napisał:

Chyba za ostro na swój wiek schodzę z wagi bo nawet jakby teraz  obok mnie trzy panny robiły fikołki to bym nie zareagował, znaczy tylko popatrzył i już :) 

Adam zbliżamy się do wieku w którym tylko można popatrzyć 😁

Napisano
27 minut temu, rajdek napisał:

70k

Panowie, przepraszam, ale czy tu już wszystkich kompletnie porąbało?

I nie mówię tu o cenie, a o rozmiarze - tych, jakichś, 'audiofilskich popierdółek'.

Bądźmy, k... poważni. 

No offense, rzecz jasna :784_peace: 

PSX_20241109_211612.jpg

Napisano

Temu trzeba jeszcze działać ile fabryka dała Jacek, żeby potem nie żałować. :) 

1 minutę temu, pairtick napisał:

o rozmiarze

Słusznie, duża buda, duży i dobry przetwornik, można poszaleć ale trzeba też mieć metraż. Ale paki konkret! 

Napisano
3 minuty temu, DiBatonio napisał:

Adam zbliżamy się do wieku w którym tylko można popatrzyć 😁

2 minuty temu, kaczadupa napisał:

lemmy.jpg

Napisano
2 minuty temu, kaczadupa napisał:

Dokladnie tak Adam.

Dobra, spadam już bo stygnę 🤭

Później  bedę może, bo wjechał mi dziś japoniec z dobrym DR 🤭

👋

Napisano
12 godzin temu, kaczadupa napisał:

Słusznie, duża buda, duży i dobry przetwornik, można poszaleć ale trzeba też mieć metraż. Ale paki konkret! 

Z pobieżnych wyliczeń wynika, że minimum 4,5 x 3,5 - czyli tragedii nie ma. 

tannoy.gif

11 godzin temu, rajdek napisał:

Co powiesz na to?

A ja na to, jak na lato 😉 za gorąco ☹️ 

Mam takie i w dodatku kupiłem je bez 'odsłuchu' 😁 

qed_revelation_2.0m_cable_packaging.jpg

Napisano (edytowany)

1 godzinę temu, pairtick napisał:

Mam takie

Toż to Panie takie tanie jak barszcz ?:10_wink:

.... Ja mam normalnie bardzo tanie i bardzo nienormalnie nieaudiofilskie

11.jpg.457d3d04d1c1243bc60cc3d0a95154d2.jpgKlotz-reklama.jpg.edf543676dd5e347c828c92aa3eee4cf.jpg

Edytowano przez rajdek
Napisano

@rajdek

Klotz nie są złe w swojej cenie, nigdy nie miałem zresztą, ale to dobra firma kablarska z rozsądnie wycenionymi kabelkami, również mikrofonowymi np.do słuchawek.

Niestety, a może stety ja mam audiofilskie i bardzo drogie, co zrobisz jak nic nie zrobisz.

😉

Napisano
1 godzinę temu, rajdek napisał:

Zdecydowanie, produkują dla branży studyjnej. Moja ułomność nie pozwoliła mi odróżnić od Ricable Magnus.

No i spójrz na ten XLR, który jest na wtykach Neutrika bdb zresztą, tylko niektórym grają świecidełka typu furutech i im podobne.

Wiele znanych firm od tych drogich kabli stosują właśnie wtyki Neutrika, myślę, że nie bez powodu. Ja sobie je też cenię, Albedo na swoim podstawowym AES/EBU też takie Neutrika zakłada, patrz też wyroby Nordosta jakie mają wtyki.

😉

Napisano (edytowany)
59 minut temu, Nowy75 napisał:

No i proszę! 😁 . A na sąsiednim forum ktoś pisał, że kabelki są tyle warte ile zawiera się w ich nazwie ,czyli "kloc". A tu kolega @DiBatonio, który byle czego nie wpina ,chwali. Warto czytać,a jeszcze lepiej słuchać 

Pisałem już, nie mam klotza i nie miałem, ale rodowód tych kabli pochodzi ze studiów nagraniowych, złącza Neutrika też.

Sam mam zupełnie inne okablowanie i do tego drogie, co nie musi oznaczać, że nie doceniam tych taniutkich.

Ja tylko w dyskusjach kablarskich uchodziłem za takiego, co słucha kabli, otóż nie słucham od lat, bo skończyłem się okablowywać już dawno.

A muzyki zawsze słuchałem i czy to był streaming, czy CD zawsze potrafiłem usiąść do całych albumów i zatopić się w muzyce.

Zupełnie inaczej to wygląda przy jakiś spotkaniach, bo wtedy skacze się po audiofilnych kawałkach. W sumie to nie ma nic wspólnego z czerpania przyjemności z muzyki. 

Edytowano przez DiBatonio