Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dla osób , które mają możliwość zainstalowania sobie na fonie i kompie apki Qobuza to jest to cenowo świetna oferta.

Dożywotnia czy inaczej na nieograniczony okres  za 79,99euro to wychodzi na prawdę tanio.

Przystępujemy tak jak do Tidal Family, czyli ktoś udostępnia nam konto rodzinne.

Sam mam u niego konto mam  już 2 lata i najmniejszych problemów czy z odbiorem czy z dostępnością nie było.

Sama jakość jak dla mnie wyższa od Tidala, szczególnie przy odbiorze Qobuz Connect.

Na początku zapłaciłem za rok 39,99, i przedłużyłem na następne 5 lat za 79,99euro.

Przy tym 5 letnim okresie wychodzi około 6zł miesięcznie.

Teraz jest oferta 79,99 euro w ofercie Lifetime, czyli wyjdzie jeszcze taniej.

Oczywiście jest możliwość , że może przestać działać.

Pisano trochę o tym na sąsiednim forum już dość dawno temu, ale nadal działa bez problemu.

W razie czego możemy stracić te 80 euro czyli nie całe 400zł, gorzej może być gdybyśmy się przyzwyczaili do Qobuza.

U mnie tak jest, mam i Tidala ale bardzo rzadko z niego korzystam , bo lepiej mi się słucha z Qobuza.

Dobrze też mieć konto w zagranicznym banku, lub do opłacenia oferty choćby konto PAYPAL.

Działa na tej zasadzie, że przy wykupie konta, gość w ciągu 48 godzin przesyła nam danie do logowania, czyli lekko zmieniony nasz email, u mnie to było zamiana gmail na gmx plus hasło.

We wczorajszym mailu z ofertą , było napisane że jest jeszcze 63 ofert na miejsce.

Na wszelki wypadek, należy rozważyć możliwość, że może nam kiedyś przestać działać, ale nie musi.

Te 80 euro nie jest dużą kwotą, moim zdaniem warto ryzykować.

https://qobuz.sellpass.io/products/Studio PremierlHW22S6E

Napisano (edytowany)
39 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Jutro na kompie sprawdzę ostatnie linki od Selixa. Muszę wejść na to drugie forum. 

A mnie się kończy w lipcu i mam propozycję dożywotnią wersję. 

Co teraz począć?  🤔

Screenshot_20250726_235132_Chrome.jpg

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

@DiBatonio moim zdaniem bym brał. Przed chwilą patrzyłem to ta oferta (do mnie również przyszła) przyszła z tego samego maila info@qobuz.xyz, jak ta którą we wrześniu przedłużałem o 5 lat do 30.01.2030r. U mnie nadal wszystko działa normalnie. 

Możliwość jest że kiedyś może przestać działać, wtedy najwyżej przepadnie część z tych 80 euro.

Ja na razie nie przedłużam bo jeszcze 4,5 roku mam opłacone.

On co jakiś czas zmienia adres z którego przychodzą te oferty, bo pewnie jest do tego zmuszony. Podejrzewam, że przez te kontrole.

Ale ze wszystkiego się wywiązuje i przysyła zawsze nową ofertę.

Te nie przyjemne komentarze dotyczyły czego innego, a nie zakupu oferty z Qobuza.

Nie widziałem nigdzie nawet jednego niepochlebnego komentarza dotyczącego zakupu tych kont od tych którzy je zakupili.

Ten link działa już od marca , przed chwilą sprawdzałem na drugim forum.

Sam go wstawiałem 21 marca.

To przekopiowana odpowiedz kolegi @SmartCheetah z tamtego forum.

Opublikowano 3 Lutego

Ok, trzeba to chyba wytłumaczyć poniższe tym, co nie rozumieją, co się dzieje i piszą posty jak ten:

W dniu 2.02.2025 o 16:51, J4Z napisał:

Co, zawinął się gościu od Qobuza? Mówiłem, że prędzej czy później tak będzie. To żeście się pruli do mnie. xDDD

Za długo ten proceder trwał. Myślę, że konta opłacane były legalnie. 

Chociaż kto wie... Adres strony chyba zmieniał kilka razy. xD

1. Nikt nie zdjął sprzedawcy kont, to nie było wymierzone w niego, ale w domeny Sellix, Cracked, Nulled i jakieś inne. 

2. Gościu się nie "zawinął", tylko siłą rzeczy musiał się przenieść ze sklepem gdzie indziej. Adres był podawany w tym wątku, sklep/konta działają dalej.

3. Nie wiem jak inne serwisy, ale Qobuz o nim doskonale wie i przymyka oko w krajach, gdzie ich nie ma, np. w Polsce, gdzie nie dogadali się z ZAiKSem o kasę.

Napisano
18 godzin temu, DiBatonio napisał:

A mnie się kończy w lipcu i mam propozycję dożywotnią wersję. 

Co teraz począć?  🤔

Niewykluczone, że gość kończy zabawę i próbuje wyrwać ile jeszcze można 🤔

Bo oficjalne ceny są, w sumie, lepsze od jego oferty. 

Screenshot_20250727-165804~2.jpg