euter Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Właściwie miałem pytać o dobór paneli akustycznych, ale zacznę od sprawy podstawowej. W związku z przeprowadzką zmieniam pokój, w którym będę słuchał muzyki. Pokój będzie połączony z sypialnią i wygląda tak, jak narysowałem poniżej. Zastanawiam się, czy kolumny rozmieścić jak na rysunku, czy też lepiej obrócić wszystko o 90 stopni - tak, bym za plecami fotelu miał łóżko, a za kolumnami był kaloryfer i okno? Wtedy kolumny stałyby dość blisko bocznych ścian, ale byłaby symetria. W pierwotnym pomyśle natomiast kolumny miałyby więcej przestrzeni po bokach, ale czy scena nie byłaby zaburzona przez brak symetrii? (Porządek instrumentów na scenie jest dla mnie bardzo ważny - słucham dużo muzyki orkiestrowej). Co myślicie? Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cześć. Tak jak na rysunku powinno być ok. Jesli nie są to kolumny Dali, możesz je trochę w twoja stronę przekręcić. Ja tak miałem ustawione i wszystko bylo ok. Akustyka możesz się zająć jak coś się będzie z dźwiękiem działo. Wczesniej bym się tym nie zajmował. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts