TeknoManiac Napisano Wtorek o 11:51 Napisano Wtorek o 11:51 Witam forumowiczów. Obecnie mam Pioneer VSX-LX305, który śmiga w 5.4.1. Ogólnie jestem zadowolony z Pioniera. Zastanawiam się nad zamianą na Onkyo TX-RZ50 - czy warto? Pioneera używam głownie do filmów z platform streamingowych - od czasu do czasu radyjko i muza z dysku sieciowego. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Wtorek o 15:36 Napisano Wtorek o 15:36 Cześć Jakiej różnicy głównie oczekujesz? Onkyo TX-RZ50 to jest fajny krok do przodu, ale czy dla Ciebie będzie warto - zależy od Ciebie i Twoich oczekiwań Z jakich kolumn korzystasz? W razie czego zapraszam do kontaktu, podziałamy Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Środa o 06:53 Napisano Środa o 06:53 19 godzin temu, TeknoManiac napisał: Obecnie mam Pioneer VSX-LX305, który śmiga w 5.4.1. Ogólnie jestem zadowolony z Pioniera. 5.4.1 czy 5.1.4? 19 godzin temu, TeknoManiac napisał: Zastanawiam się nad zamianą na Onkyo TX-RZ50 - czy warto? Tak bo to gra i jest odpowiednikiem LX505 Ale skąd pomysł tej zmiany? Co się dzieje? Odpisz, cytując
TeknoManiac Napisano Środa o 16:05 Autor Napisano Środa o 16:05 23 godziny temu, Q21 napisał: Z jakich kolumn korzystasz? Stare ale jare Taga Harmony TAV 606F v3 (zestaw 5.0), 4x Wilson Raptor X (wiszące na ścianach przód, tył) i subwoofer Taga Harmony TSW-90 v4. 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: 5.4.1 czy 5.1.4? 5.1.4 - pomyliłem się w pisaniu - dzięki, że zwróciłeś na to uwagę. 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Ale skąd pomysł tej zmiany? Co się dzieje? Teoretycznie nic się nie dzieje- zastanawiam się czy odczuję różnicę no i RZ50 ma crossover dla każdej grupy głośników, a więc zastanawiam czy również z tego powodu warto się przesiadać na Onkyo? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:42 Napisano wczoraj o 05:42 Moim zdaniem nie przy tych kolumnach. Nie dla samego crossovera. Tak on ma osobne zterowanie ale osoboscie wolal bym zainwestować w lepszy centralny albo sub albo fronty a potem amplituner 13 godzin temu, TeknoManiac napisał: 4x Wilson Raptor X (wiszące na ścianach przód, tył) jak to? No to nie Atmos Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 08:33 Napisano wczoraj o 08:33 Też uważam, że przy tych kolumnach różnica nie będzie aż tak duża i lepiej byłoby zacząć od nich Wrzuciłbyś może jakiś rozkład tego, jak masz obecnie ustawione kolumny? Odpisz, cytując
TeknoManiac Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu (edytowany) 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Moim zdaniem nie przy tych kolumnach. Nie dla samego crossovera. Tak on ma osobne zterowanie ale osoboscie wolal bym zainwestować w lepszy centralny albo sub albo fronty a potem amplituner jak to? No to nie Atmos Zdaję sobie sprawę, że taki układ nie jest zgodny z tym co zaleca dolby - obecnie przez jakiś czas muszę z tym żyć Dzięki za podpowiedź dotyczącą głośników. 4 godziny temu, Q21 napisał: Też uważam, że przy tych kolumnach różnica nie będzie aż tak duża i lepiej byłoby zacząć od nich Wrzuciłbyś może jakiś rozkład tego, jak masz obecnie ustawione kolumny? Jak już wspomniałem muszę żyć przez jakiś czas z takim układem - mieszkanie odziedziczone, że tak to nazwę i obecnie nie mam nawet czasu na prucie ścian aby zmienić układ (nie lubię widoku listw i kabli, a więc prucie ścian). Dlatego pomyślałem, że zacznę od zamiany/wymiany amplitunera na coś być może lepszego? Pokój 4,50 szer. na 3,70 dł, TV 55cali na komodzie 150 szer. 95 wys., a po bokach fronty. Nad nimi Wilson Raptor X. Na ścianie tylnej na wysokości głowy z boków kanapy SR i SL, nad nimi Wilson Raptor X. Sub w lewym rogu pokoju na frontowej ścianie. Na komodzie z TV głośnik centralny. edit Zapomniałem dodać, że Wilsony wiszą jakieś 10 cm od sufitu, wysokość pokoju to 250cm. Takie ustawienie kolumn już było. Edytowano 20 godzin temu przez TeknoManiac Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Zaje-fajne wymiary pokoju (trapezowy) do odsłuchów. Juz zazdroszczę... Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Jak masz kanapę pod ścianą to zadne x.y.4. nie wchodzi w grę. Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Może da się sofe odsunąć od ściany trochę, żeby tylne głośniki nie grały prosto do ucha? Odpisz, cytując
Butler Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowany) Mam u dziecka w pokoju 305. No kurcze, fajnie gra ten ampli. 9 kanałów, Dirac... Zmiana na RZ50 to pewnie byłby upgrade jakościowy, ale mając budżet na taki krok zdecydowanie wymieniał bym suba. Edytowano 16 godzin temu przez Butler Odpisz, cytując
TeknoManiac Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu 6 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Zaje-fajne wymiary pokoju (trapezowy) do odsłuchów. Juz zazdroszczę... To tylko poglądowy rysunek. Gdybyś raczył przeczytać całość ze zrozumieniem, to nagle okazałoby się, że pokój ma 450 na 370, a więc nie jest to trapez Odpisz, cytując
Recommended Posts