pinkibass Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Cześć! Nosze się z zamiarem wymiany mojego wysłużonego Marantza PM6006 na coś lepszego. Kolumny to jak w tytule Triangle Comete EZ + Rel T5, pomieszczenie to salon z kuchnią 21m2 Pomieszczenie jest dość trudne, nieregularne i są problemy z basem (jest tam gdzie nie trzeba, a gdzie potrzeba niezbyt ) Z tego powodu pomyślałem o sprzęcie z Dirac, który ma szansę poprawić mam nadzieję w jakimś zakresie to co się da. Wpadł mi w oko Arcam SA35, niestety SA30 są tylko już używki i boję się trochę o brak wsparcia już niedługo Czy macie może porównanie jak ten nowy SA35 wypada do SA30? Jeśli chodzi jakościowo i sygnaturę dźwięku. Bardzo lubię naturalną średnicę, która wydobywa się z tych kolumn i chciałbym to podkreslić a SA30 jak miałem kiedyś okazję posłuchać grał dość ciepło. Muzyka to raczej spokojny rock, klasyka, muzyka filmowa, pop. Czy SA35 jest taki sam? Docelowo być może pomyślę o wymianie samych kolumn, może coś co już nie bedzie potrzebowało suba, ale to w drugiej kolejności. Edytowano 1 godzinę temu przez pinkibass Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć W mojej opinii SA30 był bazowo nieco jaśniejszy od SA35, który jest bardziej naturalny w swoim brzmieniu. Zwłaszcza wyczuwałem to w niższej średnicy i męskim wokalu. Jakościowo jest fajny skok do przodu, szersza scena, mocniej zaznaczony detal, lepsza dynamika moim zdaniem. Wyższy model, SA45 omawiamy tutaj Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu 31 minut temu, pinkibass napisał: Pomieszczenie jest dość trudne, nieregularne i są problemy z basem (jest tam gdzie nie trzeba, a gdzie potrzeba niezbyt ) Cześć, kombinowałeś z ustawieniem suba ? Sama charakterystyka tych Arcamów jest zbliżona. Jeśli potrzebujesz korekcji to poza Dirac`iem, Room Perfect z Lyngdorfa sprawdza się też bardzo dobrze, ale TDAI-1120 to nie będzie upgrade a 3400 jest sporo droższy od SA35 więc idealnie wpasowuje się tutaj TDAI-2210. Pytanie jaki jest Twój próg bólu w tym zakresie Jeśli planujesz w przyszłości zmieniać kolumny to tutaj będziesz miał na prawdę solidną podstawę i mega skuteczny system korekcji. Niemniej jednak jeśli stawiasz na neutralność i środek to będzie dla Ciebie strzał w dziesiątkę. Odpisz, cytując
pinkibass Napisano 29 minut temu Autor Napisano 29 minut temu Dzięki za podpowiedzi. Aktualnie to mam Marantza PM6006 więc nawet ten TDAI-1120 to pewnie będzie spory upgrade. Porównuje do SA30 bo jego słyszałem jak był jeszcze dostępny w sklepach i zastanawiam się czy SA35 trzyma podobne brzmienie czy coś mocno zmienili. Przy moim już trochę naciągniętym budżecie ten 2210 to już trochę jest jednak za drogi. Subwoofer w sensownym zakresie przestawiałem, ale nie zauważyłem dużej poprawy. Odpisz, cytując
Recommended Posts