Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Szymon, a myślisz że ktoś z forum miał możliwość odsłuchiwać oba.

Zobacz 14 lat temu o tym ktoś tak napisał na sasiednim forum, o tym Pionieer A-443.

Pioneer A 443 jak i wiele innych wzmacniaczy Pioneera z tej serii jest - delikatnie rzecz ujmując - słaby brzmieniowo. Z tanich wzmacniaczy warto zwrócić uwagę na Yamahę A 700 czyli lekko zubożoną A 1000 lub A 720. Jest na Allegro Denon PMA 770 - całkiem niezły. Zmieniając nieco typ brzmienia: Sony TA-F 500 ES i 530 ES (choć do Scherzo lepiej coś jasnego). Wspomniane wyżej wzmacniacze można dostać w cenie do 350-400 PLN. Czasem bywa też w tej cenie bardzo dobra Yamaha AX 700.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski
Napisano
17 minut temu, fp74 napisał:

Tak się to zaczyna...😂. Przepraszam ale nie mogłem sie powstrzymać... 

Spoko, wiadomo o co chodzi. W tym wypadku to jednak nie jest duża suma. Chyba lepiej kupić coś co ma dobre opinie niż 30 letniego rzęcha, który nie wiadomo w jakim jest stanie.

21 minut temu, RLC2 napisał:

@Tomasz Kluczynski Znasz słuchałeś tego SMSL AO300 tak???? 😉

Osobiście nie słuchałem, ale kolega @MacP, wielokrotnie pisał o modelach ao200 i ao300 i bardzo je chwali.

Napisano
3 godziny temu, Szymon132 napisał:

Kenwood KA-2050R

Mam kilka sprzętów od Trio/Kenwooda z lat '70 i złego słowa nie powiem. Lubie to słodkie brzmienie vintage, wygląd i wykonanie na poziomie. Ale na przełomie lat '70 / '80 inżynierowie z ww firmy odeszli i założyli znaną do dzisiaj firmę: Accuphase. Kenwood z późniejszych lat zaczoł coraz bardziej odstawać jakościowo od czołówki. 

Napisano
6 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Osobiście nie słuchałem, ale kolega @MacP, wielokrotnie pisał o modelach ao200 i ao300 i bardzo je chwali.

Ale nie zawsze to co chwalone może się podobać więc... 🙂 

Pozdrawiam Paweł