Szymon132 Napisano wczoraj o 17:55 Napisano wczoraj o 17:55 Witam Który wzmacniacz jest leprzy i mocniejszy Kenwood KA-2050R Czy Pioneer A-443 oba są w podobnilej cenie Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 18:11 Napisano wczoraj o 18:11 (edytowany) Szymon, a myślisz że ktoś z forum miał możliwość odsłuchiwać oba. Zobacz 14 lat temu o tym ktoś tak napisał na sasiednim forum, o tym Pionieer A-443. Pioneer A 443 jak i wiele innych wzmacniaczy Pioneera z tej serii jest - delikatnie rzecz ujmując - słaby brzmieniowo. Z tanich wzmacniaczy warto zwrócić uwagę na Yamahę A 700 czyli lekko zubożoną A 1000 lub A 720. Jest na Allegro Denon PMA 770 - całkiem niezły. Zmieniając nieco typ brzmienia: Sony TA-F 500 ES i 530 ES (choć do Scherzo lepiej coś jasnego). Wspomniane wyżej wzmacniacze można dostać w cenie do 350-400 PLN. Czasem bywa też w tej cenie bardzo dobra Yamaha AX 700. Edytowano wczoraj o 18:16 przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 19:59 Napisano wczoraj o 19:59 2 godziny temu, Szymon132 napisał: Witam Który wzmacniacz jest leprzy i mocniejszy Kenwood KA-2050R Czy Pioneer A-443 oba są w podobnilej cenie Cześć, Moc to nie wszystko, porównać będzie ciężko ze względu na dostępność konstrukcji. A czy rozważyłbyś nowe urzadzenia? Odpisz, cytując
Rega Napisano wczoraj o 20:07 Napisano wczoraj o 20:07 2 godziny temu, Szymon132 napisał: leprzy i mocniejszy Typowe dla początkującego - MOC. 🙂 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 20:23 Napisano wczoraj o 20:23 Wydaj ciut więcej ale będziesz zadowolony. https://hifigo.com/collections/s-m-s-l/products/smsl-ao300?variant=44554190487791 Możesz poszukać go gdzie indziej, ale będzie drożej. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano wczoraj o 20:36 Napisano wczoraj o 20:36 @Tomasz Kluczynski Znasz słuchałeś tego SMSL AO300 tak???? 😉 Odpisz, cytując
fp74 Napisano wczoraj o 20:37 Napisano wczoraj o 20:37 11 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Wydaj ciut więcej ale będziesz zadowolony. Tak się to zaczyna...😂. Przepraszam ale nie mogłem sie powstrzymać... Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 20:59 Napisano wczoraj o 20:59 17 minut temu, fp74 napisał: Tak się to zaczyna...😂. Przepraszam ale nie mogłem sie powstrzymać... Spoko, wiadomo o co chodzi. W tym wypadku to jednak nie jest duża suma. Chyba lepiej kupić coś co ma dobre opinie niż 30 letniego rzęcha, który nie wiadomo w jakim jest stanie. 21 minut temu, RLC2 napisał: @Tomasz Kluczynski Znasz słuchałeś tego SMSL AO300 tak???? 😉 Osobiście nie słuchałem, ale kolega @MacP, wielokrotnie pisał o modelach ao200 i ao300 i bardzo je chwali. 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano wczoraj o 21:29 Napisano wczoraj o 21:29 3 godziny temu, Szymon132 napisał: Kenwood KA-2050R Mam kilka sprzętów od Trio/Kenwooda z lat '70 i złego słowa nie powiem. Lubie to słodkie brzmienie vintage, wygląd i wykonanie na poziomie. Ale na przełomie lat '70 / '80 inżynierowie z ww firmy odeszli i założyli znaną do dzisiaj firmę: Accuphase. Kenwood z późniejszych lat zaczoł coraz bardziej odstawać jakościowo od czołówki. 1 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 6 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Osobiście nie słuchałem, ale kolega @MacP, wielokrotnie pisał o modelach ao200 i ao300 i bardzo je chwali. Ale nie zawsze to co chwalone może się podobać więc... 🙂 Pozdrawiam Paweł Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Moc to sobie spradzisz w specyfikacji znajdziesz ją. Ale lepszy? W czym lepszy? Bo jesli w brzmieniu to nie jest taka jednoznaczna odpowiedź i zalezna od wielu wielu czynników. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 23 godziny temu, Rega napisał: Typowe dla początkującego - MOC. Ja używam wzmacniacza 25W/kanał na kolumnach 83dB. Zero wzmocnienia mam na godzinie 6. Rzadko gram powyżej 9, bo już się robi za głośno. Żeby było weselej: poprzednie kolumny były 90dB i gałka wzmocnienia była w tym samym miejscu. Mam też Fosi ZA-3. Jest to Klasa D. Producent deklaruje 2x155W. 155W my arse, jak mawiają u mnie we wsi. Żeby było tak samo głośno, jak na 25W z Sugdena na tych samych kolumnach potencjometr muszę odkręcić w okolice godziny 12. Zero wzmocnienia jest też na godzinie 6. Także moc deklarowana przez producenta NIC nie mówi o wzmacniaczu. 21 godzin temu, Sipo napisał: Mam kilka sprzętów od Trio/Kenwooda z lat '70 i złego słowa nie powiem. Mój kolega gra na starym Kenwoodzie z magnetofonu szpulowego. MIODZIO! Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) @il Dottore ja używam m.in wzmacniacza 28W z kolumnami 104 dB i nie uzywam nawet połowy mocy. Edytowano 2 godziny temu przez Rega Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Rega napisał: @il Dottore ja używam wzmacniacza 28W z kolumnami 104 dB i nie uzywam nawet połowy mocy. A jak duże pomieszczenie? Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 23 godziny temu, RLC2 napisał: Znasz słuchałeś tego SMSL AO300 tak???? 😉 Ja mam właśnie od kilku dni AO300 jako zastępstwo dla mojej chińskiej klasy A. Chciałem AO200 ale słabo z dostępnością a trafiła się trzysetka i napisze tylko że zdziwko jest nie małe jak gra maleństwo za 800zl 😇 Kiedyś miałem A300 i grało super ale AO to już przesada. Jakość dźwięku jest nieprzyzwoicie dobra. 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @il Dottore ok 17 m2. To pokój odsłuchowy. Trochę zaadaptowany akustycznie. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 38 minut temu, Artur Charicki napisał: Ja mam właśnie od kilku dni AO300 jako zastępstwo dla mojej chińskiej klasy A. Chciałem AO200 ale słabo z dostępnością a trafiła się trzysetka i napisze tylko że zdziwko jest nie małe jak gra maleństwo za 800zl 😇 Kiedyś miałem A300 i grało super ale AO to już przesada. Jakość dźwięku jest nieprzyzwoicie dobra. Kiedyś na forum SMSL Q5 PRO robił bardzo pozytywne wrażenie używałem go ( nadal posiadam ) złego słowa nie powiem 🙂. Właśnie w tym jest sęk żeby polecić co się zna co się słuchało do tego zmierzałem. @Rega Twoje sprzęty to już HI-END Edytowano 1 godzinę temu przez RLC2 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @RLC2 nie przesadzaj - to eksponaty w moim prywatnym, małym muzeum. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Rega napisał: to eksponaty w moim prywatnym, małym muzeum. Z tego co pamiętam zawsze tak odpowiadasz 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts