Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Hej,

Jak w temacie. Czy ten wzmacniacz jest faktycznie taki dobry jak opisują recenzję? Boję się trochę, że to chińszczyzna, jeszcze dosyć wiekowa :) Ale mam okazję kupić tanio, marzy mi się trochę brzmienie lampowe. Obecnie mój wzmacniacz jest dla mnie trochę za ostry na górze. Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Edytowano przez mateolo2
Napisano (edytowany)
48 minut temu, mateolo2 napisał:

Boję się trochę, że to chińszczyzna, jeszcze dosyć wiekowa

Vincent jest raczej chiński 😉 chociaż korzenie chyba sięgają Niemiec.

Recenzje jak to recenzje, ale jak spojrzysz w bebechy, to jednak lipy nie ma.

Lampki pewno warto by wymienić, bo raczej te będą chińskie, chyba że właściciel postarał sie o coś lepszego niż daje producent.

Vicki to raczej muzykalne wzmacniacze, bardziej popularny był SV 237.

W środku na popierdółkę nie wygląda, trzeba tylko sprawdzić potencjometr, bo tam zwykły niebieski alps, szału ni ma.

Ale z wymianą nie powinno być problemu. 

vincent_sv_226_mk2_sv226_19977.jpg

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
2 godziny temu, mateolo2 napisał:

Hej,

Jak w temacie. Czy ten wzmacniacz jest faktycznie taki dobry jak opisują recenzję? Boję się trochę, że to chińszczyzna, jeszcze dosyć wiekowa :) Ale mam okazję kupić tanio, marzy mi się trochę brzmienie lampowe. Obecnie mój wzmacniacz jest dla mnie trochę za ostry na górze. Ktoś ma jakieś doświadczenia?

A za jaką kwotę możesz kupić to urządzenie?

Napisano
12 godzin temu, mateolo2 napisał:

Czy ten wzmacniacz jest faktycznie taki dobry jak opisują recenzję?

mowie w ciemno NIE. Żaden produkt audio nie jest tak dobry jak piszą w recenzjach. I to z wielu powodów.

W każdym razie jeśli oczekujesz takiego brzmienia to jest to ciekawy model. Warty rozważenia. 

Jakie kolumny? 

Napisano
13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

A za jaką kwotę możesz kupić to urządzenie?

2400 zł na lampach tung sol

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

mowie w ciemno NIE. Żaden produkt audio nie jest tak dobry jak piszą w recenzjach. I to z wielu powodów.

W każdym razie jeśli oczekujesz takiego brzmienia to jest to ciekawy model. Warty rozważenia. 

Jakie kolumny? 

Kolumny to składane na zamówienie podstawki w yb audio na przetwornikach satori 

Napisano
2 godziny temu, Q21 napisał:

SV226 mk2 to bardzo fajny. Ale obecnie wszystko zależy od ceny, stanu i lamp - jak wspomniano wcześniej :) 

Granie ciepłe, ale dynamiczne, żywe, z niezłym detalem. 

Ale jest to granie wysokiej proby? Mam obecnie Primare i21 i zastanawiam się czy to będzie upgrade 

Napisano
9 godzin temu, mateolo2 napisał:

2400 zł na lampach tung sol

Kolumny to składane na zamówienie podstawki w yb audio na przetwornikach satori 

Sądziłem, że napiszesz kwotę 1000 zł jak "okazja" to raczej cena rynkowa...

Choć to urządzenie ma dobrą opinię wśród wzmacniaczy w tej cenie. Aczkolwiek pytanie brzmi, czy nie chciałbyś jednak zerknąć w nowe sprzęty?

Napisano
1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Sądziłem, że napiszesz kwotę 1000 zł jak "okazja" to raczej cena rynkowa...

Choć to urządzenie ma dobrą opinię wśród wzmacniaczy w tej cenie. Aczkolwiek pytanie brzmi, czy nie chciałbyś jednak zerknąć w nowe sprzęty?

A jakie mielibyście propozycje hybrydowe?

Napisano
1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

A czy musi być koniecznie hybryda ?

Może rasowy tranzystor by wystarczył?

Marzy mi się do moich kolumn trochę lampowego brzmienia, stąd chęć spróbowania hybrydy. Cena za tego vincenta wydaje mi się okazyjna bo po sprawdzeniu w historii hifishark zazwyczaj model sv226mk2 wystawiany jest za około 3,5 tys. 

4 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

A czy musi być koniecznie hybryda ?

Może rasowy tranzystor by wystarczył?

Myślałem jeszcze o musicalu m3si ale po Primare i21 nie wydaje mi się to jakiś przełom