Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam szanowną grupę. Chciał bym dowiedzieć się jak mógł bym poprawić dźwięk swojego sprzętu audio. Mój zestaw to Pionner c90a Pionner m90a plus kolumny canton ergo rcl. Na tą chwilę odtwarzam muzykę przez checka zwykłego z tv (Spotify, YouTube) do przedwzmacniacza. Moje wymaganie jest takie, że chciał bym stworzy. Taki zestaw czyli kupić np tableta i to było by źródło do muzyki ale podlaczyc go przez urządzenie które odbierało by sygnał Bluetooth którego bym połączył z tabletem a urządzenie pod przedwzmacniacz. Widziałem że oferują urządzenia sklepy typu streaming. Proszę o jaką kolwiek poradę 

IMG_6307.jpeg

Napisano (edytowany)

To chyba najlepszym wyjściem było by dokupić streamer z fajną apką i wtedy możesz nim sterować z tableta , fona czy laptopa, ale za pomocą wifi o ile masz dostęp do internetu. Bluetooth to zawsze trochę gorsza jakość. Najtańszy taki streamer to Wimm mini, jesli chcesz z lepszym dac na pokładzie to choćby Wimm Pro lub Pro Plus.

Tu na forum był taki temat , możesz sobie poczytać, ten mini kosztuje poniżej 400zł.

https://www.q21.pl/blog/wiim-mini-pro-czy-plus-poradnik

Edytowano przez Tomasz Kluczynski
Napisano
8 minut temu, Nowy75 napisał:

@Elwin czy kolumny w czasie odsłuchu stoją jak na zdjęciu? Jeśli tak , to zanim zaczniesz wydawać pieniądze na sprzęt warto pochylić się nad ich lepszym ustawieniem. Zyskasz poprawę dźwięku całkowicie darmowo

Stoją tak jak na zdjęciu. Też rozmyślałem inne ustawienie ale głównie chodzi mi o przesył dźwięku. 

1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał:

To chyba najlepszym wyjściem było by dokupić streamer z fajną apką i wtedy możesz nim sterować z tableta , fona czy laptopa, ale za pomocą wifi o ile masz dostęp do internetu. Bluetooth to zawsze trochę gorsza jakość. Najtańszy taki streamer to Wimm mini, jesli chcesz z lepszym dac na pokładzie to choćby Wimm Pro lub Pro Plus.

Tu na forum był taki temat , możesz sobie poczytać, ten mini kosztuje poniżej 400zł.

https://www.q21.pl/blog/wiim-mini-pro-czy-plus-poradnik

Właśnie coś takie patrzyłem. Ale czy to wystarczy czy trzeba jeszcze przez coś ten dźwięk puścić. 

Napisano
2 minuty temu, Elwin napisał:

Stoją tak jak na zdjęciu. Też rozmyślałem inne ustawienie ale głównie chodzi mi o przesył dźwięku. 

Rozmyślania to zbyt mało 😁. Przy tym ustawieniu najlepszy przesył sygnału nie pomoże zbyt wiele. Poczytaj sobie na Forum jak istotna jest pozycja kolumn przy odsłuchu,a potem sprawdź w praktyce. Sam zdecydujesz ,czy warto.

Napisano
12 minut temu, Elwin napisał:

Właśnie coś takie patrzyłem. Ale czy to wystarczy czy trzeba jeszcze przez coś ten dźwięk puścić. 

Pewnie wystarczy, tylko nie wiemy co ty tam masz z tyłu w tym swoim wzmaku.

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Niczego lepszego nie trzeba do tego setu 😉

Edytowano przez DiBatonio