Elwin Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Witam szanowną grupę. Chciał bym dowiedzieć się jak mógł bym poprawić dźwięk swojego sprzętu audio. Mój zestaw to Pionner c90a Pionner m90a plus kolumny canton ergo rcl. Na tą chwilę odtwarzam muzykę przez checka zwykłego z tv (Spotify, YouTube) do przedwzmacniacza. Moje wymaganie jest takie, że chciał bym stworzy. Taki zestaw czyli kupić np tableta i to było by źródło do muzyki ale podlaczyc go przez urządzenie które odbierało by sygnał Bluetooth którego bym połączył z tabletem a urządzenie pod przedwzmacniacz. Widziałem że oferują urządzenia sklepy typu streaming. Proszę o jaką kolwiek poradę Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) To chyba najlepszym wyjściem było by dokupić streamer z fajną apką i wtedy możesz nim sterować z tableta , fona czy laptopa, ale za pomocą wifi o ile masz dostęp do internetu. Bluetooth to zawsze trochę gorsza jakość. Najtańszy taki streamer to Wimm mini, jesli chcesz z lepszym dac na pokładzie to choćby Wimm Pro lub Pro Plus. Tu na forum był taki temat , możesz sobie poczytać, ten mini kosztuje poniżej 400zł. https://www.q21.pl/blog/wiim-mini-pro-czy-plus-poradnik Edytowano 3 godziny temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Panowie chciałbym Wam zwrócić uwagę, że : chciałbym, mógłbym, czy byłoby piszemy łącznie. 😉 Tak tylko się zwracam do Was w kontekście tego o czym ostatnio pisaliśmy w innym wątku. https://forum.audio.com.pl/topic/3469-pytanie-do-administracji/page/18/#findComment-725724 Pzdr. 😉 Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @Elwin czy kolumny w czasie odsłuchu stoją jak na zdjęciu? Jeśli tak , to zanim zaczniesz wydawać pieniądze na sprzęt warto pochylić się nad ich lepszym ustawieniem. Zyskasz poprawę dźwięku całkowicie darmowo 2 Odpisz, cytując
Elwin Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, Nowy75 napisał: @Elwin czy kolumny w czasie odsłuchu stoją jak na zdjęciu? Jeśli tak , to zanim zaczniesz wydawać pieniądze na sprzęt warto pochylić się nad ich lepszym ustawieniem. Zyskasz poprawę dźwięku całkowicie darmowo Stoją tak jak na zdjęciu. Też rozmyślałem inne ustawienie ale głównie chodzi mi o przesył dźwięku. 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: To chyba najlepszym wyjściem było by dokupić streamer z fajną apką i wtedy możesz nim sterować z tableta , fona czy laptopa, ale za pomocą wifi o ile masz dostęp do internetu. Bluetooth to zawsze trochę gorsza jakość. Najtańszy taki streamer to Wimm mini, jesli chcesz z lepszym dac na pokładzie to choćby Wimm Pro lub Pro Plus. Tu na forum był taki temat , możesz sobie poczytać, ten mini kosztuje poniżej 400zł. https://www.q21.pl/blog/wiim-mini-pro-czy-plus-poradnik Właśnie coś takie patrzyłem. Ale czy to wystarczy czy trzeba jeszcze przez coś ten dźwięk puścić. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Elwin napisał: Stoją tak jak na zdjęciu. Też rozmyślałem inne ustawienie ale głównie chodzi mi o przesył dźwięku. Rozmyślania to zbyt mało 😁. Przy tym ustawieniu najlepszy przesył sygnału nie pomoże zbyt wiele. Poczytaj sobie na Forum jak istotna jest pozycja kolumn przy odsłuchu,a potem sprawdź w praktyce. Sam zdecydujesz ,czy warto. 2 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, Elwin napisał: Stoją tak jak na zdjęciu. Też rozmyślałem inne ustawienie ale głównie chodzi mi o przesył dźwięku. Właśnie coś takie patrzyłem. Ale czy to wystarczy czy trzeba jeszcze przez coś ten dźwięk puścić. Pewnie wystarczy, tylko nie wiemy co ty tam masz z tyłu w tym swoim wzmaku. Odpisz, cytując
Elwin Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Pewnie wystarczy, tylko nie wiemy co ty tam masz z tyłu w tym swoim wzmaku. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wejścia optycznego nie masz tam u siebie to będziesz musiał użyć kabla z jackiem 3,5mm-tego typu, jeśli chcesz z tym najmniejszym Wimm mini. https://www.euro.com.pl/kable/reinston-kabel-jack-3-5-2xchinch-2-0-m-ekaj02.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pmax&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22914895398&gbraid=0AAAAAD6k90EyT2tNC1paCwpWHrHXmV_Lz&gclid=Cj0KCQjwn8XFBhCxARIsAMyH8BvcQqxISJaeKKeU7yvkyx_1-8OW7lsO5rmF-dn35cP_1ta894sWTwUaAhtTEALw_wcB Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 3 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Wejścia optycznego nie masz tam u siebie to będziesz musiał użyć kabla z jackiem 3,5mm-tego typu, jeśli chcesz z tym najmniejszym Wimm mini. https://www.euro.com.pl/kable/reinston-kabel-jack-3-5-2xchinch-2-0-m-ekaj02.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pmax&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22914895398&gbraid=0AAAAAD6k90EyT2tNC1paCwpWHrHXmV_Lz&gclid=Cj0KCQjwn8XFBhCxARIsAMyH8BvcQqxISJaeKKeU7yvkyx_1-8OW7lsO5rmF-dn35cP_1ta894sWTwUaAhtTEALw_wcB Niczego lepszego nie trzeba do tego setu 😉 Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Q21 Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu 1 godzinę temu, Elwin napisał: Właśnie coś takie patrzyłem. Ale czy to wystarczy czy trzeba jeszcze przez coś ten dźwięk puścić. Kablem Jack -> RCA, jak wyżej koledzy napisali A jako źródło i wybór muzyki przykładowo telefon. Tylko co istotne, musisz mieć Wi-Fi w domu. Odpisz, cytując
Recommended Posts