KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 47 minut temu, tomek4446 napisał: Czy mnie się wydaje , czy najlepiej wypada Butterworth 6 dB/oct ? Odcięcie 60 Hz. POMIAR dB - oct.mdat 2.65 MB · 1 download A "usznie" który wariant najbardziej Ci odpowiada? Nie brakuje Ci odrobinę basu 😉 przy 6db/oktawę? Jeśli tak, to alternatywą może być 24 dB/oktawę (wg mnie 🙂). Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @KrólKiczu na razie testuje 48 dB/oct , 24 miałem do tej pory. Jest dobrze , bas jest bardziej punktowy, ale również bardziej zaakcentowany niż na 24 dB/oct. Muszę posłuchać dłużej , na razie najważniejsze dla mnie jest to , że przy żadnej muzyce się nie wzbudza. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, tomek4446 napisał: na razie najważniejsze dla mnie jest to , że przy żadnej muzyce się nie wzbudza. Włącz to 😁 https://tidal.com/track/101667133/u Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Włącz to A posłuchałem. Bas zostaje cały czas punktowy łącznie z momentami kiedy wychodzi na plan pierwszy linii melodycznej. Odciążenie kolumn subem spowodowało, że średnica i wysokie stały bardziej czytelne , jest więcej swobody w dźwięku , większa rozdzielczość. No i nie dudni mimo braku jakichkolwiek filtrów 2 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Czy mnie się wydaje , czy najlepiej wypada Butterworth 6 dB/oct ? Odcięcie 60 Hz. Patrząc na wyrównanie pasma dB SPL tak to wygląda. Jest najmniejszy ubytek w notch`ach. Ważne jak słuchasz czy nic nie przeszkadza. Ja dzisiaj powalczyłem z tłumikami RCA przy subie. Działają, ale bez znaczącego wpływu na regulację no chyba, że dam dwa w szeregu. Tam w środku zwykły dzielnik napięcia na rezystorkach jest. W jednym szeregu ok. 10k, równolegle 14,5k, 12k lub 11k w zależności od sztuki. U mnie rozbieżność pomiędzy sztukami jest spora. Najgorsze, że po kilku przesunięciach hebelka od wartości tłumienia coś się posypało w środku jeden padł i nie mierzy się. Na razie uważam, że nic nie osiągnąłem na plus więc chwalił się nie będę. Jeszcze powalczę chociaż pojawiają się myśli, że lepiej nie będzie Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Recommended Posts