Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
23 minuty temu, Nowy75 napisał:

To była prawdziwa walka , która poruszyła sporą część forum! Musiało się udać!😁

Prawda, walka na wykresy była długa i wyniszczająca, ale efekt jest naprawdę dobry! Robiłem dziś porządki na dysku twardym komputera i w folderze "pobrane" miałem skromne 37 plików z pomiarami REW od Tomka :)

23 minuty temu, Nowy75 napisał:

a karkówka z nowych patelni Tomka ,czy piekarnika?😁

Nowa patelnia/kociołek. Żeliwna. Teraz rozumiem po co mu była ta siłownia 4 razy w tygodniu :)

Edytowano przez lpomis
Napisano

Na wstępie chciałbym rzec , iż planowałem recenzję na minimum trzy strony. Moje plany jednak zweryfikował cennik Wojtka / @lpomis / , widać inflacja jest wyższa niż podaje strona rządowa , a biednemu zawsze wiatr w oczy. :) 

Chciałbym publicznie podziękować Paulinie i Wojtkowi za jak zwykle sympatyczne spotkanie. 

Cieszę się , że Wojtek potwierdził spójność suba i nie są to tylko moje omamy. @Nowy75 Mariusz przypomniałeś mi moją ciężką ,okupioną krwią i potem walkę o zgranie bydlaka / mowa o subie / z kolumnami. Nie twierdzę , że bez DBX-a jest to nie możliwe ,wszak dokonał tego Wojtek oraz Mariusz / @MariuszZ/ co było mi dane na własne uszy usłyszeć. Mnie się niestety bez wsparcia zwrotnicy nie udało. Największy problem stanowiło zgubienie lokalizacji subwoofera oraz by uzupełniał pasmo bez dominacji w każdym utworze ,niezależnie od gatunku, czy realizacji. DBX tutaj stanął na wysokości zadania.

3 godziny temu, lpomis napisał:

Nowa patelnia/kociołek. Żeliwna.

Zakochałem się w tym sprzęcie , cieszę się , że smakowało. Jutro na tym stopie robię żeberka w sosie sojowo - miodowym. :) 

3 godziny temu, Nowy75 napisał:

ta Twoja metryka chyba lekko naciągana...

Robię co mogę. Choć prawdą jest , że powinienem taki tryb życia wdrożyć 30 lat temu , a efekt byłby znacznie lepszy. Ale i tak na tle moich znajomych ....... :) 

Napisano
5 godzin temu, kaczadupa napisał:

Faktycznie każdy usłyszy pełniejsze pasmo z DBX/SUB, czy tylko wytrawny audiofil? 

Ja słyszę niższe zejście i to bez porównania z wyłączaniem i włączaniem suba. A do wytrawnego audiofila to mi daleko. I stało się jeszcze coś. Słucham obecnie bez żadnej korekcji , bez DSP , DIRACA czy korekcji DBX i jest super. Bardzo naturalnie , a pokój teraz bardziej pomaga niż przeszkadza.