CA AZUR Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć, jakiś czas temu rozważałem zakup Fyne Audio F501SP (prosiłem Waso pomoc) , ale zrobiłem inaczej i zakupiłem kolumny jak w temacie. A początku dsłuchiwałem głośniki w salonie na moim wzmacniaczu CA 851A, a kiedy pojechałem je kupić (używane)podczas zakupu były podłączone pod CA 640 no i szczęka mi opadła jaką scena i basem z dołu zagrały. Na OLX znalazłem ogłoszenie, z którego wynika potwierdzenie mojego subiektywnego odczucia, poniżej zacytowałem "Wzmacniacz prosto po przeglądzie. Najlepszy jaki kiedykolwiek wyprodukowała firma CA w relacji jakość/cena (miałem także 851 a, który zdecydowanie lepszy w zakresie detalu, ale już takiej sceny nie buduje i poezji nie daje, zaś kosztował 3,5 razy tyle). Z dobrze sparowanymi kolumnami, a polecam np. JBL z serii Northridge, może być docelowym i dożywotnim sprzętem cieszącym uszy" Co robić? Zastanawiam się jeszcze nad CA CXA 80 mk2 Prośba do Was o poradę w temacie jw. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, CA AZUR napisał: Zastanawiam się jeszcze nad CA CXA 80 mk2 Miałem CXA81 z MA Silver 100 6g i było to specyficzne połączenie. Dźwięk szybki, precyzyjny, szczegółowy, z szeroką sceną, ale też zbyt jasny, twardy i suchy. Barwa nieciekawa. Ogólnie zarówno seria CXA, jak i nowsze Silvery lubią mieć za partnerów kolumny / wzmacniacze o soczystym i ocieplonym charakterze - odmiennym od ich własnej sygnatury. Edytowano 3 godziny temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Recommended Posts