Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, jakiś czas temu rozważałem zakup Fyne Audio F501SP (prosiłem Waso pomoc) , ale zrobiłem inaczej i zakupiłem kolumny jak w temacie.

A początku dsłuchiwałem głośniki w salonie na moim wzmacniaczu CA 851A, a kiedy pojechałem je kupić (używane)podczas zakupu były podłączone pod CA 640 no i szczęka mi opadła jaką scena i basem z dołu zagrały. 

Na OLX znalazłem ogłoszenie, z którego wynika potwierdzenie mojego subiektywnego odczucia, poniżej zacytowałem

"Wzmacniacz prosto po przeglądzie. Najlepszy jaki kiedykolwiek wyprodukowała firma CA w relacji jakość/cena (miałem także 851 a, który zdecydowanie lepszy w zakresie detalu, ale już takiej sceny nie buduje i poezji nie daje, zaś kosztował 3,5 razy tyle). Z dobrze sparowanymi kolumnami, a polecam np. JBL z serii Northridge, może być docelowym i dożywotnim sprzętem cieszącym uszy"

Co robić?

Zastanawiam się jeszcze nad CA CXA 80 mk2

Prośba do Was o poradę w temacie jw.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, CA AZUR napisał:

Zastanawiam się jeszcze nad CA CXA 80 mk2

Miałem CXA81 z MA Silver 100 6g i było to specyficzne połączenie. Dźwięk szybki, precyzyjny, szczegółowy, z szeroką sceną, ale też zbyt jasny, twardy i suchy. Barwa nieciekawa. Ogólnie zarówno seria CXA, jak i nowsze Silvery lubią mieć za partnerów kolumny / wzmacniacze o soczystym i ocieplonym charakterze - odmiennym od ich własnej sygnatury. 

Edytowano przez Rafał S
Napisano
4 godziny temu, CA AZUR napisał:

A początku dsłuchiwałem głośniki w salonie na moim wzmacniaczu CA 851A, a kiedy pojechałem je kupić (używane)podczas zakupu były podłączone pod CA 640 no i szczęka mi opadła jaką scena i basem z dołu zagrały. 

Czyli dwa całkiem różne pomieszczenia? Akustyka będzie tu kluczowa, bo w barwie te wzmacniacze nie sa daleko od siebie.