Q21 Napisano Czwartek o 16:48 Napisano Czwartek o 16:48 Miałeś okazję porównać do K11 R2R może? Odpisz, cytując
tmnich Napisano Czwartek o 17:10 Napisano Czwartek o 17:10 21 minut temu, Q21 napisał: Miałeś okazję porównać do K11 R2R może? Nie, ponieważ się obraziłem na Fiio przez ich S15, który był praktycznie nieużywalny w styczniu 2025…. Mam porównanie do : Eversolo A8, A10 BS Node 2024 WiiM Ultra + topping d70 pro octo 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Czwartek o 18:11 Napisano Czwartek o 18:11 (edytowany) O fajnie. To może byś skrobnął jakieś małe porównanie do dac wyżej wymienionych sprzętów. Tak ogólnie, w czym K13 jest od nich lepszy lub gorszy. Edytowano Czwartek o 18:38 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
tmnich Napisano Czwartek o 18:33 Napisano Czwartek o 18:33 (edytowany) Ciężkie zadanie, ale jest szansa na sprawiedliwe porównanie 😉, ponieważ, zawsze na testy używam Apple Music i IPad Pro jako transport i oczywiście moje playlisty. W moim systemie A10 najlepiej zagrał, zajebisty soczysty bas🙂 Bardzo porównywalnie A8 z Fiio K13 R2R, potem topping. Co do kwestii tzw. opłacalności, wydaje mi się że systemy oparte na tanich, ale jednocześnie bardzo funkcjonalnych transportach np. Wiiim Ultra z DAC Fiio R2R mogą fajnie się sprzedać, ponieważ za tak małą cenę (około 3k za parę) otrzymujemy bardzo przyzwoitą jakość. Edytowano Czwartek o 18:50 przez tmnich Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Czwartek o 18:45 Napisano Czwartek o 18:45 @tmnich, super . Sam zastanawiam się czy nie dołożyć do swojego A8- uDAC Laiva. Ciekaw jestem czy to coś da na plus. Gdyby dodanie K13 dało plus było by sporo taniej, ale myślę że to nie jest oczywiste. Odpisz, cytując
tmnich Napisano Czwartek o 18:57 Napisano Czwartek o 18:57 (edytowany) 12 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: @tmnich, super . Sam zastanawiam się czy nie dołożyć do swojego A8- uDAC Laiva. Ciekaw jestem czy to coś da na plus. Gdyby dodanie K13 dało plus było by sporo taniej, ale myślę że to nie jest oczywiste. T8+ uDAC Laiva lub T8+Gustard R30 Edytowano Czwartek o 18:58 przez tmnich Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Czwartek o 19:14 Napisano Czwartek o 19:14 uDAC to jeszcze w dobrych pieniądzach można dostać. R30(najtaniej widziałem za 13080zł) to już koszt 3 czy 4 razy wyższy. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Czwartek o 19:26 Napisano Czwartek o 19:26 Widok na drabinkę - BEZCENNY! Miód na serce! Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 19:33 Napisano Czwartek o 19:33 Oprócz drabinki jest FPGA! Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Czwartek o 19:33 Napisano Czwartek o 19:33 42 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: A8- uDAC Laiva. Ciekaw jestem czy to coś da na plus. Tego nie wiem, Laiv to bardzo dużo marketingu. Ale jest R2R więc powinno być lepiej. Jeśli jednak chcesz za te same pieniądze coś naprawdę przyzwoicie zaprojektowanego, działającego i sprawdzonego z gwarancją ogromnej poprawy w stosunku do zintegrowanych przetworników to serdecznie polecam: https://www.audiophonics.fr/en/dac-without-volume/audio-gd-r-1-nos-r2r-discrete-dac-dsp-fpga-usb-amanero-hdmi-i2s32bit-384khz-dsd512-p-18074.html Teraz miałem w domu Atoll ST-300, tam jest zintegrowany DAC na dobrych kościach BB i Audio-gd go po prostu zmiażdżył. Nie wiem, czy mój DAC taki dobry, czy ten Atoll tak dramatycznie zły. Jedyna wada Audio-gd to 600 godzin wygrzewania, bo prosto z pudełka gra jak zepsuty. Natomiast czy K13 coś wniesie w stosunku do zintegrowanego przetwornika w A8... no tu bym się mocno zastanawiał. Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 19:48 Napisano Czwartek o 19:48 12 minut temu, il Dottore napisał: Jeśli jednak chcesz za te same pieniądze coś naprawdę przyzwoicie zaprojektowanego, działającego i sprawdzonego z gwarancją ogromnej poprawy w stosunku do zintegrowanych przetworników to serdecznie polecam Jest sporo dobrych DAC za 4-6k zł - Denafrips czy Laiv czy Gustard. Myślę, nawet jeśli różnią się minimalnie brzmieniem, to prezentują zbliżony poziom w najważniejszych dziedzinach. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Czwartek o 19:51 Napisano Czwartek o 19:51 @il Dottore dzięki za radę, ale dla mnie uDAC to nie tylko marketing, a swojej cenie świetny sprawdzony dac. Co do K13 mam podobne do Ciebie zdanie, ciekaw jestem co napisze @tmnich. Cenowo ten Audio GD R1 też jest ciekawy, ale skłaniam się w stronę uDACa. Odpisz, cytując
tmnich Napisano Czwartek o 19:58 Napisano Czwartek o 19:58 (edytowany) 8 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Co do K13 mam podobne do Ciebie zdanie, ciekaw jestem co napisze @tmnich. Dla mnie w tej cenie to hit. Fiio Control, też daje radę. Edytowano Czwartek o 20:00 przez tmnich Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 20:05 Napisano Czwartek o 20:05 A to jest "prawdziwy" DAC (do dużego audio) czy taki pod np. smarkfona i słuchawki?? Odpisz, cytując
tmnich Napisano Czwartek o 20:12 Napisano Czwartek o 20:12 (edytowany) 8 minut temu, Tweeter2016 napisał: A to jest "prawdziwy" DAC (do dużego audio) czy taki pod np. smarkfona i słuchawki?? W obu funkcjach się sprawdzi 🙂 https://www.fiio.com/k13r2r Edytowano Czwartek o 20:14 przez tmnich 2 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Czwartek o 22:22 Napisano Czwartek o 22:22 2 godziny temu, Tweeter2016 napisał: enafrips czy Laiv czy Gustard. Laiv kosztuje 3000€, Audio-gd nawet nie 1000. Gucio R30 też 3000. To już jest bardzo zaawansowany sprzęt. 2 godziny temu, tmnich napisał: W obu funkcjach się sprawdzi Też tak sądzę. Z zachowaniem proporcji cenowych. 2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: skłaniam się w stronę uDACa. Porównaj bebechy: LAIV Audio-gd R1 NOS Tu drabinki: 2 piętra drabinek - po 4 na kanał. W tych pieniądzach nie muszę tłumaczyć... Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Piątek o 07:21 Napisano Piątek o 07:21 A jak w tym Fiio z zasilaniem? Też potrzebuje osobnego zasilacza liniowego jak k11 czy jest porządne seryjnie?? Odpisz, cytując
tmnich Napisano Piątek o 07:32 Napisano Piątek o 07:32 (edytowany) 13 minut temu, Artur Charicki napisał: A jak w tym Fiio z zasilaniem? Też potrzebuje osobnego zasilacza liniowego jak k11 czy jest porządne seryjnie?? Producent twierdzi, ze seryjny impulsowy zasilacz został poprawiony. Masz tez możliwość użycia zewnętrznego zasilacza. Edytowano Piątek o 07:34 przez tmnich Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Piątek o 08:35 Napisano Piątek o 08:35 10 godzin temu, il Dottore napisał: Laiv kosztuje 3000€, Audio-gd nawet nie 1000. Gucio R30 też 3000. To już jest bardzo zaawansowany sprzęt. Też tak sądzę. Z zachowaniem proporcji cenowych. Porównaj bebechy: LAIV Audio-gd R1 NOS Tu drabinki: 2 piętra drabinek - po 4 na kanał. W tych pieniądzach nie muszę tłumaczyć... Mnie chodziło o UDAC Laiva co kosztuje 969dolarow po rejstracji u producenta, a więc mniej niż GD. No i jego zdjęcie wstawiłeś a nie tego za 3000euro.Ja się nie patrze na bebechy, grunt że gra świetnie od początku, lepsze to niż by sie wygrzewal do mojej smierci. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 17:15 Napisano Piątek o 17:15 8 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: lepsze to niż by sie wygrzewal do mojej smierci. Pełna zgoda - czas wygrzewania jest absolutnie niedorzeczny. I najgorsze, że: 1/ to nie jest wymysł 2/ dotyczy to wielu współczesnych konstrukcji, np. to samo jest z Holo Audio. 8 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Ja się nie patrze na bebechy Jakieś tam wnioski można jednak z tych bebechów wyciągnąć. 2 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano Piątek o 18:02 Napisano Piątek o 18:02 Cholera jestem ciekaw tego FiiO K13 R2R....Jest do tego DAC-a fajny wzmacniacz od FiiO, jakby to zagrało lepiej od WiiM Ultra Amp czy Sabaja A30A to bym się skusił na ten set. Jeszcze są (o czym nie wiedziałem) modele K15 i K17: FiiO K15 Desktop DAC AMP Wzmacniacz słuchawkowy z podwójnym AK4497S, oraz FiiO K17 Desktop z AK4191 podwójnym DAC AK4499EX. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Piątek o 19:05 Autor Napisano Piątek o 19:05 Jak pisałem mam już Fiio k11 r2r do słuchawek beyerdynamic. Jest świetnie. Dziś do jednego systemu zamówiłem po wielu interesujących testach DAC Topping e70 velvet. Jedyny cel , do odsłuchu koncertów z blu ray ponieważ już nie dawałem rady z kością Fiio D03K. Oczekuję na zdecydowaną poprawę dźwięku przy oglądaniu koncertów. W niedalekiej przyszłości, drugi główny system. I tutaj będzie streamer plus dac, myślę o volumio rivo plus wraz z uDac choc korci mnie ten wiim ultra z osobnym DAC. Dodatkowo cały czas rozważam Chord qutest Odpisz, cytując
Recommended Posts