Skocz do zawartości

Nowy DAC/AMP od Fiio K13 R2R - pierwsze testy, porównania, opinie

Recommended Posts

Napisano

Sekunda to nie dużo, ale dobre ucho wychwyci femtosekundowe opóźnienia.

Bardzo jestem ciekaw tego DAC-a (szczególnie w porównaniu z Topping D70), bo jest R2R, jest nie drogi i fajnie wygląda.

Na forum kilka osób już go pewnie ma, ale nie wychylają się za bardzo z recenzjami.

Napisano
4 godziny temu, Tweeter2016 napisał:

Na forum kilka osób już go pewnie ma, ale nie wychylają się za bardzo z recenzjami.

Tu nie ma się za bardzo czym podniecać, gra muzykalnie, który w połączeniu z WiiM Ultra jako transport jest hitem.

Napisano
3 minuty temu, tmnich napisał:

Tu nie ma się za bardzo czym podniecać, gra muzykalnie, który w połączeniu z WiiM Ultra jako transport jest hitem.

Jak klocek za 10k czy droższy gra dobrze, to jest fajnie, ale chyba jeszcze większa jest radocha jak dobrze brzmi coś za nieduże pieniądze, a więc dostępne dla szerszego grona.

Rewelacji się po nim nie spodziewam, ale jakby był wyraźnie lepszy np. od Toppinga D70, to go łykam,

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, Tweeter2016 napisał:

Jak klocek za 10k czy droższy gra dobrze, to jest fajnie

Tak oczywiste to nie jest. Miałem Eversolo A8, A10.

Mam porównanie z D70 Pro Octo i moim zdaniem K13 R2R gra bardzo podobnie ze wskazaniem na Fiio.

Edytowano przez tmnich
Napisano
19 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Sekunda to nie dużo, ale dobre ucho wychwyci femtosekundowe opóźnienia.

Głównie miałem kwestie barwowe na myśli :P Ale myślę, że na dniach będziemy mogli napisać więcej :)