Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Myślmy, jak pomóc Adamowi. Jakie kolumny zachowają zalety ATC, a nie będą miały ich wad?  W skrócie: szukamy idealnego monitorka. To co ma kupić?

PS Ja widzę dwie możliwości: QLN One albo Q Acoustics Concept 300.  Howgh.

Edytowano przez Kraft
Napisano

Panowie, niech każdy sam dla siebie wybiera. Nikt tu nie ma od początku jednych paczek, jednego wzmaka itd. i zapewniam, że do końca swojego życia jeszcze zdąży zmienić to co ma teraz nawet jak teraz „wie”, że to już sprzęt/brzmienie „na zawsze”. No nie jest tak? No jest. :) 

Napisano

Trochę rozumiem te miny, które Adam robi przy słuchaniu KEF-ów.  Też bym nie powiedział, że są jakoś szczególnie muzykalne, zjawiskowe, że mają to Coś. Problem w tym, że grają lepiej od tych kolumn, które to mają;).

Napisano
20 minut temu, Kraft napisał:

Myślmy, jak pomóc Adamowi. 

Od dawna radzę Adamowi, żeby zaczął od przyzwoitego źródła. Postęp nie będzie wielki, ale każdy piec i paczki zagrają lepiej karmione czystszym sygnałem. W rezultacie łatwiej będzie wyłapać różnice między nimi.

Napisano

A ja wiedziałem że będzie foch 😁

Jak dla mnie to dobrze, żeby @kaczadupa nic szybko nie znalazł, bo testów nowych monitorów jak na lekarstwo, a tu jest ciekawie, dzieje się, a do tego autor pisze barwnie, nabierając coraz bardziej recenzenckiej swady.

Napisano (edytowany)

Tak ale bez ustrojów i chyba tylko z Nait 50. Ogólnie to producenci maluchów muszą zakasać rękawy  bo nie bardzo jest już co wystawić przeciw ATC. Małe Prophecy 1, mały Spendor Classic i mały Harbeth. Pomijam małe monitory za setki tysięcy złotych. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
19 minut temu, kaczadupa napisał:

Tak ale bez ustrojów i chyba tylko z Nait 50. Ogólnie to producenci maluchów muszą zakasać rękawy  bo nie bardzo jest już co wystawić przeciw ATC. Małe Prophecy 1, mały Spendor Classic i mały Harbeth. Pomijam małe monitory za setki tysięcy złotych. 

https://audioplaza.pl/products/41018-wilson-audio-tunetot-kolumny-podstawkowe-salon-poznan-wroclaw?gad_source=1&gad_campaignid=21831757149&gbraid=0AAAAA9u-acCflro4JegjKrwc3UTL_8fqH&gclid=Cj0KCQiA6NTJBhDEARIsAB7QHD3nQqnhJFZZXKgr9kNm6mRQTCvQK8RoUDZETpX_FBFnuWcA7G39h9caAjYkEALw_wcB

Może coś takiego 🙂?