Nowy75 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Jacch napisał: Mylisz się, tytuł wątku jest ogólny, ogólnie "WSH 805" nie tylko o jego dźwięku Myślę, że kolega @kaczadupa myślał głównie o graniu, cenę traktując drugorzędnie. Może się wypowie i nas pogodzi 😁. A tak z ciekawości @Jacch kupiłbyś 805-kę ,gdyby grała dobrze,tzn.tak jak lubisz? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Nowy75 napisał: Myślę, że kolega @kaczadupa myślał głównie o graniu, cenę traktując drugorzędnie Potwierdzam a teraz podajcie sobie dłoń na znak pokoju. 2 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Nowy75 napisał: Myślę, że kolega @kaczadupa myślał głównie o graniu, cenę traktując drugorzędnie. Może się wypowie i nas pogodzi 😁. A tak z ciekawości @Jacch kupiłbyś 805-kę ,gdyby grała dobrze,tzn.tak jak lubisz? Już pisałem nt. musiałaby zagrać ja wzmak za 30-40 koła, wtedy dla mnie to ma sens. Poza tym miałem poprzedni wzm Supernait 2+zasilacz i myslę (recenzje w prasie audio), że to lepiej grało od tej Unitry 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Potwierdzam a teraz podajcie sobie dłoń na znak pokoju. Pokój nastał mozna pisac o sprzecie i muzyce Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @Jacch trochę to dziwne,że wymagasz od UNITRY by grała lepiej niż koszuje,chyba że brzmienie na rekompensować markę 😁 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 34 minuty temu, Nowy75 napisał: @Jacch trochę to dziwne,że wymagasz od UNITRY by grała lepiej niż koszuje,chyba że brzmienie na rekompensować markę 😁 Dokładnie, juz o tym pisałem. To nie jest mój wymysł, bo tak robili inni, nawet Yamaha, która jest i była bardziej znana w świecie audio. Często coś tam zmieniam i nie będę brał Unitry przy odsprzedaży której stracę kupę pieniędzy. Chyba że to ma być wybór ostateczny, tyle że ja takich wyborów miałem już kilka 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @Jacch taka argumentacja jest do przyjęcia 😁 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Tak ogólnie, to argumentacja przy kupnie klocków audio jest trochę inna niż np. auta czy TV. Auto kupimy nowe i po 5 latach jak straci na wartości 50% trudno-życie😉. TV po 5 latach to najwyżej możemy dać do pokoju dzieciaków bo nikt tago nie kupi za 50%🤣 a wzmacniacz czy kolumny jak miałbym stracić 50% przy odsprzedaży.... 🙈🙈🙈, nigdy. Albo kupię taki co nie straci na wartości albo niech się kurzy na strychu jak chętnych nie będzie. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu No to skupmy się na graniu,bo jak wpleciemy jeszcze odsprzedaż to marka leży 😁 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Przykro mi ale mnie nie przekonałeś. A co Cię bardziej pociąga w 605? Recenzje czy niższa cena? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Moim zdaniem bardziej pod monitorki (jakie tam ostatecznie wybiorę lub nie) odpowiedni jest WSH 605. Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Marlin Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 4 godziny temu, Adamo666 napisał: Byłem na odsłuchu Unitry Wsh-805 z kolumnami ZGZ-802. Jako źródło służył gramofon unitry 801 Edmund. Za takie pieniądze spodziewałem się lepszego grania - moim zdaniem dźwiękowi brakowało dynamiki, wypełnienia. I to jest w końcu jakiś konkret! Nie na obronę Unitry, ale tak obok jeszcze refleksja - ile osób z nas tutaj ma zestaw tak skompletowany, że od kolumn przez wzmaka po źródło tej samej firmy? Może poszczególne elementy lepiej by zagrały w innym towarzystwie? I nie jest to na obronę Unitry [raczej ktoś może użyć tego argumentu przeciw], bo przynajmniej teoretycznie powinno to być tak stworzone, żeby ze sobą wszystkie te elementy grały idealnie. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Moim zdaniem bardziej pod monitorki (jakie tam ostatecznie wybiorę lub nie) odpowiedni jest WSH 605. W jakim sensie bardziej pod monitor ki.... moc? Im więcej dobrego tym lepiej. Teoretycznie droższy powinienem też zagrać lepiej. Czyli jednak cena? To nie krytyka, sam bym tyle nie dał, ale ja nie szukam nowego . Mam mojego Sansui już chyba 8 lat i zmian nie planuje. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 28 minut temu Autor Napisano 28 minut temu Panie, przeca Twój piec tak samo mocno rozgrzewa audiofilów jak Unitra. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu 32 minuty temu, Marlin napisał: Może poszczególne elementy lepiej by zagrały w innym towarzystwie? Też tak pomyślałem. Z dwojga jakoś bardziej wierzę w ten wzmacniacz niż kolumny. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu Ja to wszystko mam stare graty, oprócz AkustyK RD12.... można podpatrzeć poniżej. 😉😀 Ale wszystko używki. Nic nowego z salonu nie kupiłem jakieś 10lat.😀 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu 1 minutę temu, Rafał S napisał: Też tak pomyślałem. Z dwojga jakoś bardziej wierzę w ten wzmacniacz niż kolumny. Bo może jest taka sytuacja, że tam ten wzmacniacz jest tylko czymś co się wyróżnia, a reszta trochę na "siłę" dołożona, żeby jako producent mieć pełny wachlarz produktów. I tu największa lampka mi się zapala, bo ciężko mi sobie wyobrazić, żeby nagle grupa inżynierów została specjalistami od wzmacniaczy, gramofonów i kolumn, o kablach nie wspominam, bo to najmniejsza filozofia. i stąd to wszystko razem może grać tak, a nie inaczej. Nie należę do hejterów Unitry, ale obiektywnie patrząc np. na odtwarzacz CD, jego cenę i zaglądając do środka, to nie. Nie kupiłbym tego urządzenia. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 18 minut temu Napisano 18 minut temu 2 minuty temu, misiekx napisał: AkustyK RD12 Swoją drogą - ciekawe kolumny. Konkurencja liczy sobie dużo więcej za podłogówki na Revelatorach i Illuminatorach (zakładam, że te 10 tys. to cena za parę, a nie sztukę ). Grają na miarę wkładu technicznego i renomy konstruktora? Odpisz, cytując
misiekx Napisano 11 minut temu Napisano 11 minut temu 2 minuty temu, Rafał S napisał: Swoją drogą - ciekawe kolumny. Konkurencja liczy sobie dużo więcej za podłogówki na Revelatorach i Illuminatorach (zakładam, że te 10 tys. to cena za parę, a nie sztukę ). Grają na miarę wkładu technicznego i renomy konstruktora? Cena za parę, ale jak wspomniałem wcześniej kupiłem też używane. Czyli cena była inna 😉. A jak grają, hmmmm ja jestem zadowolony, nie będę chwalić bo są moje i tak głupio pisać achy i ochy. Bas bardzo zróżnicowany, średnica raczej miła dla ucha a wysokie nie natarczywe. Ale wszystko zależy od reszty toru, pomieszczenia i gustu, preferencji. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 minut temu Autor Napisano 8 minut temu 7 minut temu, Marlin napisał: bo ciężko mi sobie wyobrazić, żeby nagle grupa inżynierów została specjalistami od wzmacniaczy, gramofonów i kolumn W innych krajach potrafią się stać specjalistami to i u nas mogą. 14 minut temu, misiekx napisał: Albo i lepiej 🤣🤣🤣 Za 40 lat ( jak nie nastąpi żaden kataklizm po drodze ) na forum na naszym miejscu będą pisać obecni 20 latkowie grając na WSH 805 i 605. Mało tego, będą pisali, że nigdy ich nie zmienią bo takie dobre są. Odpisz, cytując
Recommended Posts