Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, że względu na ograniczenie miejsca muszę zmienić sprzęt. 

Obecnie posiadam Yamaha V475 i 5 głośników Taga Tav-606S v3

Potrzebuje mniejszych głośnikow i wybór padł na Elac Uni-Fi 2.0 UB52.

Do tego ampli, który również na być mniejszy. 

I zastanawiam się czy wybrac Wiim Amp czy Wiim Vibelink Amp.

Dodam, że posiadam Wiim mini.

Sprzęt głównie sporify i radio internetowe.

Z góry dziękuję za porady.

Napisano
52 minuty temu, blaze85 napisał:

Witam, że względu na ograniczenie miejsca muszę zmienić sprzęt. 

Obecnie posiadam Yamaha V475 i 5 głośników Taga Tav-606S v3

Potrzebuje mniejszych głośnikow i wybór padł na Elac Uni-Fi 2.0 UB52.

Do tego ampli, który również na być mniejszy. 

I zastanawiam się czy wybrac Wiim Amp czy Wiim Vibelink Amp.

Dodam, że posiadam Wiim mini.

Sprzęt głównie sporify i radio internetowe.

Z góry dziękuję za porady.

Cześć

Im lepszy wzmacniacz zastosujesz do tych głośników, tym lepszy efekt uzyskasz. Z naszej strony proponuję zwrócić uwagę na Bluesound Powernode

Wszystko w jednym, wydajny wzmacniacz, mała obudowa, rozsądna cena ;)

https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-powernode-2021.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[PMAX] Brand&utm_id=23046519358&utm_term=&utm_content=&utm_source_platform=Google+Ads&gad_source=1&gad_campaignid=23046520699&gbraid=0AAAAAD3sgsHwznjLhnCv59jth_Y_1k5xQ&gclid=CjwKCAjwgeLHBhBuEiwAL5gNEVFrqEtKB_f0N-hG4n6cAhETfLfJoU1qAsTmOBjvBq19EQWqbsVgJxoCcIIQAvD_BwE

powernode_blk_3-4-top_2.png

Napisano
13 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Tylko cena w porównaniu do Wiim x2 😃

Wiim Vibelink jest mocniejszy niż Wiim Amp dlatego moje pytanie dotyczy bardziej wyboru między tymi dwoma urządzeniami. 

WiiM Amp zapewnia ciągłą moc 60 W na kanał przy obciążeniu 8 omów lub 120 W na kanał przy obciążeniu 4 omów

WiiM Vibelink Amp ma moc 100 W na kanał przy obciążeniu 8 omów i 200 W na kanał przy obciążeniu 4 omów.

Napisano
25 minut temu, blaze85 napisał:

Tylko cena w porównaniu do Wiim x2 😃

Wiim Vibelink jest mocniejszy niż Wiim Amp dlatego moje pytanie dotyczy bardziej wyboru między tymi dwoma urządzeniami. 

WiiM Amp zapewnia ciągłą moc 60 W na kanał przy obciążeniu 8 omów lub 120 W na kanał przy obciążeniu 4 omów

WiiM Vibelink Amp ma moc 100 W na kanał przy obciążeniu 8 omów i 200 W na kanał przy obciążeniu 4 omów.

Na papierze wygląda to ciekawie, ale jak jest w praktyce? Nie wiem osobiście, nie wypowiem się. Ale warto żeby ktoś z użytkowników napisał, że jest ta "para".

Napisano
1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Na papierze wygląda to ciekawie, ale jak jest w praktyce? Nie wiem osobiście, nie wypowiem się. Ale warto żeby ktoś z użytkowników napisał, że jest ta "para".

Te co są podane wyżej w praktyce to ten sam poziom co Powernode, ale już Wiim Amp Ultra to lepsze granie od Powernode. Tylko tam jest jeszcze problem z brakiem Air Play 2, ale nie każdy to potrzebuje.

Napisano

Zapytam jeszcze o głośniki. 

Taga która mam teraz, według mnie ma fajny ciepły bas. Tylko, że to są kolumny podłogowe. Czy w takich mniejszych, ten bas będzie podobny? A może te które wybrałem nie zagrają tak dobrze?

Napisano

Nie będzie takiego samego basu, ale tu też dużo zależy od pomieszczenia. Z fajnym dołem są np. KEF Q3 Meta, Dali Oberon 3. 

W kwestii wzmacniacza, skoro masz WiiMa Mini, to szedłbym w Vibelinka ;) 

Napisano

Trochę poczytałem i chyba faktycznie szukam samego wzmacniacza. 

Zastanawiam się nad: 

1. Wiim Vibelink Amp 

2. SMSL AO300

3. Loxjie A40

4. SMSL RAW-HA1

Co najlepiej wybrać z tej czwórki? 

A może jeszcze coś innego? 

Zdecyduje się raczej podłączyć sprzęt pod Tv więc niezbędne staje się HDMI Arc, a wtedy do wyboru już tylko 3 lub 4.

Napisano (edytowany)

Pozycje 2,3 i 4 to ten sam układ infineon, ta sama moc itp. Loxjie posiada dodatkowo przedwzmacniacz gramofonowy a tak to różnice są wizualne.  Co do hdmi to nie powiem jak działa bo nie używam ale ao300 ma napisane przy porcie hdmi arc. A i ważna rzecz przynajmniej dla mnie. Smsle posiadają tryb SDB w eq i robi on robotę jeśli lubisz wieczorne ciche odsłuchy. 

Edytowano przez Artur Charicki