Oszko Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Cześć, Głupie pytanie z natury lepiej zapytać niż udawać, że się wie i odpowiedzi typu ile fachowców tyle opinii . Co lepsze, Copland CSA150 czy Primare l35? A może zaprosicie innych fighterów w tej kategorii wagowej do ringu? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 3 godziny temu, Oszko napisał: Co lepsze, Copland CSA150 czy Primare l35? To raczej propozycje dla różnych odbiorców i być może też do różnych kolumn. Klasa AB z lampką w pre kontra klasa D z impulsowym zasilaniem. Więc porównujemy nie tylko konkretne modele, ale też klasyczne podejście z nowoczesnym. Miałem okazję słuchać kiedyś CSA 100, który przypadł mi do gustu. Sądząc po opisach, CSA 150 mógłby spodobać mi się jeszcze bardziej. W ciemno głosuję więc na niego - po części z powodów "romantycznych" i ze względu na budowę pokrewną do mojego Pathosa. (Chociaż nie mam złudzeń: jeśli chodzi o separację instrumentów i kontrolę niskich tonów Primare najprawdopodobniej będzie górą.) 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dokładnie. To inne granie. Mimo że i tak Primare należy do elektorniki nie grającej dokładnie i ultra anlitycznie i ma nutke ciepła to jednak są to dwa róznie brzmiące systemy. Pytanie w która strone chcesz iść. Jakie masz kolumny do tego? Odpisz, cytując
Oszko Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 7 godzin temu, Rafał S napisał: To raczej propozycje dla różnych odbiorców i być może też do różnych kolumn. Klasa AB z lampką w pre kontra klasa D z impulsowym zasilaniem. Więc porównujemy nie tylko konkretne modele, ale też klasyczne podejście z nowoczesnym. Miałem okazję słuchać kiedyś CSA 100, który przypadł mi do gustu. Sądząc po opisach, CSA 150 mógłby spodobać mi się jeszcze bardziej. W ciemno głosuję więc na niego - po części z powodów "romantycznych" i ze względu na budowę pokrewną do mojego Pathosa. (Chociaż nie mam złudzeń: jeśli chodzi o separację instrumentów i kontrolę niskich tonów Primare najprawdopodobniej będzie górą.) Czyli nie słuchałeś Primare w przeciwieństwie do Coplanda? 24 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Dokładnie. To inne granie. Mimo że i tak Primare należy do elektorniki nie grającej dokładnie i ultra anlitycznie i ma nutke ciepła to jednak są to dwa róznie brzmiące systemy. Pytanie w która strone chcesz iść. Jakie masz kolumny do tego? Z kolumnami temat jest otwarty. Czyli Copland będzie starał się dźwięk lekko ocieplić, zaokrąglić nadać mu charakterystyczną barwę i co za tym idzie da szansę tym gorszym realizacją a Primare będzie raczej bezwzględny w tej kwestii i neutralny, jednak również podkreśli swóje jakieś tam "ja"? A może rozważanie na tym poziomie nie mają sensu i są jak gadanie ślepego o kolorach biorąc pod uwagę to co wniosą jeszcze kolumny? Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 19 minut temu, Oszko napisał: Czyli nie słuchałeś Primare w przeciwieństwie do Coplanda? A gdyby kolega @Rafał S nawet słuchał tego Primare to co by to dla Ciebie zmieniało? Obiektywnie ,to już napisano,to dwie różne technicznie konstrukcje, które mogą zagrać odmiennie. Mają też cechy wspólne,zaprojektowane na północy,solidne wykonanie. Primare ładnie wygląda na żywo jeśli to ma znaczenie😁. Podpowiedz kolegom,gdzie i czym to ma grać, będzie łatwiej zorganizować pojedynek. Odpisz, cytując
Oszko Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Problem w tym, że nie wiadomo z czym zagra a co do kwestii urody to Primare na pewno ładnie nie wygląda w zasadzie to aspekt estetyczny, który raczej odpycha a nie przyciąga. Copland w tej kategorii ewidentnie wygrywa chociaż wygląda jak podręczny sejf w sumie taki tani nie jest i jest to jakaś tam forma lokaty . Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie znam dokładnie cen używek,ale oba są sprzętem przyzwoitym i jako takie mogą być korzystniej odsprzedawane. Co do wyglądu to nie chodzi mi o dizajn ,tylko o odbiór na żywo. Widziałem na półce na tle gratów Arcama,Onkyo i Advance Acoustics, i aż kłuł w oczy prezencją premium. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Oszko napisał: Czyli nie słuchałeś Primare w przeciwieństwie do Coplanda? Niestety nie. Miałem w domu na testach jedną integrę w klasie D i jedną końcówkę mocy. (Z tych dwu końcówka mocy bardziej mi się podobała, bo podpiąłem ją do A-klasowego pre.) Nic z Primare. Copland może wymagać starannie dobranego toru (szczególnie kolumn, choć nie tylko) natomiast jak już się to zrobi, to powinien oczarować. CSA 100 z Proakami naprawdę robił wrażenie. Odpisz, cytując
Oszko Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 47 minut temu, Nowy75 napisał: Nie znam dokładnie cen używek,ale oba są sprzętem przyzwoitym i jako takie mogą być korzystniej odsprzedawane. Co do wyglądu to nie chodzi mi o dizajn ,tylko o odbiór na żywo. Widziałem na półce na tle gratów Arcama,Onkyo i Advance Acoustics, i aż kłuł w oczy prezencją premium. Prawdopodobnie na 100 losowych osób zapytanych o to czy Primare jest ładne, 80% by zaprzeczyło a z grona tych, dla których sprzęt audio ma większe znaczenie, może tylko 65%. Prezentacja premium to raczej nic nie mówiące określenie, wykorzystywane na potrzeby marketingowe i często wykorzystywane do sztucznego zawyżania cen. Tak jak Hi-end nie wiadomo gdzie się zaczyny, łatwiej chyba określić gdzie się kończy - ludzka wyobraźnia nie zna granic . Używany sprzęt, niejednokrotnie jeszcze w okresie gwarancji sprzedaje się na poziomie 60% swojej ceny i jeżeli to ma być przyzwoita cena to wszyscy jesteśmy bardzo przyzwoici, ale musimy dbać o tych, którzy kupują nowe . A jeżeli chodzi o "dizajn" i odbiór na żywo to chyba jest tak jak z tymi randkami w necie. Na zdjęciu dziewczę śliczne i urocza a na żywo: Co ja robię tu? Mam nadzieję, że nie ma tutaj kobiet, nie jestem szowinistą i żeby nie było to samo tyczy się drugiej strony Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Oszko napisał: wygląda jak podręczny sejf Odpisz, cytując
Recommended Posts