Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jak włożyć banany czy jest tylko opcja przewód ?wymieniłem kabel na pełną miedź i gra to inaczej prawda jest że kable zmieniają dźwięk jest dużo lepiej i to nie odczucie subiektywne a obiektywne .jak wyjąć te zaślepki tylko rozwiercanie wchodzi w grę?

Napisano (edytowany)

Yamaha rozdziewiczona .jestem w szoku dźwięku po zmianie kabli tamten ujemny miał srebrny czyli al chyba a ty beztlenowa miedź.moze być srebrny przewód miedziowy? W kolorze srebra?wkręt i neonówka i wycięcie 

IMG20251105154525.jpg

Edytowano przez mike8585
Napisano

Niestety dysleksja dysgrafia dysortografia nie widzę przecinków składni ale że ta ściśle super😉co do audio.to mój pierwszy zestaw i same nowości ale brzmi to zacnie .sorki że pisownię nie jestem pijany .w rafinerii jestem inz procesu a na leworęcznego Michała każdy oko przymyka .Myślę że nie tylko ja mam problem z tymi bananami ,czytałem stary wątek.to niby to rozwiercali😁

Napisano

Dzięki teraz pytanie jeśli chodzi o spl to ja chyba głuchy jestem ,pylony są słabsze od power audio Panasonic akx 710 fake że dźwięk to inna liga ale chciałbym mocniejsze głośniki nie rozumiem ludzi którzy uważają że 30m2 i spoko ja mam 8 M2 i brakuje mocy ,wiadomo że nie kręcę na max bo Spale to nie zestaw spasowany jakie mocne kolory limby do Yamahy as700 pylony jakość mają ale to nie przenosi ścian .wiem że power audio to syf jakość na eporownywalnie gorsza słuchałem Sony xshape3d to jakby ktoś kolumnę we wiadro włożył ale 115 db daje a są mocniejsze jak w płucach czUjesz to jest to .Jak odpalam kompresor z silnikiem 2MW to jest takie bum że powietrze ciężko złapać a wiadomo silniki eletrycBe można chwilowo przeciążac więc na starcie jest pewne 4-5MW

Napisano
1 godzinę temu, mike8585 napisał:

jeśli chodzi o spl to ja chyba głuchy jestem ,

Jest taki parametr zwany "skutecznością" i to od niej w głównej mierze zależy, jaki poziom SPL uzyskamy. Co nie znaczy, że te z niższą skutecznością są w jakimś stopniu gorsze. 

Pomijam już fakt, że porównujesz Pylon-y plus Yamahę z serii as do "Sony xshape3d" czy "Panasonic akx 710" 🫣

pylony są słabsze od power audio Panasonic akx 710 fake że dźwięk to inna liga ale chciałbym mocniejsze głośniki

115 db daje a są mocniejsze jak w płucach czUjesz to jest to

Myślę że raczej powinieneś się zainteresować kolumnami np. Klipsch - są to skuteczniejsze kolumny niż wiekszość na rynku

Napisano (edytowany)

Nie zamieniłbym nigdy ale spl jest większe czy tamtych pseudo audio a power audio jest bas ale nie schodzi wszystko suche bez wyrazu nie ma podane nic pasmo przenoszenia to gówno ale zrobi większy spl

Edytowano przez mike8585