majkel74 Napisano wczoraj o 16:30 Napisano wczoraj o 16:30 To na dole to po chińsku. Od Planety. „Jak napiszesz źle, nie zwrócimy kaucji”. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 16:41 Autor Napisano wczoraj o 16:41 (edytowany) Głośniki załatwił Salon Audio Format Wawa. Razem dzielnie o nie walczyliśmy, nie było łatwo bo chętnych nie brakuje. Do Planety Dźwięku nawiązałem z racji posiadania ATC SCM 7. To będzie starcie dwóch legend brytyjskiego, monitorowego grania. Na żywo ocznie 1:0 dla ATC. Edytowano wczoraj o 16:41 przez kaczadupa Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 16:52 Napisano wczoraj o 16:52 Test opukiwania obudowy? Działa patent z kanapkową obudową? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 16:54 Autor Napisano wczoraj o 16:54 Sprawdzę jak wrócę ze spaceru. Stosunkowo ciężkie a to już coś. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 17:00 Napisano wczoraj o 17:00 Jak ze spaceru wrócisz … zaczyna się 😁 4 Odpisz, cytując
misiekx Napisano wczoraj o 18:23 Napisano wczoraj o 18:23 1 godzinę temu, majkel74 napisał: Jak ze spaceru wrócisz … zaczyna się 😁 🤣🤣🤣👍👍👍 Potem kolacja i pójdzie spać. A rano jeszcze do pracy🙈 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 18:45 Napisano wczoraj o 18:45 Mówiłem, że przed 20-tą raczej się niczego nie dowiemy. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu (edytowany) Bardzo pierwsze wrażenie z gwiazdą od Naima (Uniti Star). Zdecydowanie w stronę ciepła i nasycenia. Zarazem całkiem dynamiczne, spójne i ciepłe, z zaskakująco dobrym wypełnieniem! jak na swój rozmiar. To nie jest suche granie, to nie jest rozjaśnione granie, to nie jest krzykliwe granie. Bardzo przyjemne, organiczne, ciepłe ale i z całkiem dynamicznym, rytmicznym basem. Góra dawkowana optymalnie, w punkt. Nie są najszybsze (małe PMC i ATC są szybsze, chociaż ta szybkość może wynikać z mniejszego dźwięku/mniejszego wypełnienia). Bardzo przyjemne granie, będą się podobały. Wokal z Harbeth M30.3 XD2 to nadal inny, lepszy świat. Ogólnie nie ma lipy! Poproszę wersję w wykończeniu matowym. Edytowano 22 godziny temu przez kaczadupa 5 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Jest orzech na wysoki połysk, dla mnie bomba. W macie była ostatnia wersja Classic i wyglądała surowo i … studyjnie. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Wokal z Harbeth M30.3 XD2 to nadal inny, lepszy świat. 1. M30.3 XD2 z 605-tką lub czymś podobnie neutralnym i szybkim, może też jeszcze bardziej dynamicznym. 2. D2R z Aethosem, SN3 lub czymś innym po gęstszej / cieplejszej stronie. Można spróbować hybrydy (Pathos, Copland itp.), choć to już raczej kombinacja nie dla Ciebie. 3. 3/1 ze "słonecznym", ale nie sterylnym wzmacniaczem o dobrej kontroli i różnicowaniu dołu. Sprawdzić te 3 kombinacje (najlepiej w takiej kolejności), wybrać jedną z nich i można zamknąć temat. Po tym, czego już próbowałeś maluchy zawsze pozostawią pewien niedosyt. A sam się przekonałeś, że większe paczki wcale się u Ciebie nie duszą (być może dzięki poprawie akustyki pokoju). Edytowano 21 godzin temu przez Rafał S Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu No cóż, tym razem szybko wiem, że to nie moje granie. Niestety nie padłem na kolana, bywa. 3 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Są zwolennicy i takiego brzmienia . Są i zwolennicy brzmienia podstawowych Klipsch serii R Masz już swoje preferencje i te głośniki nie mieszczą się w tych ,, widełkach ,, Trudno , aby wszystko brzmiało jak ATC Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 19 minut temu, kaczadupa napisał: to nie moje granie Chyba nikt nie oczekiwał, że wyprą ATC, ale Twoja wstępna relacja była jednak pozytywna. Co się stało? Sprawdziłeś ze wszystkimi 4 wzmacniaczami, czy też było tak słabo, że odechciało Ci się testować? Edytowano 3 godziny temu przez Rafał S Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Sprawdzone Rafał. Dla mnie coś jest nie tak ze średnicą, wokalom brakuje ekspresji, są jakoś „przygaszone”. Mam wrażenie, że słucham muzyki z założonymi na głowę trzema zimowymi czapkami. Całość taka ciepła, leniwa, bez ekspresji na zgaszonej średnicy. Może pokój, może gust. Jednak innym bardzo się ich brzmienie podoba. Ja mam temat wyjaśniony. Może po Harbeth i Spendor trochę za bardzo rozsmakowałem się w delicjach. Pakować. Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa 3 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Po ich technicznym wyglądzie spodziewałem się opisu innego brzmienia. Czyli też nie dla mnie. A Usherów S-520 miałeś okazję słuchać? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Usher SD 500 znam. Godziwe granie ale na większy niż mój metraż. 1 minutę temu, Kraft napisał: Po ich technicznym wyglądzie spodziewałem się opisu innego brzmienia Podstawa to sprawdzić osobiście. Może dla Ciebie to będzie coś wyjątkowego, bardzo wyrafinowanego itp. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Usher SD 500 znam. Godziwe granie ale na większy niż mój metraż. Tam są chyba zupełnie inne przetworniki. A kanapkową obudowę usłyszałeś w AE? Było tak jakoś przyjemniej? Edytowano 3 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując
lpomis Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Podobne wrażenia miałem z AE300 MK2 i AE509. Przygaszone wysokie, za mało ekspresyjne, do tego smutna, szara średnica. Jakaś taka zbita, ujednolicona. Akustyczna energia to to na pewno nie jest. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Usher SD 500 znam. Godziwe granie ale na większy niż mój metraż. Podstawa to sprawdzić osobiście. Może dla Ciebie to będzie coś wyjątkowego, bardzo wyrafinowanego itp. Jedynie z ciekawości, bo jestem bardzo zadowolony z tego wszystkiego co mam obecnie. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, lpomis napisał: Akustyczna energia to to na pewno nie jest. Z tym się zgadzam. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Dla mnie coś jest nie tak ze średnicą, wokalom brakuje ekspresji, są jakoś „przygaszone”. Mam wrażenie, że słucham muzyki z założonymi na głowę trzema zimowymi czapkami. Całość taka ciepła, leniwa, bez ekspresji na zgaszonej średnicy. Kurczę, to faktycznie nieciekawie. Nie spodziewałem się tego. Wiem, że sam Cię zniechęcałem, ale tylko na zasadzie, że po różnych delicjach to już nie będzie to, a poza tym ATC w pewnych aspektach muszą być bardzo dobre, skoro tak długo się bronią. Jak na maluchy AE1 mają przecież konkretną masę, budowę i cenę. To naprawdę powinno grać co najmniej solidnie w swojej kategorii gabarytowej. Czułość 87dB, impedancja 6 omów - żadne z nich potwory do napędzenia. Kanapkowa skrzynka nie przekłada się widać na mniejszą skuteczność, a wytłumienie niepożądanych zjawisk teoretycznie powinno dać czystszy i może nawet żywszy dźwięk - skąd więc to ocieplenie i lenistwo? Bas ma przyzwoite zejście, ale znów - bez przesady - miałeś już w domu niżej schodzące paczki i nie stanowiło to problemu. Żeby z żadnym piecem nie pokazały czegoś ciekawego? Pokręcone jest to audio. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 58 minut temu Autor Napisano 58 minut temu Ja obwiniam Ciebie, wykrakałeś. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts