monika sz Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Będą stały na półce w meblach. Innej opcji nie mam. Q21 jak trzeba mogę już zgodzić się na aplikacje telefonem Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, monika sz napisał: Będą stały na półce w meblach. Innej opcji nie mam A jaka głębokość tej półki ,bo to bardzo ważne,zakupione monitory muszą się tam zmieścić. W Tadze możesz obsługiwać streaming za pomocą dwóch aplikacji do wyboru WiiM Home i 4Stream,wybierasz tę,która lepiej Ci leży w kwestii obsługi . Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, monika sz napisał: Będą stały na półce w meblach. Innej opcji nie mam. Na jakiej wysokości od podłogi? Odpisz, cytując
KWF Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Jaka jest przestrzeń na głośniki w pionie? Jak duże pudełko możesz wsadzić na tę półkę? Odpisz, cytując
monika sz Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Wysokość kolumny na półce będzie idealna ponieważ glosnik wysokotonowy będzie na wysokości mojej fryzury. A w meble mogę wsadzić pudło wysokie na 47cm Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jaka głębokość tej półki i jak daleko do miejsca skąd będzie słuchane? Pytamy uparcie o te wymiary,bo ustawienie kolumny jest równie ważne jak sama kolumna- źle ustawiona w przestrzeni pomieszczenia zagra źle. Odpisz, cytując
monika sz Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Głębokość 38cm Meble są na ścianie dłuższej i tam będą kolumny Ja będę na kanapie przy samej ścianie też dłuższej czyli około 2.7 metra od kolumn Odpisz, cytując
KWF Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Na wysokości Twojej fryzury kiedy stoisz czy siedzisz na kanapie? Siedzieć będziesz na wprost kolumn? Moim zdaniem nie masz za wielkiego pola manewru, ponieważ zostają tylko kolumny z zamkniętą obudową o wysokości do 45cm i głębokości do 35cm. W zasadzie tylko masz miejsce na zestaw dwudrożny. Często wymiary kolumn są podawane bez wzięcia pod uwagę wystających z tyłu terminali do podłączenia kabli. Edytowano 1 godzinę temu przez KWF Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Czyli mamy: pomieszczenie 3x4 m, kolumny na półce na dłuższej ścianie,do miejsca odsłuchu 2.7 m,kanapa przy ścianie, głębokość półki 37 cm,miejsca na wysokość 47 cm. Co sądzicie? Koleżance podobały się Sonusy Luminy i podstawkowe B&W, każde po połowie. @Q21 @Top Hi-Fi & Video Design Odpisz, cytując
Q21 Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu 3 godziny temu, monika sz napisał: Będą stały na półce w meblach. Innej opcji nie mam. Q21 jak trzeba mogę już zgodzić się na aplikacje telefonem W takim razie sprawdziłbym na pewno KEF Q Concerto Meta. Fajne kolumny podstawkowe, z nieco większą werwą od Sonusa, ale na pewno bez żadnej metaliczności z Bowersa. Do tego fajna scena, w rozmiarach się mieszczą Do tego obecnie w promocji Dobrze dogadają się z WiiM Pro Plus/EverSolo Play. W stronę bardziej Bowersa będą Dali Opticon 2 Mk2. Otwarte, przejrzyste, ale raczej nie powinny być ostre. Wchodząc na wyższy budżet są Pylony Diamond 18 mk2, czy Ophidiany Mojo 2 Podobna sytuacja jak z KEFem, ale inne barwy jednak. Nie jest aż tak przyciemniony ten dźwięk, inaczej prezentuje się środek. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Diamondy 18 są za duże na docelową półkę, a jeszcze mają terminale z tyłu + zagięcie kabli. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu (edytowany) Ja w tym przypadku celowałbym raczej w mniejsze kolumny niż większe, Nie 2, a 1, nie 18, a 15 itd. Edytowano 31 minut temu przez Kraft Odpisz, cytując
KWF Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu Ale po co proponować kolumny z otworem bass refleks z tyłu obudowy, skoro te kolumny będą ustawione kilka centymetrów od ściany? Serio, nie czytacie co pisze koleżanka? Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu 2 minuty temu, KWF napisał: Ale po co proponować kolumny z otworem bass refleks z tyłu obudowy, skoro te kolumny będą ustawione kilka centymetrów od ściany? Serio, nie czytacie co pisze koleżanka? Tam jest tak mała głębokość półki, że żadne mogą nie zagrać, a BR z przodu wydaje się wcale nie być rozwiązaniem problemu. Terminale z tyłu to dodatkowe 2-3 cm do gabarytów kolumn podawanych w specyfikacji. Można użyć gołych przewodów zamiast bananów, ale nawet wtedy zostanie "kilka cm" od tyłu kolumny do ściany. Bardzo niefortunne miejsce... Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu (edytowany) Bez przesady. Mam kolumny ustawione kilka centymetrów od ścian i nie grają wcale źle. Nie demonizujmy. Małym kolumnom parę dodatkowych dB na basie nie zaszkodzi. Edytowano 7 minut temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 minuty temu Napisano 2 minuty temu Czyli listę kandydatów do odsłuchów poproszę, żeby koleżanka miała z czego wybierać. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu Grać będą ale potencjał będzie zmarnowany. Może szkoda dawać 7tys na kolumienki wciśnięte gdzieś w regał. Jakieś Usher s520 też zagrają a kasa dużo mniejsza. Odpisz, cytując
Recommended Posts