monika sz Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Będą stały na półce w meblach. Innej opcji nie mam. Q21 jak trzeba mogę już zgodzić się na aplikacje telefonem Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, monika sz napisał: Będą stały na półce w meblach. Innej opcji nie mam A jaka głębokość tej półki ,bo to bardzo ważne,zakupione monitory muszą się tam zmieścić. W Tadze możesz obsługiwać streaming za pomocą dwóch aplikacji do wyboru WiiM Home i 4Stream,wybierasz tę,która lepiej Ci leży w kwestii obsługi . Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, monika sz napisał: Będą stały na półce w meblach. Innej opcji nie mam. Na jakiej wysokości od podłogi? Odpisz, cytując
KWF Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Jaka jest przestrzeń na głośniki w pionie? Jak duże pudełko możesz wsadzić na tę półkę? Odpisz, cytując
monika sz Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Wysokość kolumny na półce będzie idealna ponieważ glosnik wysokotonowy będzie na wysokości mojej fryzury. A w meble mogę wsadzić pudło wysokie na 47cm Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jaka głębokość tej półki i jak daleko do miejsca skąd będzie słuchane? Pytamy uparcie o te wymiary,bo ustawienie kolumny jest równie ważne jak sama kolumna- źle ustawiona w przestrzeni pomieszczenia zagra źle. Odpisz, cytując
monika sz Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Głębokość 38cm Meble są na ścianie dłuższej i tam będą kolumny Ja będę na kanapie przy samej ścianie też dłuższej czyli około 2.7 metra od kolumn Odpisz, cytując
KWF Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Na wysokości Twojej fryzury kiedy stoisz czy siedzisz na kanapie? Siedzieć będziesz na wprost kolumn? Moim zdaniem nie masz za wielkiego pola manewru, ponieważ zostają tylko kolumny z zamkniętą obudową o wysokości do 45cm i głębokości do 35cm. W zasadzie tylko masz miejsce na zestaw dwudrożny. Często wymiary kolumn są podawane bez wzięcia pod uwagę wystających z tyłu terminali do podłączenia kabli. Edytowano 2 godziny temu przez KWF Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Czyli mamy: pomieszczenie 3x4 m, kolumny na półce na dłuższej ścianie,do miejsca odsłuchu 2.7 m,kanapa przy ścianie, głębokość półki 37 cm,miejsca na wysokość 47 cm. Co sądzicie? Koleżance podobały się Sonusy Luminy i podstawkowe B&W, każde po połowie. @Q21 @Top Hi-Fi & Video Design Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, monika sz napisał: Będą stały na półce w meblach. Innej opcji nie mam. Q21 jak trzeba mogę już zgodzić się na aplikacje telefonem W takim razie sprawdziłbym na pewno KEF Q Concerto Meta. Fajne kolumny podstawkowe, z nieco większą werwą od Sonusa, ale na pewno bez żadnej metaliczności z Bowersa. Do tego fajna scena, w rozmiarach się mieszczą Do tego obecnie w promocji Dobrze dogadają się z WiiM Pro Plus/EverSolo Play. W stronę bardziej Bowersa będą Dali Opticon 2 Mk2. Otwarte, przejrzyste, ale raczej nie powinny być ostre. Wchodząc na wyższy budżet są Pylony Diamond 18 mk2, czy Ophidiany Mojo 2 Podobna sytuacja jak z KEFem, ale inne barwy jednak. Nie jest aż tak przyciemniony ten dźwięk, inaczej prezentuje się środek. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Diamondy 18 są za duże na docelową półkę, a jeszcze mają terminale z tyłu + zagięcie kabli. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Ja w tym przypadku celowałbym raczej w mniejsze kolumny niż większe, Nie 2, a 1, nie 18, a 15 itd. Edytowano 59 minut temu przez Kraft Odpisz, cytując
KWF Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu Ale po co proponować kolumny z otworem bass refleks z tyłu obudowy, skoro te kolumny będą ustawione kilka centymetrów od ściany? Serio, nie czytacie co pisze koleżanka? 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu 2 minuty temu, KWF napisał: Ale po co proponować kolumny z otworem bass refleks z tyłu obudowy, skoro te kolumny będą ustawione kilka centymetrów od ściany? Serio, nie czytacie co pisze koleżanka? Tam jest tak mała głębokość półki, że żadne mogą nie zagrać, a BR z przodu wydaje się wcale nie być rozwiązaniem problemu. Terminale z tyłu to dodatkowe 2-3 cm do gabarytów kolumn podawanych w specyfikacji. Można użyć gołych przewodów zamiast bananów, ale nawet wtedy zostanie "kilka cm" od tyłu kolumny do ściany. Bardzo niefortunne miejsce... 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu (edytowany) Bez przesady. Mam kolumny ustawione kilka centymetrów od ścian i nie grają wcale źle. Nie demonizujmy. Małym kolumnom parę dodatkowych dB na basie nie zaszkodzi. Edytowano 35 minut temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu Czyli listę kandydatów do odsłuchów poproszę, żeby koleżanka miała z czego wybierać. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu Grać będą ale potencjał będzie zmarnowany. Może szkoda dawać 7tys na kolumienki wciśnięte gdzieś w regał. Jakieś Usher s520 też zagrają a kasa dużo mniejsza. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu @monika sz Twoim największym ograniczeniem okazuje się miejsce na kolumny. Wygląda na to , że musisz wybierać spośród maluchów,które zaproponują koledzy i branża. Dobra wiadomość jest taka,że oba wcześniej wymienione amplitunery powinny sobie z nimi poradzić bez problemu. Priorytetem w wyborze są jednak kolumny,to one są najważniejsze w tym zestawieniu. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 18 minut temu Napisano 18 minut temu 8 minut temu, misiekx napisał: Jakieś Usher s520 też zagrają a kasa dużo mniejsza. Bluźnisz Kolego. Ushery to kolumny wybitne, ale akurat w tym ustawieniu ich nie widzę. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 15 minut temu Napisano 15 minut temu Wybitne jak dla kogoś kto ma problem ze słuchem i wszystko gra tak samo lub podobnie. Ty nie widzisz a ja tak. I tyle w temacie 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts