Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 28.11.2025 o 08:39, monika sz napisał:

W salonie słuchałam bw 705 s3 wydawał mi się dźwięk metaliczny względem sonusów 

Bo taki jest. Bardzo dokładny. Znaczy nie Twoja droga.

Moim zdaniem oprócz tych dwóch jest jeszcze do sprawdzenia kilka ciekawych paczek przez Ciebie. 

Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Bo taki jest. Bardzo dokładny. Znaczy nie Twoja droga.

Moim zdaniem oprócz tych dwóch jest jeszcze do sprawdzenia kilka ciekawych paczek przez Ciebie. 

Posłuchałam tej Tagi Harmony 1500CD 

Marantza Melody i jakiegoś Denona i brakuje wszystkiemu takiego czegoś aby granie po cichu dawało radość. 

Co trzeba kupić aby Jazz po cichutku grał pełnym brzmieniem bez rozdrażnienia że połowy nie słyszę? Już zaczynam myśleć o BW jakimś bo drażni mnie takie stłumione granie jakby kolumny leżały membranami na pierzynie. 

Najgorsze że ja już po sklepach się nie wybiorę ponieważ mam inne obowiązki. A i tak mi to nic nie daje. Wydawało mi się że sonusy grają ładnie. Ale tylko głośno. A mi zależy na pełnym odbiorze po cichutku 

Napisano (edytowany)

Przede wszystkim wzmacniacz analogowy w klasie A lub A/B, a nie małego małego grajka w klasie D. Do tego większe głośniki grające lekką V, trójdrożne z kanałami basowymi skierowanymi na twardą powierzchnię albo dobre słuchawki.

Taga 1500CD ma tę zaletę nad maluchami od Marantza/Denona, że możesz zmienić jej brzmienie przez wymianę lamp PSVANE ECC83 na coś z lat 50/60 tych XX w. 

W miejscu, w którym chcesz postawić zestaw grający będziesz musiała iść na kompromisy, daleko idące. Moim zdaniem słuchawki tylko dadzą pełną satysfakcję, bez sprzedawania nerki.

Edytowano przez KWF
Napisano
10 minut temu, KWF napisał:

Przede wszystkim wzmacniacz analogowy w klasie A lub A/B, a nie małego małego grajka w klasie D. Do tego większe głośniki grające lekką V, trójdrożne z kanałami basowymi skierowanymi na twardą powierzchnię albo dobre słuchawki.

Taga 1500CD ma tę zaletę nad maluchami od Marantza/Denona, że możesz zmienić jej brzmienie przez wymianę lamp PSVANE ECC83 na coś z lat 50/60 tych XX w. 

W miejscu, w którym chcesz postawić zestaw grający będziesz musiała iść na kompromisy, daleko idące. Moim zdaniem słuchawki tylko dadzą pełną satysfakcję, bez sprzedawania nerki.

A można prosić o przykładowy zestaw. Wzmacniacz raczej A/B bo klasa A to koszt. 

I monitory te co kolega opisał wyżej. To jaki model by je reprezentował?

Napisano

@monika sz konkretne modele warto, aby polecili sprzedawcy, bo mają rozeznanie na rynku. Tylko bardzo dokładnie trzeba im powiedzieć czego koleżanka oczekuje, jakiej słucha muzyki, jakie ma ograniczenia co do wymiarów głośników, sposobu ich ustawienia oraz w jakim budżecie wszystko musi zamknąć się.

We Wrocławiu są przynajmniej 4 salony audio. Z własnego doświadczenia mogę polecić ten przy Braniborskiej. Co do wielkości oferty, chyba żaden z wrocławskich salonów nie może równać się z Q21.