MacieQ Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, KrólKiczu napisał: Za słaby tor i kable. A i słuch pewnie nieodpowiednio wyćwiczony. Czy jest słaby ...hmm nie mi to oceniać ale wydaje mi się że nie jest, kable ...które kable ??? A słuch ...mój może i zawodzi chociaż przy ostatnim badaniu słuchu wyszedł idealnie ale mój syn zajmujący się realizacją dźwięku w małym studiu nagraniowym też nie odnotowywał różnic Odpisz, cytując
Matt Daemon Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Żeby nie robić jakiejś zadymy. Ja sobie sprawdzę na swoim torze Wiim Ultra oraz Eversolo DMP a6 i może tego bluesounda a jak sie da to i któreś volumio. Dam znać jak u mnie to wygląda. Jaki tor jest w opisie. Okablowanie Furukawa/Furutech/DIY na dobrum druciku 😉 W przyszlym tygodniu zacznę pewnie od wiima Odpisz, cytując
Marek Bodecki Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Tak jest. I wybierz ten, który subiektywie najbardziej Ci odpowiada. I pod kątem dźwięku i obsługi i oprogramowania.😁👍 Edytowano 5 godzin temu przez Marek Bodecki 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Marcysko napisał: Każdy sygnał musi podać jakieś oprogramowanie. Teraz będziemy sprawdzali które jest poprawnie napisane? Mam prośbę. Jeśli masz w domu 2 dekodery (ja mam) bardzo proszę, włącz jutro o 10:30 mszę na Polsat Rodzina i powiedz, który "obraz" podoba Ci się bardziej. 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, marcinmarcin napisał: 4 godziny temu, Bogusław 66 napisał: T8 mnie zainteresował nawet Pod kątem jakości warto Rivo + rozważyć noooo ... mam nawet taki odpowiedni zasilacz. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jeśli ma być tylko do streamingu z Spoty, Tidal to IO Data. Jeśli masz dużą ilość plików kilka TB to NUC plus Volumio. Niestety wiele streamerów nie ogarniam dużej biblioteki. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, lpomis napisał: I jest to bardzo możliwe. Niektóre oprogramowania nie podają do DAC dokładnie tych samych danych, które są w pliku/streamie. Powoduje to między innymi resampling, różnego rodzaju miksowanie sygnału, uruchomiona normalizacja dźwięku, różne przetwarzanie w tle, sposób działania używanego protokołu… Wojtek, kolego, znasz mnie, wiesz że tego typu uzdatniacze omijam szerokim łukiem. Chciał bym byś rozważył kwestie zastosowania różnych części przy budowie danego urządzenia, bo na pewno w każdym znajdziesz inne, włącznie z zegarem. 5 godzin temu, AudioTube napisał: Bogusław, słyszę, szanuję ale i zapytuję przy okazji, czy masz smaka na inne kolumny? hehe... cały czas. 2 godziny temu, Marek Bodecki napisał: I pod kątem dźwięku i obsługi i oprogramowania. dokładnie. Ayon miał koszmarna apke, zresztą spadło tylko krytyki na firmę ze wycofała się ze swojej apki i kazała wszystkim korzystać z ....... Roon! 😬 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Wzmacniacze, transporty, kable 😉 i co tam jeszcze 🤔, wszystko gra tak samo, nie ma różnicy a jak wejdziesz do pierwszej lepszej chałupy, wszędzie gra inaczej. To tylko kolumny i akustyka ma wpływ na brzmienie? 🙈 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Wielu ludzi twierdzi, że słyszy różnice... Tyle że nikt nie potrafi tego udowodnić, kiedy nie widzi co jest akurat podłączone... Dlatego podchodzę do tego typu deklaracji z dużą rezerwą. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, misiekx napisał: Wzmacniacze, transporty, kable 😉 i co tam jeszcze 🤔, wszystko gra tak samo, nie ma różnicy a jak wejdziesz do pierwszej lepszej chałupy, wszędzie gra inaczej. To tylko kolumny i akustyka ma wpływ na brzmienie? 🙈 Byli też tacy, którym kable HDMI poprawiały obraz w TV. Ba, znałem kolegę, który postawił TV na nowy, audiofilskim stoliku i pyk, obraz był od razu lepszy. Były takie dyskusje na forum HDTV, szczęśliwie tam forumowicze są bardziej "techniczni" i wszelkie dywagacje na temat "grających" kabli cyfrowych były szybko ucinane. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dlatego pytam.... Co? Kolumny, pomieszczenie, akustyka.... The End? 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, misiekx napisał: Dlatego pytam.... Co? Kolumny, pomieszczenie, akustyka.... The End? Są tacy którym gra wszystko, inni nie słyszą różnic w zespołach głośnikowych. Jedni drugim nie udowodnią swoich racji ale przecież szczypać można się do końca świata 😉. 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Akustyka, kiedy przy okazji malowania przenoszę graty do innych pomieszczeń, to pojawiają się różnice w brzmieniu. W salonie wystarczy zmienić stronę ustawienia kolumn na przeciwną, i dźwięk siada. Kiedy za kolumnami jest przedścianka K-G, to na basie jest miodzio. Kiedy po obróceniu całości, za kolumnami jest sztywna ściana jest dużo gorzej. Przy głośniejszym graniu pojawia się dudnienie. Dlatego każdy z trzech systemów ma swoje wynalezione eksperymentalnie miejsce. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @michaudio to jest jasne, akustyka, samo pomieszczenie, kolumny (choć już nie dla wszystkich) chodzi o inne rzeczy mające wpływ. I nie nasz nastrój, realizację... tylko o tor. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 godzin temu, lpomis napisał: Uważam, że kasę w audio można spożytkować w dużo lepszy sposób Proszę podaj jakiś przykład Ja z kolei uważam, że jakaś przyjemność się w życiu należy. Człowiek pracuje na dom, rodzinę, dzieciaki, mieszkania inwestycyjne, wczasy, samochody etc. to i trochę radochy i przyjemności mu się po prostu należy. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 godzin temu, marcinmarcin napisał: U mnie każdy gra inaczej... TRANSPORT, czy może jednak, combo z DAC? Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu 11 minut temu, pairtick napisał: TRANSPORT, czy może jednak, combo z DAC? Whisky czyste czy może jednak z lodem ??? ...ja jestem zwolennikiem zarówno czystej jak i "czystego" transportu 😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: Dlatego pytam.... Co? Kolumny, pomieszczenie, akustyka.... Fora audio 😁 9 godzin temu, lpomis napisał: Uważam, że kasę w audio można spożytkować w dużo lepszy sposób W porównaniu do kasy przepieprzanej na samochody, to są grosze. 14 minut temu, MacieQ napisał: Whisky czyste czy może jednak z lodem ??? Drinking whisky with ice is a crime. Keep away from Scotland, mate. Just, for your personal safety, of course 😉 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu 15 minut temu, pairtick napisał: Drinking whisky with ice is a crime. Keep away from Scotland, mate. Just, for your personal safety, of course 😉 Hell Yeah ...😁🥃 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu (edytowany) 1 godzinę temu, terracan1929 napisał: Proszę podaj jakiś przykład Ja z kolei uważam, że jakaś przyjemność się w życiu należy. Adaptacja, dopłata do lepszych kolumn? Nic mi do tego, na co ktoś wydaje swoje pieniądze. Tutaj jednak dyskutowaliśmy o realnym wpływie streamerów, różnicach w brzmieniu między nimi. Uważam, że drogie transporty nie wnoszą nic w kwestii jakości odtwarzanej muzyki. Jeśli coś jest odtwarzane/przesyłane poprawnie, w stanie niezmienionym, to czy można sprawić, żeby było jeszcze bardziej poprawne i prawdziwsze niż sam oryginał? Sprawy wizualne to oczywiście co innego. Te zabawki naprawdę mogą się podobać i kusić Edytowano 25 minut temu przez lpomis Odpisz, cytując
misiekx Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu 16 minut temu, lpomis napisał: to czy można sprawić, żeby było jeszcze bardziej poprawne i prawdziwsze niż sam oryginał Jeżeli słuchając kontrabasu na żywo nie słyszymy pewnych dźwięków, pomieszczenie, akustyka to czy przez dodanie suba i zniwelowanie tych niedociągnięć....... patrzymy wyżej 🤔 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu 22 minuty temu, lpomis napisał: Adaptacja, dopłata do lepszych kolumn? Nic mi do tego, na co ktoś wydaje swoje pieniądze. Tutaj jednak dyskutowaliśmy o realnym wpływie streamerów, różnicach w brzmieniu między nimi. Uważam, że drogie transporty nie wnoszą nic w kwestii jakości odtwarzanej muzyki. Jeśli coś jest odtwarzane/przesyłane poprawnie, w stanie niezmienionym, to czy można sprawić, żeby było jeszcze bardziej poprawne i prawdziwsze niż sam oryginał? Sprawy wizualne to oczywiście co innego. Te zabawki naprawdę mogą się podobać i kusić Ok, jasne, rozumiem. Teraz już tak. Wcześniej inaczej zrozumiałem Twoje stwierdzenie Odpisz, cytując
Recommended Posts