PiotrBudowniczy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć, Mam DENONa AVR-X2800H już ponad rok czasu, który napędza francuski zestaw 5.0 Davis Acoustics Ariane. Ogólnie jako tako to gra, jestem zadowolony z dźwięku, więc podstawową funkcję spełnia. Ale jeśli chodzi o wszystko inne to: 1. Aplikacja rodem z 2005 roku. 2. Żeby włączyć np. zwykle radio trzeba się nieźle namęczyć... Po próbie włączenia jest status "assigning" przez minutę, potem trzeba przeklikać na pilocie bo samo się nie ustawi to co wcześniej grało. Raz załapie od razu, a raz w ogóle się nie włączy i można tak sobie czekać na statusie assigning w nieskończoność. 3. Czasami gdy nie jest używany, to włącza się jakby chciał o sobie przypomnieć i wyłącza po nieaktywności. Wyłączone są automatyczne aktualizacje, dlatego tego jeszcze nie rozgryzłem. 4. Raz na kilka godzin odnotowuje przerwanie obrazu i dźwięku na jakieś pół sekundy we wszystkich używanych konfiguracjach: PS5, PC -> Amplutuner HDMI 1,2,3 -> TV. 5. Niedawno padł mi HDMI 1 (IN). Jeden z czterech wejściowych, który był podłączony w konfiguracji PC -> Amplituner HDMI 1 -> wyjście na TV. Czego pierwszym objawem było nienaturalne zgaśnięcie obrazu i strzał szumu dźwięku, a potem cisza. 🙈 Szybko zdiagnozowałem problem, przełączyłem na inny port HDMI i działa, ale pierwsze HDMI się najwyraźniej spaliło. Jak to się stało to miałem odpalony film, więc niczego nawet nie dotykałem.. 😶 Ostatnie kwalifikuje się na gwarancję, więc zgłosiłem reklamację na Amazon. Zaproponowali mi wymianę na nowy lub pełen zwrot kosztów, bo dowiedziałem się od nich, że ani Amazon, ani Denon nie bawi się w serwis. W związku z tym to chyba dobra okazja na wymianę amplitunera na inny! Co polecacie do tego zestawu mniej więcej w cenie do 3000 zł? Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A jak ten Denon stał? Miałeś go na szafce, we wnęce, na podłodze...? Odpisz, cytując
PiotrBudowniczy Napisano 55 minut temu Autor Napisano 55 minut temu od góry ma ~ 5 cm przestrzeni. Z tyłu pusta przestrzeń. Ściana 30 cm dalej. Odpisz, cytując
Butler Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu (edytowany) Obawiam się że 5cm wolnego z góry (dodatkowo ograniczone frontem) oraz otwarte plecy to za mało. Uwalone HDMI z reguły to efekt przegrzania układu. Edytowano 35 minut temu przez Butler Odpisz, cytując
Recommended Posts