Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie mam pytanie odnośnie azjatyckiej strony hi end stereo głównie kolumny. Czy jet z tuataj ktoś kto słuchał i może polecić coś ciekawego jakieś nazw firm chińskich dostępnych w Uk lub PL do kupienia. Rozważam rozwiązanie zakupienia z alibaba lub AliExpress czy ktoś słuchał o marce Balenald ? Czy Avplay m212 ? Ciekawi mnie opcja tych kolumn ? To bodajże podróbka wharfedale Elysian, są jeszcze dali epic on 8 czy ktoś wie coś na ich temat ? 

IMG_7971.png

IMG_7973.png

IMG_7972.png

Napisano
1 minutę temu, Kraft napisał:

A dlaczego akurat takie? Dla lakieru na wysoki połysk?

Lepiej kupić używane znanych marek. 

Ale nie słuchałem, nie znam.

A dlaczego nie 🙂↔️🥳😊
znane marki wykorzystują swoją pozycję i poszły w marketing oraz komercję. Uznaje że Chińczycy po zapłaceniu połowy mniej robią tak samo lub ciut lepiej te same partie co tak zwane nasze znane marki. Tutaj jest moje ryzyko i chce  zakupić jeden z tych po pierwsze design mi się podoba po 2 nie mam ich jak osłuchać. Ale może na tym forum jest ktoś kto miał z nimi do czynienia i może coś o nich powiedzieć. 

Napisano (edytowany)
9 minut temu, Przemkoch napisał:

Uznaje że Chińczycy po zapłaceniu połowy mniej robią tak samo lub ciut lepiej te same partie co tak zwane nasze znane marki. 

Wystarczy się przyjrzeć i widać, że te produkty jedynie udają oryginały, nie mając z nimi faktycznie nic wspólnego technicznie. To nie jest to samo, ale taniej, tylko coś innego, ale drogo.

Edytowano przez Kraft
Napisano

No spoko, 😉 na pewno ze szczegółami dam znać.
A dla bardziej poważniejszych,  bo już ironiczny hejcik od panów z zamkniętego europejskiego rynku gdzie się wyłudza od biednych audiofilów resztki cashu żeby posłuchać godnie? 🤓😉 

Napisano (edytowany)
31 minut temu, Przemkoch napisał:

No spoko, 😉 na pewno ze szczegółami dam znać.
A dla bardziej poważniejszych,  bo już ironiczny hejcik od panów z zamkniętego europejskiego rynku gdzie się wyłudza od biednych audiofilów resztki cashu żeby posłuchać godnie? 🤓😉 

Jestem pewny, że jak dołączy do Ciebie Doktor Jajecoo, to będzie Wam we dwójkę łatwiej pchać ten "wózeczek". 

Oczywiście, nie słuchałem tych kolumn i nie lubię oceniać po wyglądzie, ale to są ewidentne podróbki znanych produktów. Dla mnie to taki sam temat jak koszulka balenciagi z Turcji. Owszem, nosić się ją da, jak wszystkie, ale z oryginałem nie ma nić wspólnego po za skradzionym wzorem i brandem. Dlatego osobiście, zawsze ostatecznie kupię sprawdzony 4F niż coś bardziej "fensi" ale udawanego.

Inna sprawa gdy ma się do czynienia z "oryginalnym" chińskim produktem (np. WiiM), który niczego i nikogo nie udaje, a co innego jak widzę próbę podbicia słupków sprzedaży w oparciu o nieuczciwe praktyki, czy wręcz kradzież rozwiązań.

Niemniej, z czystej ciekawości czekam na opinię tych co się skusili.

Edytowano przez Vectorinni
Napisano
24 minuty temu, Przemkoch napisał:

bo już ironiczny hejcik

Oj, zaraz ironiczny :) 

26 minut temu, Przemkoch napisał:

zamkniętego europejskiego rynku

Nie gadaj , że zamknęli ? To gdzie ja teraz kupię MBL 101 X-Treme ? :) 

35 minut temu, Przemkoch napisał:

gdzie się wyłudza od biednych audiofilów resztki cashu żeby posłuchać godnie?

Od kilku lat już mówię. Zrezygnujmy wszyscy z połowy pensji , a będzie taniej :)